Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-alla-norma/ Aftensmad Italiensk, Mad på budget, Pasta, Vegetar

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma – aubergine pasta – er en italiensk klassiker fra Sicilien i byen Catania. Det er en vidunderlig og super enkel ret med friteret aubergine serveres med tomatsauce og pasta.

Et gavmildt drys friskrevet parmesan, frisk og lækker basilikum og i al sin enkelhed har man så bare et helt fantastisk velsmagende måltid. Det er kendetegnet ved det italienske køkken – enkelt og godt!

Aubergine er en grundsten i det sicilianske køkken og jeg kan varmt anbefale, både at lave denne lækre ret og at besøge den fascinerende italienske ø, som også byder på andre lækre delikatesser.

Prøv også: opskrift på bagt gnocchi i krydret tomatsauce >>

Pasta alla Norma
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Friterede auberginer
  • 2 aubergine, skåret i tern a 1x1 cm
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • Til tomatsaucen
  • 400 g flåede tomater
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 400 g pasta
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend auberginerne med salt i en skål og lad dem trække væde i 30 minutter. Tryk væden fra auberginerne og dup dem tørre. Kom olie på en pande og varm op ved lidt over middelvarme. Olien skal være godt varm, så auberginen ristes relativt hurtigt i olien. Rist auberginetern på panden under konstant omrøring til de har en fin stegeskorpe. Det kan være nødvendigt at tilføje lidt ekstra olie. Sæt auberginetern til side på en tallerken med køkkenrulle.

Kom flåede tomater, hvidløg, salt, friskkværnet peber og en håndfuld grofthakkede basilikumblade på den samme pande, og lad det simrekoge svagt, så saucen koger en smule ind.

Kog imens pastaen til den er lige knap perfekt mør. Gem lidt kogevand fra pastaen og hæld resten af vandet fra.

Kom pastaen på panden med tomatsauce og vend det godt sammen, spæd til med lidt kogevand fra pastaen til saucen er lækker cremet. Smag til med en anelse sukker hvis nødvendigt, samt salt, peber og basilikum. Server på tallerkener med friterede aubergine, et drys friskrevet parmesan og frisk basilikum.