Pærekage


Her får I min opskrift på en lækker pærekage som er så skøn og fyldt med pære og mørk chokolade, som altid er et herligt makkerpar i det søde køkken. Vi har pæretræ i haven, et lille familietræ med 4-5 sorter på, og vi hepper på at det over årene giver en masse skønne pære til madlavning og kagebagning.
Det er en dejlig saftig og lækker pærekage, som kan spises lun og friskbagt, meget gerne med en god klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Men den er også skøn dagen efter og når den er kølet af og kan spises som en skøn skærekage uden tilbehør.
Prøv også: opskrift på en lækker blåbærkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pærekage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 200 g smør, blødt og stuetemperet
- 175 g sukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 150 g pære, i skiver
- 25 g sukker, til at drysse over
- Derudover
- 30 g flormelis, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk marcipan, smør skåret i tern og sukker sammen, til det er luftigt og helt ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen sammen med chokoladestykkerne.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Fordel pærestykker i kagen ved at stikke dem ned i dejen.
Drys med sukker og bag pærekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter, eller til kagen er gennembagt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fulgte fremgangsmåden og opdagende for sent, at der ikke stod noget om ar der skulle smør i under vejledningen. På oversigten med ingredienser står der smør. Kagen ud af formen og smør i dejen. Håber, at den blive god for det er en fødselsdagskage 🇩🇰 kh Gitte
Hej Gitte
Smør er i fremgangsmåden i øverste linje og skal piskes sammen med sukker og marcipan.
Så ærgeligt at det blev overset, men håber kagen blev reddet! ♡
Kh Ann-Christine
Spændt på resultatet. Har brugt mine hjemmedyrkede pærer😊
Så dejligt med pærer i haven. Håber det bliver en skøn kage :)
Kh Ann-Christine
Tak for mange lækre opskrifter.
Jeg har lige lavet pære-kagen, men jeg forstår ikke at der kun skal 150 gr. pære i. Det er jo knapt nok en enkelt pære.
Jeg puttede altså adskillige pærer i, og synes faktisk stadigvæk den kunne tåle flere.
Hej Kurt
mange tak for din søde hilsen. Der kan fint tilføjes flere pære, alt efter smag/behag og hvilken pæresort man har.
Kh Ann-Christine