Parfait


Parfait er en lækker flødeis, som består af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker.
Det er en super cremet og stjernelækker is, som her er i den enkle vaniljeudgave og så er det en dejlig og nem is, som laves uden ismaskine.
Parfait is kan nemt varieres med gode smage og lækkerier og det er en dejlig is at servere til chokoladekage med hindbærcrulis eller blot lave en iskugle af og nyde på en varm sommerdag. De seneste dages solskinsvejr har været den dejligste lille forsmag på sommeren – og tanker om alt det skønne der venter forude de næste måneder.
Prøv også: alle mine opskrifter på is >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Parfait
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 4 æggeblommer
- 5 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en hvid og luftig æggesnaps.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i æggesnapsen.
Hæld ismassen i en form og stil den i fryseren i min. 5 timer eller indtil servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan jeg erstatte sukkeret med Sukrin Gold??
Hej Mona
jeg kender ikke det produkt, så det må endelig komme an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg bruger hviderne til mocca guf og kommer lidt på parfait med hakket chokolade
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at give parfait’en citronsmag. Har du erfaring med det?
Tak for mange dejlige opskrifter!
Hej Maria
jeg har indimellem givet den lidt fintrevet citronskal, som giver en virkelig skøn aromatisk smag af citron. Det kan man fint tilføje uden at ændre yderligere i opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine