Pandekage Lagkage med chokolade
Pandekage Lagkage kan laves på utallige måder og der er noget helt overdådigt over de mange ‘tusinde lag’ fyldt med lækre sager.
Prøv også den dejlige kage med fyld af bananer og hjemmelavet kagecreme eller den nemme med syltetøj og flødeskum
Jeg har fyldt denne pandekage lagkage med karamel, med chokoladeganache og gavmilde mængder hakket chokolade. Hvis man ikke synes jeg har været gavmild nok med chokoladen, så kommer man bare mere i.
Prøv også: pandekagekage med bær og flødeskum >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pandekage Lagkage
- Chokolade ganache
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- Karamel
- 2 dl piskefløde
- 110 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 1 knivspids salt
- Pandekager
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 4 spsk hvidtøl
- 1 knivspids salt
- 180 g hvedemel
- 1 spsk smør, til stegning
- Pynt/fyld
- 5 dl piskefløde, pisket til skum
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladeganache
Varm fløden op til 95 grader. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er ensartet. Hæld det i en skål og afkøl til stuetemperatur. Rør det godt og dæk til med film direkte på chokoladen, så der ikke dannes kondens. Sæt på køl i min. 4 timer. Rør ganachen igennem, så den bliver lækker cremet.
Karamel
Kog piskefløde, sukker og glukosesirup op og rør af og til i det, til temperaturen er 112 grader. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur.
Pandekager
Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, kardemomme, æg, mælk, øl og salt sammen. Sigt hvedemel i, pisk dejen sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Steg pandekagerne i smør, til de er gyldne. Lad dem køle af, inden pandekagelagkagen samles.
Saml lagkagen
Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et fad. Fyld karamel og chokoladeganache i to sprøjteposer. Sprøjt en cirkel med karamel og en cirkel med ganache og smør et lag flødeskum på. Læg en pandekage på og fortsæt lag på lag, til den sidste pandekage er lagt på. Drys til sidst med hakket mørk chokolade på toppen.
Hej Ann-Christine
Hvis jeg laver karamel og chokoladeganache dagen i forvejen, skal den så på køl natten over, eller hvordan opbevarer du det?
Jeg opbevarer karamel og ganache på køl, men tager det ud af køleskabet en times tid inden jeg skal bruge det.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hvor mange pandekager burger du ca til en kage ?
8-10 pandekager, afhængigt af hvor store jeg laver dem
Kh Ann-Christine
Kære AC.
Kan chokolade ganachen laves af lys chokolade i stedet for mørk chokolade? Og kan man ligesådan pynte kagen med lys chokolade i stedet for mørk chokolade? Disse spørgsmål stiller jeg på baggrund af, hvilken chokoladesmag der bedst passer med karamelsmagen (og fordi jeg vil bruge kagen som fødselsdagskage, hvor fødselaren bedst kan lide lys chokolade).
Kan pandekagerne og karamelcremen laves dagen før, at kagen samles og serveres, eller vil kagen smage bedre, hvis disse tilberedes samme dag som servering?
Skal kagen stå og trække lidt, efter den er samlet?
Jeg skal også lige forstå det rigtigt, når den skal samles. Den yderste cirkel er jo karamelcreme, men sprøjter du derefter en cirkel af ganache ved siden af karamelcremen (dvs. på indersiden af kagen) og lægger flødeskum ved siden af ganachen/i midten af kagen?
Kh. Merete.
Hej Merete,
Ja, det kan den sagtens – du bruger blot den chokolade der foretrækkes. Med mælkechokolade skal der ofte en smule mindre fløde i, men den sætter sig på køl.
Karamel og chokolade kan glimrende laves dagen før. Pandekager foretrækker jeg at lave på dagen og den behøver ikke trække før servering.
Mht at samle den, så har du helt fat i hvordan jeg har gjort – men det kommer sig ikke så nøje, den skal nok blive vildt lækker uanset hvordan du fordeler fyldet.
Kh AC
Tak for hjælpen og dit søde svar. Rigtig god dag :-)
Tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg bruger den flittigt, når jeg skal finde på noget nyt til hverdag og fest.
Nu har jeg bestemt mig for at lave denne dessert til mine gæster i næste uge. De er alle MEGET glade for is.
Tror du den vil være god med vanilje is i , i stedet for flødeskum? Eller er det sikreste valg flødeskum for at opnå succes Mvh Tine
Det kunne være sjovt at lave den som en slags islagkage – og så fryse den efterfølgende – så den ikke glider rundt under serveringen :)
Brug evt nogle grillspyd til at holde den på plads, mens den fryser.
God fornøjelse ♡
Kh AC
Hej AC – før og fremmest tak for en lækker opskrift!
Jeg har lige et spørgsmål til når den skal samles, når man har lavet en cirkel karamel og ganache, er det så mening man skal fylde resten ud med flødeskum eller skal der også kun laves en cirkel? :)
Ja, det er sådan jeg gør det :)
Rigtig god fornøjelse med den og dejlig lørdag til dig
Kh AC
Hej AC,
Tak for en fantastisk blog med et skønt udvalg af lette, (til tider ;) ) sunde og spændende retter – jeg er begyndt bare at gå herind og søge efter opskrifter, når jeg skal finde på noget nyt til aftensmad, kage eller hvad jeg nu mangler inspiration til. Senest skulle jeg bruge en idé til lagkage og denne opskrift dukkede op. Min udgave blev knap så flot som din, men skabte stor glæde i familien. Jeg droppede karamellen og puttede jordbær fra fryseren i – det fungerede også.
Kh. Eva
Hej Eva,
Tusind tak for din søde hilsen – og hvor er det dejligt at du kigger forbi her efter inspiration. Det er virkelig en sand fornøjelse at lave alle disse opskrifter, som bliver så flittigt brugt.
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
1000 gange tak for en super dejlig blog! :D
Mvh. Mie
Hej Mie,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej
Kan chokolade ganache laves nu f eks også bruges i aften? Eller skal det også laves lige inden servering?
Mvh Stine
Den kan sagtens laves fx 1-2 dage før
Kh AC
Hej AC,
Pandekagelagkage er vist Det helt perfekte til min fødselsdag på fredag, men lige et spørgsmål.
Jeg har tænkt mig at lave pandekagerne dagen før, men er det bedst at samle lagkagen lige inden servering eller ladet den stå et par timer på køl ?
Hilsen Ane
Hej Ane,
Tillykke med fødselsdagen på fredag :) Lyder som en dejlig plan med pandekagelagkagen.
Den skal samles lige før servering. Min egen erfaring er ihvertfald at den både er flottest og lækrest når den lige er samlet. Heldigvis tager det ikke så lang tid at samle den
Kh AC
Hej AC,
Fik ikke fortalt dig at kagen skabte stor begejstring, og det er bestemt ikke sidste gang den står på fødselsdagsbordet.
Tak for en super lækker opskrift :)
Hilsen Ane
Hej Ane,
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak :)
Kh AC
Uhh den ser også god ud! :-)
:) Tak