Pære Belle Helene
Pære Belle Helene er klassisk og nem fransk dessert.
Perfekt til efteråret hvor pærerne er i sæson og de sødmefyldte pærer i vaniljesirupslage serveret med lun chokoladesauce og vaniljeis er bare vidunderligt lækkert.
De søde møre pærer ser fornemme ud, men er nemme at lave og så kan desserten fint forberedes i god tid, så chokoladesaucen blot skal lunes lige inden servering og de skal have en kugle vaniljeis og et lille drys nødder og desserten er klar til servering.
Prøv også: min opskrift på crepes suzette >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pære Belle Helene
- Råsyltede pærer
- 4 pære
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 1 liter vand
- 1 citron, saften herfra
- Chokolade sauce
- 1,50 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade, grofthakket
- Til servering
- 0,40 liter vaniljeis
- 25 g mandler, ristede og finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Syltede pærer
Skræl pærerne og fjern blomst og kernehus fra bunden af pæren. Det gøres nemmest med en kartoffelskræller eller et melonjern, der stikkes ind i bunden og vrides rundt en omgang, så kernehuset kan trækkes ud. Skær blomsten af med et lige snit, så pærerne kan stå pænt på en tallerken uden at vippe.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Kom vand, sukker, vaniljekorn, citronsaft og den tomme vaniljestang i en gryde.
Kog op og kom pærerne i gryden. Skru ned for varmen, så det blot simrer svagt, og lad pærerne simre i lagen i 5-10 minutter afhængigt af størrelsen.
Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen, til de er kølet helt af.
Chokoladesauce
Varm fløden op til lige under kogepunktet og tag den af varmen. Vend chokoladen i og rør, til det er helt ensartet og jævnt.
Servering
Anret en pære på hver tallerken. Læg en kugle vaniljeis ved siden af og dryp lidt chokoladesauce over. Drys til sidst med hakkede mandler og server straks.
Hej kan jeg bruge piskefløde der har været i fryseren til chokoladesovs vh ellen
Hej Ellen
Det bør du fint kunne gøre
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man fryse de syltede pærer?
Hej Anne-Marie
Det kan man sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når pærerne så er spist, vil man så kunne tage den samme lage og koge en ny portion pærer i den?
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis jeg laver dem i dag, og skal bruge dem i morgen aften, skal jeg så lade den ligge i lagen i køleskabet?
Ja, lad dem endelig bare være i lagen i en beholder i køleskabet
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Tip: man kan putte pærer i en pose og dække dem med lage og fryse dem.
Hej :)
Hvis pærerne laves i god tid, opbevarer du dem så i lagen indtil brug for at de holder saften i sig (hvad end de skal på køl eller stå i stuetemperatur på køkkenbordet)?
Ja, jeg opbevarer dem i lagen i køleskab til de skal serveres
Kh AC
Jeg kom til at tænke på, hvilken chokolade procent foretrækkes til denne dessert til chokoladesovsen? :)
Hej Signe
Jeg bruger en chokolade med mellem 54-66 %, mine favoritter er enten valhrona eller callebaut
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Tak for dine skønne opskrifter og din vidunderlige app. Jeg vil simpelthen forsøge mig med disse lækre pærer i weekenden til gæster. Hvis jeg skal lave 10, kan jeg så koge pærerne ad to omgange og spare en vaniljestang, eller skal jeg gange op? ??
Jeg tror fint du kan gange lagen med 1/2 ekstra og blot bruge en vaniljestang til det hele. Tror næsten der kan være 10 pærer deri.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hvis man Laver dem dagen før – spises de så dagen efter kolde? Eller skal i de varmes igen? I så fald hvordan?☺️
Pærerne skal gerne serveres ved omkring stuetemperatur, uanset om de serveres på dagen eller senere. Så blot tag dem ud af køleskabet 1-2 timer i forvejen.
Chokoladesaucen serveres varm til.
Kh AC
Hej!
Lige et par spørgsmål jeg håber du vil svare på ?
1)Kan man lave pærerne flere dage i forvejen… evt bare lade dem hvile i lagen?
2)Når du skærer pærerne… deler du dem så helt i to.. eller lader du dem sidde sammen i toppen? Kan se at du har stilken på endnu på billederne…!
3) nogen bestemt pæretype… eller duer alle?
Min mormor plejede at lave denne dessert da jeg var lille… hun brugte dog dåsepærer… så synes det kunne være dejligt at lave den fra grunden som en hyldest! Hun hedder Helene, men har fået alzheimers… så desværre ikke flere desserter fra hendes hånd! Har allerede genoplivet hendes citronfromage… ?
på forhånd tak
Mvh Stinna
Hej Stinna,
Sikke en skøn tanke at lave denne dessert som en cadeau til din mormor! ♡
Og du kan tro at jeg gerne vil svare :)
Du kan sagtens lave dem i forvejen og enten opbevare dem i et skoldet glas, som råsyltede pærer eller i gryden.
Du kan dele dem i to eller fjerne kernehuset med en kartoffelskæller bunden, og lade stilken siddende på – bare som pynt.
Vi har brugt ‘conference’ pærer, men du kan bruge hvad du har :) Jeg er sikker på at det bliver godt uanset – blot juster kogetiden i lagen, hvis pærerne er bløde, så skal de have 5 minutter og hvis de er hårde, så 10 minutter.
Spørg bare igen, hvis jeg mangler noget eller du har flere spørgsmål.
Kh Ann-Christine
Uh elsker den dessert- kaver den altid til Mortens aften- jeg udhuler pæren fra bunden af så jeg får kernehuset ud og beholder den hele pære.
Efterårsferien går til et sommerhus i Ebeltoft med veninder- ren tøsehygge, gåture i Molsbjerge og varm kakao, snak og rødvin og forhåbentlig et smut til Århus og moesgaard- som er et helt fantastisk museum!
God ferie til dig og dine
Sikke en hyggelig tradition til Mortens aften! – og god ide med at udhule fra bunden :)
Lyder som en dejlig efterårsferie du har foran dig. Rigtig dejlig ferie til dig
Kh AC
Hvordan udstener du pæren uden at skære den i halv? :-)
/Maiken
Jeg skærer kærer kernehuset ud nede fra bunden af pæren, med fx en kartoffelskræller og på den måde undgå at halvere dem :)
Kh AC
Lyder dejligt! Kog sukkerlagen fra pærerne ind, så har du en skøn pæresirup til f.eks. havregrød, boghvedegrød eller topping på skyr.
Hvor er du god, Louise! – det har jeg skrevet til som tip i opskriften, for det er jo oplagt og faktisk lige hvad vi gjorde for det ville være synd og skam at kassere den gode lage :)