Panna Cotta med havtorn og lakrids
Panna Cotta med havtorn og lakrids er en dejlig frisk og lækker lille dessert som med sin flotte gule farve er fin at servere til både påskefrokosten og andre festlige middage.
Den lille italienske dessert kan tilberedes i god tid inden forvejen – allerede dagen før eller om formiddagen, så der er god tid til at nyde aftenen og hyggestund med gæsterne ved bordet i stedet for at stå i køkkenet.
Prøv også: min opskrift på en lækker påskekage >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panna Cotta med havtorn og lakrids
- Panna Cotta
- 3 ark husblas
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- Havtorn gele
- 1 ark husblas
- 75 g havtorn
- 1 dl vand
- 50 g sukker
- Derudover
- 0,50 tsk rålakridspulver
- 1 tsk lakridssirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt vaniljekornene ud med en kniv og vend dem i sukkeret. Kom vaniljekorn, sukker, fløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til 85-90 grader – brug et sukkertermometer. Tag derefter gryden af varmen.
Vrid husblas for vand, kom det i den varme flødeblanding i gryden og rør godt, til det er helt smeltet.
Tag den tomme vaniljestang op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 1½ time. Rør cremen godt igennem, hæld den i serveringsglas og sæt dem i køleskabet i 3 timer.
Havtorngelé
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm havtorn, vand og sukker op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Mos havtornene lidt med en ske, til de afgiver saft. Sluk for varmen og hæld den varme saft gennem en sigte over en skål. Vrid husblas for vand og rør det straks i den varme havtornsaft. Rør godt, til det er smeltet.
Lad det køle helt af til stuetemperatur. Tag panna cottaen ud af køleskabet og hæld derefter forsigtigt havtornsaften over. Sæt på køl igen indtil servering. Dryp med en smule lakridssirup og drys til sidst lidt lakridspulver over inden servering.
Hej Ann-Christine :-)
Super god opskrift og rigtig flot med den skrå panna cotta! Opskriften virker rigtig godt og smagte lækkert, men vaniljen faldt til bunds i glasset og den delte sig også lidt så den nederste cm var mørkere og stivere. Det havde stået i godt to timer på køkkenbordet til nedkøling og derefter omrørt og hældt på glas. Er der noget jeg kan gøre for at undgå det? Mange tak for en dejlig sommerlig opskrift! :-)
Kh Julie
Hej Julie
Mange tak for din søde hilsen ♡ Mmm, det ved jeg sørme ikke. Virkede den ellers helt fint da du rørte den igennem og inden du hældte den på glas?
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Først og fremmest rigtig godt nytår! Jeg er i gang med din lækre dessert for første gang. Havde dog ikke nok fløde til 10 portioner, så har brugt 1 liter piskefløde og 0,5 liter sødmælk – skal der så mere husblas i tror du? Og er det korrekt forstået at lakridsen kun er til pyntning – den skal ikke i panna cottaen?
Bh nete
Hej Nete
Jeg vil tro du skal gange op med husblas tilsvarende mængden i opskriften.
Lakrids er kun til pynt :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Dejlig frisk dessert, fik den nytårsaften. Pyntede pannacottaen med lidt hvid revet chokolade. Ikke sidste gang jeg bruger den opskrift.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej – har haft desserten i køleskab nu i 2 timer med havtorn. Den er ikke stivnet. Har doblet portionen op – og brugt to blade husblast. Kan jeg hælde havtorn fra , varme op igen og putte mere husblast i.
Prøv endelig det. Jeg skal ikke kunne sige om det gør en forskel med dobbelt portion og om der så
Skulle have været et ekstra ark husblas i.
Jeg krydser fingre for det lykkedes
Kh Ann-Christine
Hej:)
Vanille cremen er tynd som vand efter den har hvilet på køkkenbordet. Skal jeg putte mere husblas i?
Det tager cirka 4 timer for den at sætte sig i køleskabet. Kommer du mere husblas i, vil føden blive vingummiagtig.
Rør den igennem og hæld på glas.
Kh Ann-Christine
Ser super lækker ud. Har du et trick til at hælde Panna cottaen i den skrå facon? Ser ikke nemt ud! Hilsner Susanne
Hej Susanne
Jeg sætter glasset i et fad, og tipper den, så de står ensartet på skrå. Holdt på plads af par par viskestykker omkring glassene, derefter hælder jeg vaniljecremen i, og sætter forsigtigt fadet i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad kan man pynte med hvis man ikke vil bruge lakrids?
Tak for alle dine dejlige opskrifter.
Tak for din søde hilsen. Du kan pynte med små flødeskumstoppe, marengs eller se lidt inspiration ved mine andre dessert opskrifter her
Kh Ann-Christine
Det ser lækkert ud. Kan man lave det med passionsfrugt i stedet? Og koges det så på samme måde som havtorn? Tak🙏
Det kan du godt, men det vil være en lidt anden fremgangsmåde. Jeg laver en opskrift med det på et tidspunkt :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud.
Hvor køber du friske/frosne havtorn? Eller er det fra saft?
Jeg samler og fryser oftest selv, men havtorn bær kan også købes på frost i større supermarkeder
Kh Ann-Christine