Paprikagryde – en klassisk mørbradgryde


Paprikagryde er en rigtig familiefavorit, som nemt kan spædes op med mere tomat, flere pølser, champignon og evt lidt groftrevet squash for mere grønt – man behøver ikke nødvendigvis at tilføje mere kød – og så kan retten fryses ned i portioner til travle dage.
Til paprikagryde kan man anvende koteletter eller sågar kyllingebryst, hvis man mere er til det. Hvis der anvendes svinemørbrad … ja, så er det en klassisk mørbradgryde, og jeg lover at smagen er i top uanset hvilken af de tre typer kød du bruger! – jeg laver i øvrigt gerne de to klassiske retter, paprikagryde og mørbradgryde, på præcis samme måde – bortset fra de forskellige stykker kød.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Paprikagryde / mørbradgryde
- 100 g bacon, i skiver
- 200 g champignon, i kvarte
- 3 løg, finthakkede
- 450 g svinemørbrad, i tern
- 120 g wienerpølser, i stykker a ca 1 cm
- 30 g chorizo, i små tern
- 2 spsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 75 g koncentreret tomatpuré
- 400 g hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, i tern
- 2,50 dl piskefløde
- 1 dl vand
- 1 spsk majsstivelse
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 1 håndfuld persille, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg baconskiver i en sauterpande, til de lige netop har fået lidt farve. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær dem i tynde strimler. Kom champignon og løg i sauterpanden sammen med olie og sauter ved middelhøj varme, til løgene er bløde.
Brun kødet i sauterpanden. Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og vand. Rør godt rundt og rør derefter tomatpuré og hakkede tomater i.
Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter.
Når retten har simret færdig, tilsættes peberfrugt, og fløden røres i.
Lad det koge op og smag til med salt og peber. Tilføj lidt majsstivelse rørt med vand, hvis saucen er lidt tynd. Kog godt igennem, efter majsstivelsen er tilsat.
Server med ris og et drys persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Jeg har lavet paprikagryde/mørbradgryde i dag og det var lidt af en skuffelse, – jeg tror der er en fejl i opskriften da retten smager voldsomt af tomat koncentrat, de anførte 150 gram er efter min mening alt for meget, tomalsmagen overdøver alt andet.
På baggrund af ovenstående kommentar lavet jeg retten med kun 75 g tomatpuré. Det blev vellykket og smagte godt.
Jeg vil mene at Erik har ret i at 150 g tomatpuré vil være alt for meget.
Hej Erik
jeg synes den plejer at blive rigtig god, men dobbelttjekker lige igen næste gang jeg laver den :)
Kh Ann-Christine
Kan paprikagryde fryses, hvis den laves færdig med peberfrugt og fløde?
Hej Jette
Den kan fint fryses, også inkl fløde og peberfrugt. Smag den godt til igen ved opvarmning efter den er tøet op
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virkelig fremragende opskrifter. Min familie og jeg har prøvet dem, og de er fremragende. Med venlig hilsen
Mange tusind tak, det er jeg glad for I synes :)
Kh Ann-Christine