Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagekage-med-hindbaer/ Festmad Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Lagkage, Pandekager, Sommer

Pandekagekage med hindbær

Pandekagekage … bare ordet, er altså noget så kært! Og at pandekagekagen tilmed både smager fantastisk, er smuk at se på og får enhver pandekageelskers hjerte til at banke en smule hurtigere, det er ikke til at stå for.

Det er ren nostalgi med sådan en lagkage med pandekager – hvis I kender ‘Peddersen og Findus’ som mine børn har været meget glade for og det er lige sådan en fin og festligkage jeg lavede til Johan og Julies 5 års fødselsdag for familien.

Prøv også: min opskrift på jordbærlagkage >>

Pandekage Lagkage med hindbær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M8
Ingredienser
  • Pandekager
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 4 spsk hvidtøl
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 180 g hvedemel
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Hindbærkompot
  • 0,50 vaniljestang
  • 225 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • Derudover
  • 2,50 dl piskefløde
  • 125 g hindbær
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pandekager
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, æg, mælk, øl, kardemomme og salt sammen og sigt hvedemel i. Pisk dejen sammen og lad den hvile i 30 minutter.

Smelt lidt smør på en pande, og steg pandekagerne en af gangen på begge sider til de er flotte lysebrune. Lad dem køle af, inden pandekagelagkagen samles.

Hindbærkompot
Skær vaniljestangen igennem, skrab forsigtigt kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker og hindbær i en gryde og kog langsomt op.

Lad det koge ind uden låg og under omrøring, til konsistensen er som en tyk marmelade. Lad kompotten køle af i køleskabet.

Saml lagkagen
Pisk fløden til flødeskum. Læg en pandekage på et fad, smør med hindbærkompot og et lag flødeskum. Læg en pandekage ovenpå og smør også den med hindbærkompot og flødeskum. Fortsæt, til den sidste pandekage er lagt på.

Fordel til sidst de friske hindbær på toppen sammen med hvid chokolade og mynte.