Panna Cotta med kirsebær


Panna cotta med kirsebær er en fantastisk juledessert. Den smager fantastisk, skal tilberedes i forvejen og så er den tilmed super nem at lave.
Det er en lækker juledessert til de, der ikke er så begejstret for risalamande for Panna cotta med kirsebær et perfekt bud på en god dessert, også til selveste juleaften.
Herhjemme er vi mægtig begejstret for risalamande, og den vil vi nødigt undvære – men så nyder vi i stedet denne dessert til en julefrokost eller i juledagene efter en skøn middag.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panna Cotta med kirsebær
- Panna Cotta
- 3 ark husblas
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 1 øko citron, skal herfra
- Kirsebær
- 2 dl kirsebærsauce
- 0,50 ark husblas
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret.
Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde, sødmælk og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til det akkurat når kogepunktet og tag straks gryden af varmen.
Kram vandet fra husblas og smelt husblas i den varme vaniljefløde.
Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte ned i en skål og lad det køle af på køkkenbordet til stuetemperatur. Rør det godt rundt og hæld på glas til servering. Stil på køl i mindst 3 timer, eller til dagen efter. Hæld først kirsebærsauce på, når pannacottaen har sat sig.
Kirsebær.
Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Varm kirsebærsaucen igennem til kogepunktet og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme kirsebærsauce.
Sigt bærene fra og kirsebærgeleen køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta.
Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan den laves med laktosefri mælk og fløde?
Hej Hanne
Det kan den sagtens
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan man piske denne panna cotta luftig (mousse) når den er kold, eller skal den på glas?
Hej Iben
Jeg har ikke testet det med denne, men man kan godt piske pannacotta når det har sat sig efter minimum 6 timer, så det vil jeg fint tro du kan gøre med denne også
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Vil amaretto kirsebær være for kraftige i smagen?
Vh Lene
Ikke til min smag! der vil de passe fint, og hvis du synes godt om dem, så tror jeg også du vil synes om dem til denne pannacotta :)
God fornøjelse og glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine