Panang karry med kylling


Panang Karry med kylling er en rigtig klassiker fra det thailandske køkken og en skøn en af slagsen.
Min opskrift på den skønne ret er tilrettet lidt til vores danske køkken og til de råvarer vi har i sæson og tilgængeligt. Sådan oplever jeg at resultatet bliver bedst, når man lader sig inspirere af klodens mange skønne køkkener – ved ikke at lave opskriften 1:1, men at tilpasse med de bedste råvarer man har tilgængelig i sin egen baghave, så at sige. Panang Karry er virkelig en lækkerbisken, mørt kyllingekød, masser af grøntsager og masser smag og sprødhed .
Prøv også: min opskrift på pad thai med kylling >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panang karry med kylling
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g kyllingefilet, i strimler
- 20 g ingefær, friskrevet
- 2 spsk rød karrypasta, gerne panang paste)
- 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 200 g broccoli, i buketter
- 100 g edamamebønner
- 400 ml kokosmælk
- 2 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 1 spsk peanutbutter
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 3 dl ris, fx basmati eller brune
- 1 dl saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog risene efter anvisning på emballagen.
Kom kylling og olie i en pande, wok eller gryde og brun kødet af på alle sider. Tilsæt derefter løg, hvidløg, ingefær og karrypasta og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk til retten og
lad retten simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt peberfrugt og peanutbutter og smag til med sukker, soyasauce, fintrevet limeskal og saft.
Server med ris, frisk koriander og peanuts.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – jeg synes min sovs bliver sjasket og ikke fyldig som fra en thai restaurant. Jeg bruger den fede kokosmælk og har undladt en del af ‘vandet’. Har du mon et fif?
Vh Louise
Du kan evt jævne den en smule med en tsk majsstivelse – gerne rørt op i kokosvandet :)
Kh Ann-Christine
Vi har lavet denne ret 3 gange også uden kød, den smager fantastisk
Så dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg elsker bare din mad og har serveret den mange gange for venner og familie. Denne gang er jeg faldet for denne ret, som jeg vil servere for en dejlig veninde. Desværre spiser hun ikke peberfrugt, så hvad kan du anbefale at bruge i stedet for?
mvh Birgit
Kære Birgit
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at du har glæde af mine opskrifter! Det er jeg rigtig glad for :)
Du kan fint blot undlade peberfrugt, eller erstatte det med en spsk finthakkede soltørrede tomater, som giver lidt god smag som erstatning for peberfrugten
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine