Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panna-cotta-med-havtorn/ Dessert Efterår, Festmad, Forår, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Panna Cotta med havtorn og lakrids

Panna Cotta med havtorn og  lakrids  er en dejlig frisk og lækker lille dessert som med sin  flotte gule farve er fin at servere til både påskefrokosten og andre festlige middage.

Den lille italienske dessert kan tilberedes i god tid inden forvejen – allerede dagen før eller om formiddagen, så der er god tid til at nyde aftenen og hyggestund med gæsterne ved bordet i stedet for at stå i køkkenet.

Prøv også: min opskrift på en lækker påskekage >>

Panna Cotta med havtorn og lakrids
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M4
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 3 ark husblas
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • Havtorn gele
  • 1 ark husblas
  • 75 g havtorn
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • Derudover
  • 0,50 tsk rålakridspulver
  • 1 tsk lakridssirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt vaniljekornene ud med en kniv og vend dem i sukkeret. Kom vaniljekorn, sukker, fløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til 85-90 grader – brug et sukkertermometer. Tag derefter gryden af varmen.

Vrid husblas for vand, kom det i den varme flødeblanding i gryden og rør godt, til det er helt smeltet.

Tag den tomme vaniljestang op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 1½ time. Rør cremen godt igennem, hæld den i serveringsglas og sæt dem i køleskabet i 3 timer.

Havtorngelé
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm havtorn, vand og sukker op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Mos havtornene lidt med en ske, til de afgiver saft. Sluk for varmen og hæld den varme saft gennem en sigte over en skål. Vrid husblas for vand og rør det straks i den varme havtornsaft. Rør godt, til det er smeltet.

Lad det køle helt af til stuetemperatur. Tag panna cottaen ud af køleskabet og hæld derefter forsigtigt havtornsaften over. Sæt på køl igen indtil servering. Dryp med en smule lakridssirup og drys til sidst lidt lakridspulver over inden servering.