Pandekagekage med hindbær
Pandekagekage … bare ordet, er altså noget så kært! Og at pandekagekagen tilmed både smager fantastisk, er smuk at se på og får enhver pandekageelskers hjerte til at banke en smule hurtigere, det er ikke til at stå for.
Det er ren nostalgi med sådan en lagkage med pandekager – hvis I kender ‘Peddersen og Findus’ som mine børn har været meget glade for og det er lige sådan en fin og festligkage jeg lavede til Johan og Julies 5 års fødselsdag for familien.
Prøv også: min opskrift på jordbærlagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pandekage Lagkage med hindbær
- Pandekager
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 4 spsk hvidtøl
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
- 180 g hvedemel
- 1 spsk smør, til stegning
- Hindbærkompot
- 0,50 vaniljestang
- 225 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- Derudover
- 2,50 dl piskefløde
- 125 g hindbær
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pandekager
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, æg, mælk, øl, kardemomme og salt sammen og sigt hvedemel i. Pisk dejen sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en pande, og steg pandekagerne en af gangen på begge sider til de er flotte lysebrune. Lad dem køle af, inden pandekagelagkagen samles.
Hindbærkompot
Skær vaniljestangen igennem, skrab forsigtigt kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker og hindbær i en gryde og kog langsomt op.
Lad det koge ind uden låg og under omrøring, til konsistensen er som en tyk marmelade. Lad kompotten køle af i køleskabet.
Saml lagkagen
Pisk fløden til flødeskum. Læg en pandekage på et fad, smør med hindbærkompot og et lag flødeskum. Læg en pandekage ovenpå og smør også den med hindbærkompot og flødeskum. Fortsæt, til den sidste pandekage er lagt på.
Fordel til sidst de friske hindbær på toppen sammen med hvid chokolade og mynte.
Kan man bruge færdig-købte pandekager? (Hilsen moren til 3-under-3) 😅
Ja, det kan du fint gøre! Håber det bliver et hit hos jer ♡
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave pandekagerne et par dage i forvejen og opbevare dem på køl? :)
Det kan du godt.
Kh AC
Kan man evt. bage pandekager dagen inden, og først samle den på dagen, eller bliver den kedelig af dette?? :-) Jeg skal bage en kage til min fødselsdag imorgen, og har længe haft et crush på denne form for lagkage!
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse med at prøve den af og stort tillykke med fødselsdagen herfra
Kh AC
Hov, opdagede at en anden havde spurgt om det samme! Beklager! :D Jeg giver det et forsøg!
Helt ok ♡
Rigtig god fornøjelse med at prøve den af og stort tillykke med fødselsdagen herfra
Kh AC
Kan man lægge kagen sammen i god tid? ? Eller bør den kun samles lige for den indtages :)
Jeg plejer at lægge den sammen lige inden servering (så skal ikke kunne sige om det fungere lige så fint at gøre det tidligere end det)
Kan man lave pandekagerne og marmeladen dagen før?
Ja, det kan du fint gøre :)
Hvordan ville de være bedst at opbevare pandekagerne, så de er gode til dagen efter? :)
I køleskab, godt dækket til, evt i en lufttæt beholder.
Tak for en dejlig blog med evig god inspiration. Jeg har besluttet mig for at prøve pandekagekagen til min datters fødselsdag på søndag, da hun ikke rigtig kan lide klassiske bradepandekager. Vi bliver ca 20 personer, og jeg tænker at lave et kagebord med kagemand, pandekagekage og æble/kanel snegle…men hvor mange pandekagekager skal jeg mon lave? Opskriften siger 6-8 pers, men mon ikke 2 er nok, når der også er andet på bordet? Eller hvor meget beregner du pr mand?
Hvor lyder det som en skøn ide! Jeg tror også to kager er glimrende, med alt det andet dejlige du har planer om til fødselsdagen
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse til dig ♡
Kh AC
Kan man lave marmeladen aftenen før? Eller vil den ikke være medgørlig hvis den står for længe på køl?
Tak for fed blog ;-)
Det kan du sagtens :) – og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Min søn har bestilt pandekagekage til sin fødselsdag i bedste ‘Peddersen og Findus’ stil. Men kan jeg lave pandekagerne dagen inden, mon de bliver for stive i det?
Hilsen
Camilla
Ja, det kan du fint gøre :)
GOd fornøjelse med den fine lagkage og tillykke med ham
Kh AC
Hvor er det fine fad kagen står på fra? Hvis du ved det :-)
Det er købt hos Søstrene Grenes for nogle år siden :)
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge lækre friske bær i stedet for de frosne?
Mvh,
Nellie
Ja, det kan du sagtens :)
Kh AC
Tak for en ualmindelig lækker opskrift. Sjældent at ens eget forsøg næsten ligner de lækre billeder, man ofte inspirereres af, men her blev resultatet næsten lige så smukt som på billederne her. Lækker sommerkage, som jeg helt sikkert vil gentage ved lejlighed.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Jeg husker også fidus og pedersens pandekagekage og alle deres finurlige oplevelser.
At den så tilmed smager fantastisk, lyder jo skønt.
Jeg skal klart lave en pandekagekage i nærmeste fremtid :-)
Lena
Det kan varmt anbefales, så jeg synes det lyder som en dejlig plan :)
God fornøjelse med den
Kh AC
I Singapore i februar fik vi pandekagekage med chokolademousse/creme imellem chokoladepandekager mmmm….. Behøver jeg at sige at stedet vi fik den hedder “awfully chocolate”.
Nøj, det lyder skønt!!!
Det var dog det lækreste jeg har set i længe, min svigerfar er begyndt at eksperimentere med pandekagerne og tilsætter forskellige ingredienser såsom Chokolade, Jordbær, Citron, Mandler og Ingefær. Min favorit er dog Chokolade
Den “kage” skal helt sikker prøves.
Det lyder som dejlige eksperimenter din svigerfar har i gang!
Du må lige tippe ham om pandekagekagen også så ;)
Uhhh jeg har snart fødselsdag! Jeg tror, jeg skal prøve at servere sådan en kage for mine gæster – mums :-)
Yeahh, det lyder som en dejlig ide :) Stort tillykke med fødselsdagen snart :)
Hej igen Ann-Christine. Har du nogen erfaring med at lægge kagen sammen om eftermiddag og spise den om aftenen?
Hej Camilla,
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror ikke det er en god ide … flødeskummet falder sammen og pandekagerne bliver snasket, tror jeg.
men pandekagerne kan sagtens laves først på dagen og så skal den blot lige samles, det tager 8-12 minutter, inkl at piske flødeskummet.
Kh Ann-Christine
Det har du nok helt ret i. Det kan også være skønt med en pause inden desserten :-)
Den blev SUPER god! :-)
Dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Hej Ann-Christine. Vi vil forsøge os med at lave denne lagkage med mascarpone creme istedet for fløde. Vil den kunne laves dagen før servering eller tænker du at det vil være det samme med at pandekagerne bliver smattede?
Venlig hilsen Mille Kristensen
Mon ikke det fint kan gå an … jeg har ikke testet det med denne kage dog
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en meget inspirerede blog :)
Mon du ligger billeder af dine mesterværker på pinterest ??
Kærlig hilsen Marit
Kære Marit,
Mange tak for de søde ord!
Jeg <3 Pinterest
Du kan finde min profil og billeder hvis du søger på Valdemarsro på pinterest.com
Kh Ann-Christine
Sikke en smuk og sjov måde at servere pandekager på. Den skal helt sikkert afprøves inden længe. Måske en mascarponecreme med lidt vanilje og limeskal kan fungere som en slags lim mellem pandekagerne? Og så pyntet med blåbær…
Mmm – jeg kan næsten ikke vente :-)
Tak for den fine idé :-)
Mange hilsner Kathe
Jeg synes det lyder som en virkelig lækker variant af pandekagekagen :)
God fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Dejligt simpel, men super lækker. Den ser så godt ud. Jeg ved hvad jeg skal lave i weekenden nu. :-)
Rigtig god fornøjelse, Signe :)
Den type kage har også i langtid stået på min “ønskeliste” over kage som jeg vil prøve. Men jeg har været lidt nervøs for hvordan det ville være at at skære i den. Super god ide med tandstikkerne, det tror jeg helt klart skal afprøves
Det virker nemlig bare – og så en meget skarp kniv! Så går det super fint :)
Jeg har simpelthen så længe haft lyst til at lave en pandekagekage – faktisk længe før jeg overhovedet vidste, at det var en ting :-) Nu har jeg endnu mere lyst! Det eneste, jeg kunne frygte lidt, er, at nogle af vores familiemedlemmer ikke ville forstå konceptet, men bare tage den øverste pandekage med al pynten og sende fadet videre ;-)
Haha, det vil da være så skægt, hvis det skete ;)
Spring ud i det, det er en skøn, skøn kage
Den lyder altså også lækker og så virker den heller ikke så svær at lave, hvilket jo er dejligt :)
Ja, den er dejlig nem og enkel :)
Virkelig rart når de to egenskaber er i kombination med ‘super lækker’
Det kunne godt være en idé til en overraskelseskage til min mands fødselsdag :-)
Jeg synes det lyder som en pragtfuld ide ;)
Åh, den ser bare lækker ud :-) tænker dog at 1/2 dl. fløde lyder af meget lidt?
Mvh
Maria
Enig! Det er aaaalt for lidt ;)
Havde egentlig villet skrive 1-2 istedet for 1/2 … Men to er nok mest passende ;) tak, for at du fangede den. Jeg har opdateret opskriften nu
Kh AC
En anden måde at lave en pandekagelagkage er med hjemmelavet creme, tynde banan- og jordbærskiver.
Med et tyndt lag creme på begge sider af de pandekager der bliver brugt som lag, bliver lagkagen bundet bedre sammen og kan skæres i stykker uden at det glider.
Og så kan man jo altid tage en skefuld flødeskum til når man har fået det transporteret over på tallerkenen.
Det lyder også som en virkelig dejlig variant :)