Pære Belle Helene


Pære Belle Helene er klassisk og nem fransk dessert.
Perfekt til efteråret hvor pærerne er i sæson og de sødmefyldte pærer i vaniljesirupslage serveret med lun chokoladesauce og vaniljeis er bare vidunderligt lækkert.
De søde møre pærer ser fornemme ud, men er nemme at lave og så kan desserten fint forberedes i god tid, så chokoladesaucen blot skal lunes lige inden servering og de skal have en kugle vaniljeis og et lille drys nødder og desserten er klar til servering.
Prøv også: min opskrift på crepes suzette >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pære Belle Helene
- Råsyltede pærer
- 4 pære
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 1 liter vand
- 1 citron, saften herfra
- Chokolade sauce
- 1,50 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade, grofthakket
- Til servering
- 0,40 liter vaniljeis
- 25 g mandler, ristede og finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Syltede pærer
Skræl pærerne og fjern blomst og kernehus fra bunden af pæren. Det gøres nemmest med en kartoffelskræller eller et melonjern, der stikkes ind i bunden og vrides rundt en omgang, så kernehuset kan trækkes ud. Skær blomsten af med et lige snit, så pærerne kan stå pænt på en tallerken uden at vippe.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Kom vand, sukker, vaniljekorn, citronsaft og den tomme vaniljestang i en gryde.
Kog op og kom pærerne i gryden. Skru ned for varmen, så det blot simrer svagt, og lad pærerne simre i lagen i 5-10 minutter afhængigt af størrelsen.
Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen, til de er kølet helt af.
Chokoladesauce
Varm fløden op til lige under kogepunktet og tag den af varmen. Vend chokoladen i og rør, til det er helt ensartet og jævnt.
Servering
Anret en pære på hver tallerken. Læg en kugle vaniljeis ved siden af og dryp lidt chokoladesauce over. Drys til sidst med hakkede mandler og server straks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej kan jeg bruge piskefløde der har været i fryseren til chokoladesovs vh ellen
Hej Ellen
Det bør du fint kunne gøre
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man fryse de syltede pærer?
Hej Anne-Marie
Det kan man sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når pærerne så er spist, vil man så kunne tage den samme lage og koge en ny portion pærer i den?
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine