Pandesovs – brun sovs
Pandesovs og brun sovs er en sand klassiker i det danske køkken og der er helt sikkert mange tips og tricks i rundt i de danske hjem til hvordan deres brune sovs bliver helt perfekt.
Jeg synes den er særligt skøn, når den brune sovs laves som pandesovs af hvad der nu er tilberedt på panden derfør, om det så er frikadeller, medister, en bøf eller ristede champignon og løg. Brug gerne en pande uden slip let, så der ligger lidt smuldr og rester tilbage på panden som kan give smag til sovsen.
Prøv også: opskrift på frikadeller >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pandesovs - brun sovs
- Pandesmuldr og fedt fra fx frikadeller, bøf eller lign
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl kartoffelvand
- 1 dl piskefløde, (kan undlades)
- 1 tsk worcestershire sauce
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk saucejævner
- kulør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pandesovs laves bedste fra en pande der er brugt til fx at stege frikadeller, medister, bøffer eller løg og champignon på.
Lad fedt og smuldr sidde på panden og kom derefter grøntsagsboullion og kartoffelvand på panden. Brug en træpalet til at skrabe al smuldr af og rør rundt, så det opløses og koger ud i vandet og saucen.
Smag pandesovs til med piskefløde, worchestershiresauce, evt salt og peber efter smag og jævn den til sidst med saucejævner og kulør.
Kog den godt igennem 1-2 minutter og så er den klar til servering.
Hvor meget dcliter giver enbouillonterning?
Hej Claus
jeg angiver altid mål på bouillon som værende det færdigblandede mål, da der er forskel på om man bruger fx bouillonterning eller en bouillonpasta. Jeg bruger oftest selv den fra herbamara på bøtte.
Kh Ann-Christine
Tror jeg vil lave 1 dl god dashi(kombu og bonito) og bruge halvt så meget kartoffelvand(eller erstatte helt med 2 dl dashi), næste gang jeg vil lave pandesovsen. Da det vil løfte umami oplevelsen til et højere niveau og overraske vennerne.