Panang karry med kylling
Panang Karry med kylling er en rigtig klassiker fra det thailandske køkken og en skøn en af slagsen.
Min opskrift på den skønne ret er tilrettet lidt til vores danske køkken og til de råvarer vi har i sæson og tilgængeligt. Sådan oplever jeg at resultatet bliver bedst, når man lader sig inspirere af klodens mange skønne køkkener – ved ikke at lave opskriften 1:1, men at tilpasse med de bedste råvarer man har tilgængelig i sin egen baghave, så at sige. Panang Karry er virkelig en lækkerbisken, mørt kyllingekød, masser af grøntsager og masser smag og sprødhed .
Prøv også: min opskrift på pad thai med kylling >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panang karry med kylling
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g kyllingefilet, i strimler
- 20 g ingefær, friskrevet
- 2 spsk rød karrypasta, gerne panang paste)
- 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 200 g broccoli, i buketter
- 100 g edamamebønner
- 400 ml kokosmælk
- 2 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 1 spsk peanutbutter
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 3 dl ris, fx basmati eller brune
- 1 dl saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Kom kylling og olie i en pande, wok eller gryde og brun kødet af på alle sider. Tilsæt derefter løg, hvidløg, ingefær og karrypasta og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk til retten og
lad retten simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt peberfrugt og peanutbutter og smag til med sukker, soyasauce, fintrevet limeskal og saft.
Server med ris, frisk koriander og peanuts.
Hej – jeg synes min sovs bliver sjasket og ikke fyldig som fra en thai restaurant. Jeg bruger den fede kokosmælk og har undladt en del af ‘vandet’. Har du mon et fif?
Vh Louise
Du kan evt jævne den en smule med en tsk majsstivelse – gerne rørt op i kokosvandet :)
Kh Ann-Christine
Vi har lavet denne ret 3 gange også uden kød, den smager fantastisk
Så dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg elsker bare din mad og har serveret den mange gange for venner og familie. Denne gang er jeg faldet for denne ret, som jeg vil servere for en dejlig veninde. Desværre spiser hun ikke peberfrugt, så hvad kan du anbefale at bruge i stedet for?
mvh Birgit
Kære Birgit
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at du har glæde af mine opskrifter! Det er jeg rigtig glad for :)
Du kan fint blot undlade peberfrugt, eller erstatte det med en spsk finthakkede soltørrede tomater, som giver lidt god smag som erstatning for peberfrugten
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det bliver ikke sidste gang, jeg følger denne opskrift kæmpe hit herhjemme med en kræsen mand og et kræsent barn
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
de grønne grøntsager ser lidt tætte ud.. jeg har blancheret dem i stedet og tilføjet dem til sidst. god inspiration
Denne ret ser lækker ud og den vil jeg gerne prøve.
Kunne du fortælle hvordan jeg skal sammensætte en krydderiblanding, når jeg ikke vil bruge den færdige pasta – har en mand som slet ikke tolerere chili, så den reducerer jeg. Det kan jeg ikke med en færdig blanding.
Mvh Mette
Hej!
Har du erfaring med at lave retten (minus ris) om formiddagen og varme den op om aftenen? Jeg skal nemlig have gæster og tænker det er rart at have det meste forberedt før de dukker op :-)
Opskriften ser mega lækker ud!
Hej Trine,
Det kan du sagtens gøre. Jeg ville så lade den simre blot 5 minutter og derefter smage til. Tage af varmen og sætte på køl og varme op igen, lade den simre 5 minutter og smage til en ekstra gang inden servering.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvilken rød karrypasta foretrækker du at bruge? Der er jo mange. Ikke alle er gode. Det er forskelligt, hvilke krydderier, der er i.
Simpelthen den lækreste og nemmeste opskrift :D Tak for dig og den her side. Den redder mig når kreativiteten og inspirationen til mad godt kan gå i hak i ny og næ.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter!
Kh Ann-Christine
Den er simpelthen så lækker og let at gå til denne opskrift.
Det bliver sommerens ret hos os med to store teenagers.
Smager fantastisk. Vi er alle fans :-)
Helt som hos vores lokale thai shop.
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer
Kh AC
Hejsa
Tak for fine opskrifter!
20 g ingefær – er det før eller efter rivning?
Mvh Bodil
Det er mængden på den revede ingefær – men du smager blot til som det passer din smag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes det er dejligt med en side der netop ikke er præget af hvad der sker ude i verden. Det er der nok andre sider man kan læse det på! Så tusind tak for det. ?
Hver gang jeg tænker… hvad skal jeg lave til aftensmad, ja så ender jeg altså ofte på din side. Der er altid inspiration at hente. ??
Tusind tak for din søde hilsen, Hanne, hvor er det dejligt at høre ♡
Kh AC
Rigtig lækker opskrift, som jeg glæder mig til at afprøve, men.. hvorfor nævner du slet ikke noget i hverken dette indlæg eller de forrige, om den historiske krise, vi alle sammen står midt i ? Det fravalg får, efter min mening, bloggen til at fremstå lidt upersonlig og irrelevant ?
Hej Kirsten
At jeg ikke har skrevet om krisen tidligere, er bestemt ikke det samme som at det ikke vedkommer mig. Lige som jeg heller ikke skriver om politik, flygtninge, miljø (i stor stil) eller lignende samfundsrelevante og kritiske emner her på Valdemarsro, så er det slet ikke det samme som at det ikke berører mig privat.
I bund og grund har jeg det nok blot sådan, at jeg synes der må være plads til at vi hver især finder os til rette i alt det der sker – også lige nu her i corona krisen, uden at man nødvendigvis behøver at lave opslag eller dele sine tanker og følelser offentligt. Det er ikke min agenda eller et behov jeg har eller det Valdemarsro er til for ♡ – og så synes jeg det er rart med pauser fra den konstante nyhedsstrøm, og her kan Valdemarsro måske netop være et rart åndehul hvor det kun handler om de skønne ting i livet og dejlig madlavning.
Jeg håber du har det godt og kommer godt igennem denne tid!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg tænker bestemt ikke, at en blog omkring mad virker hverken irrelevant eller upersonlig, bare fordi man ikke har fokus på Coronavirussen. Jeg mener tværtimod, at det er en dejlig lille pause fra vores nu helt anderledes hverdag, at kunne finde en lille helle. Tak for din fantastiske måde at videregive dine store passion for kulinariske retter og smag for lækre råvarer?
Hej Karina
Tak for dit fine input, det er jeg glad for at høre.
jeg kan som sådan godt følge at man gerne vil have en opdatering – men omvendt synes jeg også selv det er så dejligt, at der er åndehuller og fristeder, der ikke handler om corona lige nu :)
Har skrevet et indlæg igår om krisen, men ellers bliver Valdemarsro ved med at være corona fri ♡
Håber du har det godt og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
TAK :-)
Lige præcis! Nyder, at kunne navigere rundt i din c-fri blog – selvom jeg nu af samme grund, har ekstra tid til at nyde din blog og afprøve flere af dine opskrifter – specielt mere tid sammen med ungerne, når “hjemmeundervisnings-skemaet” har hjemkundskab på programmet :-)
Tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre.
Jeg håber I har det godt og det er dejligt at jeg med Valdemarsro kan inspirere til skøn madlavning hjemme hos jer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det var da en meget underlig kommentar ….
Ann-Christine jeg elsker dine opskrifter og vi er blevet så meget mere dygtigere til at lave mad:-)
Tusind tak for din søde hilsen, Susanne
Jeg er så glad for du har glæde af mine opskrifter ♡
Kh Ann-Christine