Pærekage
Her får I min opskrift på en lækker pærekage som er så skøn og fyldt med pære og mørk chokolade, som altid er et herligt makkerpar i det søde køkken. Vi har pæretræ i haven, et lille familietræ med 4-5 sorter på, og vi hepper på at det over årene giver en masse skønne pære til madlavning og kagebagning.
Det er en dejlig saftig og lækker pærekage, som kan spises lun og friskbagt, meget gerne med en god klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Men den er også skøn dagen efter og når den er kølet af og kan spises som en skøn skærekage uden tilbehør.
Prøv også: opskrift på en lækker blåbærkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pærekage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 200 g smør, blødt og stuetemperet
- 175 g sukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 150 g pære, i skiver
- 25 g sukker, til at drysse over
- Derudover
- 30 g flormelis, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk marcipan, smør skåret i tern og sukker sammen, til det er luftigt og helt ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen sammen med chokoladestykkerne.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Fordel pærestykker i kagen ved at stikke dem ned i dejen.
Drys med sukker og bag pærekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter, eller til kagen er gennembagt.
Fulgte fremgangsmåden og opdagende for sent, at der ikke stod noget om ar der skulle smør i under vejledningen. På oversigten med ingredienser står der smør. Kagen ud af formen og smør i dejen. Håber, at den blive god for det er en fødselsdagskage 🇩🇰 kh Gitte
Hej Gitte
Smør er i fremgangsmåden i øverste linje og skal piskes sammen med sukker og marcipan.
Så ærgeligt at det blev overset, men håber kagen blev reddet! ♡
Kh Ann-Christine
Spændt på resultatet. Har brugt mine hjemmedyrkede pærer😊
Så dejligt med pærer i haven. Håber det bliver en skøn kage :)
Kh Ann-Christine
Tak for mange lækre opskrifter.
Jeg har lige lavet pære-kagen, men jeg forstår ikke at der kun skal 150 gr. pære i. Det er jo knapt nok en enkelt pære.
Jeg puttede altså adskillige pærer i, og synes faktisk stadigvæk den kunne tåle flere.
Hej Kurt
mange tak for din søde hilsen. Der kan fint tilføjes flere pære, alt efter smag/behag og hvilken pæresort man har.
Kh Ann-Christine
Hej, jeg har en udskrift af en opskrift på pærekage, og den er i al fald anderledes med to lag med chokolade i midten. Man kan tilmed se den på Wayback Machine. Se:. Så et eller andet er i al fald ændret på en eller anden måde. :-)
Ah ok, det giver mening. Ja det er den samme opskrift – jeg forstod det anderledes i kommentarfeltet, det med to lag og chokolade i midten.
Men ja, jeg har forenkelt lidt i fremgangsmåden for noget tid siden
Kh Ann-Christine
Er der ikke ændret i opskriften? Jeg bagte den sidste år, og jeg mener, at pærerne og chokoladen skulle lægges i et lag ovenpå halvdelen af dejen og så resten af dejen ovenpå. Det fungerede fint og blev næsten lidt lagkageagtigt.
Sådan husker jeg den også. Har bagt den mange gange.
Er det mon min opskrift på pæretærte I tænker på?
Kh Ann-Christine
Nej, den er ikke ændret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg bagte den første gang præcis efter opskriften (bortset fra at jeg tilføjede vaniljesukker til dejen) og den var virkelig lækker!
Nu har jeg prøvet at lave en julevariant uden chokolade og pærer men med æblebåde vendt i kanel proppet ned i dejen og kanelsukker og hakkede mandler på toppen. Det er også virkelig lækkert, og klæder marcipanen rigtig godt! Bare et tip herfra. 😋
Glædelig jul og tak for en skøn blog. ❤️
Hvor lyder det lækkert! Godt tip ♡
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Den bedste opskrift på pærekage. jeg bagte den igen i går og der er heldigvis to stykker tilbage til aftenskaffen i aften.
Kan pærekagen tåle at blive frosset ned?
Ja, det kan den fint :)
Åh så lækkert det ser ud! :) – skal holde barnedåb og bager lidt forskelligt, kan denne mon fryses :) ?
Der tror jeg fint den kan.
Måske du kan finde lidt inspiration her – hvor jeg har samlet lidt kager der er gode at bage 1-2 dage før de skal spises.
De er også gode at fryse
Kh AC
Fantastisk, det vil jeg kigge nærmere på :) :) tusind tak – og tak for en dejlig blog med lækker inspiration, bruger den meget!
Hej :)
Hvis man nu bager kagen dagen før den skal bruges hvordan holder den sig så bedst, så den ikke bliver tør og kedelig?
Hej Signe,
Kagen opbevares bedst i en lukket beholder ved stuetemperatur, på køkkenbordet eller i et skab :)
Kh AC
Den kage er virkelig god. Mmmmh!
Jeg lavede den til min veninde og mig i går. Vi sidder begge to og har travlt med at forberede os til den sidste eksamen, og den er den perfekte overspringshandling. Kan også fortælle at vi har spist hele kagen selv (på to dage), og det var så godt til os!!
Jeg lavede den med 200 g sukkerfri marcipan, det var lige det vi havde i skuffen. Det passede perfekt.
Tak for en dejlig opskrift.
Ej, hvor skønt! Perfekt til eksamenslæsning og så rart at gøre den slags lidt hyggeligt med søde pauser indimellem :)
Rigtig god eksamenslæsning og held og lykke til jer begge to
Kh AC
En skøn pærerkage . Vil også komme æbler i en dag. Brugte ikke chokoladen:-) held og lykke med ny bog. En mormor.:-)
Hej Vivi,
Mange tak for din hilsen og dejligt at høre at pærekagen blev god. Jeg må altså også prøve den med æbler, snart!
Kh AC
Denne opskrift kunne ikke komme på et bedre tidspunkt! Står lige og skal bage en kage af de sidste æbler og pærer jeg har liggende, inden vi tager på efterårsferie. Og så har jeg sørme også en halv pakke marcipan liggende :) Havde ellers fundet en anden opskrift, men nu tror jeg, jeg prøver din :) Håber den også bliver god med lidt æbler i ;)
Ditte
Hvor skønt og jeg er sikker på at æbler også vil være super lækkert!
Rigtig god fornøjelse med den :)
Er det den samme som den hvor man fyldte i to lag… med chokoladen i midten. Blot i forenklet version ?
Den har jeg nemlig bagt mange gange men kan ikke finde den hos dig mere.
Alle elsker den her hos os
jeg er ikke helt med på hvilken opskrift du mener, denne er helt uændret og jeg kan ikke lige mindes den du beskriver
Kærlig hilsen
Ann-Christine