Pærecrumble
Her får du min opskrift på en lækker pærecrumble med hvid og mørk chokolade. Den er drøn god og smager vidunderligt, når den serveres lun og nybagt fra ovnen.
Lad blot den duftende pærecrumble køle en smule af og nyd den gerne lun med vaniljeis, creme fraiche eller luftigt pisket flødeskum.
Crumble kager ser ikke ud af meget, men det skal man ikke lade sig snyde af. De er nemlig forrygende og med den perfekte kombination af den bløde og søde bagte frugt og den sprøde og knasende crumble.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet vaniljeis >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pærecrumble
- 6 pære, i tern
- 0,50 citron, saften herfra
- 40 g muscovadosukker
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- Crumble
- 100 g hvedemel
- 40 g finvalset havregryn
- 125 g smør
- 75 g sukker
- 0,50 tsk salt
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 38%
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend pæretern med citronsaft og muscovadosukker og kom dem i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel den hvide og mørke chokolade over.
Smuldr ingredienserne til crumblen sammen og fordel den over pærer og chokolade.
Bag pærecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, til den er blevet gylden og sprød. Server den gerne, mens den er lun.
Hej Ann-Christine
Jeg vil lave enten din rabarber- eller din pærecrumble, når vi skal have gæster på onsdag.
Jeg har altid grovvalsede havregryn i huset men aldrig finvalsede. Har du prøvet med de grovvalsede, og hvor stor tænker du, forskellen vil være, hvis jeg bruger de grovvalsede? Hvis du klart anbefaler de fintvalsede, så er det klart dem, jeg går med :-)
Tak for din hjemmeside
MH Christian
Hej Christian,
Mange tak for din hilsen, det lyder som en dejlig plan med crumble på onsdag :)
Jeg bruger også indimellem grovvalsede og hvis jeg ikke har de fintvalsede og gerne vil have crumblen lidt mere fintsmuldret, så kommer jeg de grovvalsede et par sekunder i en minihakker, så er de mere fintdelt og fungere glimrende til crumble. Du kan også hakke dem med en kniv på et skærebræt.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Tusind tak … jeg pudser multihakkeren af :-)
Hej Ann-Christine
Hvor ser den lækker ud plejer kun at lave æble crumble, men vores pære træ er meget gavmild i år. så nu vil jeg forsøge med din pære crumble.
Største udfordring er at jeg skal lave den til vores gæster lørdag, hvor manden er gluten allergiker. så håber du kan hjælpe. Ved du om man kan lave crumblen med gluten frit mel? Jeg har ingen erfaring med det, mne har hørt det kan være lidt vanskeligt at bruge. eller har du et andet forslag/råd?
På forhånd tak .
De bedste hilsner Helle
Hej Helle
Du kan lave crumblen med glutenfri havregryn og mandelmel, det vil også være lækkert.
Evt blande lidt anden fintmalet nøddemel i også, fx hasselnødder.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mums hvor lyder den bare lækker. Tror du man ville kunne lave den klar dagen før og så sætte den på køl natten over og så først bage den dagen efter? – så den netop er nybagt når gæsterne kommer
Du kan lave crumblen klar på forhånd, men jeg vil vente med at komme den i fadet til lige inden den skal bages – eller tidligst 1-2 timer før, da jeg tror pærene vil blive lidt kedelige af at stå for længe.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det ser så lækkert ud! Min mand elsker pærer, så jeg tror, det bliver et hit :-) Hvad er størrelsen på dit fad?
Den er cirka 26 cm, rigtig god fornøjelse med kagen :)
Kh Ann-Christine
Uhm, crumble er min favorit. Uanset om der er jordbær/rabarber, blommer, æbler, pære eller et skønt mix.
Helt enig. Også en af mine favoritter, evigtlækkert med mange varianter af frugt
Kh Ann-Christine