Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panna-cotta-med-kirsebaer/ Dessert Festmad, Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Nytårsdessert

Panna Cotta med kirsebær

Panna cotta med kirsebær er en fantastisk juledessert. Den smager fantastisk, skal tilberedes i forvejen og så er den tilmed super nem at lave.

Det er en lækker juledessert til de, der ikke er så begejstret for risalamande for Panna cotta med kirsebær et perfekt bud på en god dessert, også til selveste juleaften.

Herhjemme er vi mægtig begejstret for risalamande, og den vil vi nødigt undvære – men så nyder vi i stedet denne dessert til en julefrokost eller i juledagene efter en skøn middag.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce >>

Panna Cotta med kirsebær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT20M4
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 3 ark husblas
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 øko citron, skal herfra
  • Kirsebær
  • 2 dl kirsebærsauce
  • 0,50 ark husblas
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret.

Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde, sødmælk og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til det akkurat når kogepunktet og tag straks gryden af varmen.

Kram vandet fra husblas og smelt husblas i den varme vaniljefløde.

Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte ned i en skål og lad det køle af på køkkenbordet til stuetemperatur. Rør det godt rundt og hæld på glas til servering. Stil på køl i mindst 3 timer, eller til dagen efter. Hæld først kirsebærsauce på, når pannacottaen har sat sig.

Kirsebær. 
Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Varm kirsebærsaucen igennem til kogepunktet og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme kirsebærsauce.

Sigt bærene fra og kirsebærgeleen køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta.

Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere inden servering.