Pæremuffins
Skønne pæremuffins med mørk chokolade – sikke en herlig mundfuld!
Når dagene bliver kortere, bladene på træerne bliver gyldne i smukke brændte efterårsfarver og det er tid til tændte stearinlys og skræmmende græskarhoveder, så får jeg altid en lidt sødere tand. Min mor kom på besøg forleden og havde en skål pærer med fra deres egen haven, som jeg nu har tryllet om til dejligt bagværk.
Saftigt frugt i kager, det er altså lækkert og de er så absolut anbefalelsesværdige.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pæremuffins
- 150 g marcipan, groftrevet
- 150 g smør, stuetempereret
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade
- 150 g pære, i tynde skiver
- 1 spsk perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk marcipan, smør og sukker sammen, til det er helt lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og vend det sammen. Kom derefter chokoladen i og vend godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og stik derefter pæreskiverne godt ned i dejen.
Drys med perlesukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af i formen på en rist.
Din opskrift lyder meget lækker. Jeg vil dog gerne bage den i en bradepande. Hvilken str. tror du skal bruges til én portion og hvor mange vil den mon kunne række til?
Hej Anne-Matilde
Hvis du går ud fra at opskriften her passer til ca en rund springform på 22 cm, så kan du omregne til din bradepande her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undlade eller erstatte marcipanen med andet?
Så vil jeg anbefale at lave den på en sandkagedej i stedet
Kh AC
Tusind tak for tippet med pærerne, æblebollerne har vi faktisk bagt ofte, jeg prøver med pærerne :-)
Hej Ann-Christine,
Vi har lige bagt dine præremuffins, hvor er de dog skønne! Må indrømme jeg var lidt skeptisk over for at skulle have pære i muffins, men det smager jo fantastisk! Har rigtige mange pærer i haven lige nu, tror du at disse muffins vil egne sig til at fryse ned?
Jeg bruge i øvrigt rigtig meget din blog til at finde ideer til aftensmad og kager, jeg har aldrig set en blog med så mange, lækre og enkle opskrifter, tak! :-)
Mange hilsner Lene.
Hej Lene,
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg tror sagtens de kan fryses ned, disse muffins.
Måske de her æbleboller (hvor æblerne bare erstattes af pærer) også var noget: http://www.valdemarsro.dk/aebleboller-hjemmebagte-boller-med-groftrevet-aebler/ Det kunne blive lækkert, tror jeg :)
Og tusind tak for de søde ord og varme komplimenter, det er jeg godt nok rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Tak for en super lækker opskrift. Bagte en portion i søndags og var nød til at bage en dobbel portion igen i går aftes :-)
Hvor er det en dejlig indbydende og inspirerede blog…..jeg har først “fundet” dig for nylig, men ser frem til hver lørdag hvor næste uges madplan tikker ind på mailen fra dig.
Opskrifterne testes af på min egen krudtugle Jonathan på 2 år og hans kræsne far og der er kub roser fra den side af.
Hilsen Helle
Hej Helle,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at du fandt vej her til bloggen – og har lyst til at blive hængende, ikke mindst :) Jeg er meget glad for at høre at min opskrifter falder i god jord hjemme hos din familie også.
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Havde ingen pærer, så jeg bagte uden – men stadig dejlige :-)
Uhm, det lyder også dejligt uden :)
Hej Ann-Christine.
Rigtig dejlig opskrift, og rigtig fine billeder. Det er en super god ide med pæremuffins. Jeg synes ikke, at det er den variant, man ser så tit. Så dem skal jeg snart have magt. Jeg vil blandt andet dog tilføje lidt kanel til dejen og også hakkede valnødder, da det giver en god knasende smag.
Mvh. Stefan
Hej Stefan,
Mange tak! Og ja, det er faktisk ikke så ofte man støder på pæremuffins, hvilket jo egentlig er lidt en skam ;) Skøn variant du foreslår!
Kh AC
Årrh altså pæremuffins, søde børn og kaffe hos Siegfred… Mange dejlige ting i ét indlæg.
Også ret dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste der får større trang til hjemmebag og kage på denne tid af året… Har netop tænkt meget over det de sidste par dage. Mens jeg har bagt…
:) Det lyder hyggeligt hjemme hos dig – med duftende bagværk
Skal pærerne skrælles?
Pft ☺️
Jeg gør det kun hvis skrællen er meget grov og kedelig i det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God ide med en muffin-variant. Jeg lavede din pæreksge den anden dag, og den var fantastisk (og tilmed supernem at lave!). Tak for dine altid inspirerende indlæg!:)
Tak for din søde hilsen! Jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter :)