Panna Cotta med saltkaramelsauce


Panna cotta med saltkaramelsauce er en nem og uimodståelig lækker lille dessert.
En af dem som følger devisen lidt, men godt – for det er virkelig en skøn lille sag, som er perfekt til afrunding af et stort måltid og serveret med en kop espresso til, så bliver det ikke meget bedre.
Panna Cotta betyder kogt fløde og min opskrift er helt klassisk med vanilje og citronskal. Man kan også krydre den med kardemomme eller andre krydderier. Traditionelt serveres den oftest med bær eller frugt – enten friske frugter eller en frugt- eller bærsauce. Når den serveres med saltkaramel bliver den en anelse ‚tungere‛ hvilket passer glimrende til en dansk vinterdag.
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panna Cotta med saltkaramelsauce
- Panna Cotta
- 4,50 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 3 ark husblas
- 1 øko citron, skallen herfra
- Saltkaramel
- 125 g sukker
- 25 g smør
- 1,50 dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde, sødmælk og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Pisk husblas i vaniljefløden med et piskeris til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i glas og stil på køl i mindst 4 timer.
Saltkaramel
Varm fløden op i en lille kasserolle til det, når kogepunktet og tag den af varmen.
Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme og hold godt øje med det. Skrue ned til middelvarme, så snart halvdelen af sukkeret er smeltet. Tilsæt smør og pisk det godt sammen og rør derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Kog karamellen op og sluk for varmen. Rør godt igennem og lad køle lidt af. Tilsæt salt, rør rundt og hæld karamellen på et glas.
Opbevares i køleskab.
Servering
Hæld en smule saltkaramel over hver pannacotta og server.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Kan man lave saltkaramellen dagen før og sætte den på køl til dagen efter? Og hvad med panna cotta’en kan den laves dagen før, eller bliver den så kedelig?
Tak for utrolig mange opskrifter og hjælpsomme svar!
Mange hilsner
Anne Kristina.
Forsøgte mig med denne i går aftes, og kan i dag se at cremen er skilt, øv øv. Men hvad kan være gået galt? Har fløden været for varm? kan ikke se hvad der ellers kan være sket…
Når jeg siger skilt, så mener jeg at der er kommet 2 meget synlige lag, 3 hvis man tæller vaniljen med
Hvor ærgeligt! Det har jeg ikke prøvet, men spekulere også på om fløden kan være blevet for varm. Kogte den eller var det blot lige til kogepunktet?
Kh Ann-Christine
Målte den som 80 grader som hvad en hurtig internet søgning sagde var Flødes kogepunkt ca. (har ikke forstand på det) Men måske jeg skal forsøge med nogle grader under næste gang for en sikkerheds skyld
Kan man godt hælde den i bunden i stedet for? Kan den bære panna cottaen, uden de blander sammen? Ville nemlig gerne toppe med noget frugtsirup.
Tak for dejlige opskrifter.
Mvh
Camilla
Jeg har ikke testet med karamellen i bunden, så jeg tør ikke love at den kan bære panna cottaen. Du kan dog evt sætte den i fryseren i en time inden du hælder panna cotta over, så vil jeg tro den kan holde den. Prøv det endelig af.
Kh Ann-Christine