Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paella-med-kylling-og-chorizo/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forår, Mad i fad og ovnretter, Sommer, Spansk mad, Vinter

Paella med kylling og chorizo

Paella med kylling og chorizo er så lækkert! En rigtig skøn krydret ret, som gør sig dejligt både til en luksus hverdagsmiddag og til weekend og gæstemad.

Her har jeg lavet en paella med kylling og chorizo. Jeg er vild med både min paella med rejer og med denne – og jeg mikser dem såmænd også gerne. Med kylling i min skaldyrspaella eller jeg kommer lidt rejer i denne version, inden jeg sætter den i ovnen. Jeg kommer godt med grøntsager i min kyllinge-paella, det smager dejligt og giver ekstra god smag til retten.

Prøv også: opskrift på paella med rejer og chorizo >>

Paella med kylling og chorizo
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT45M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 75 g chorizo, skåret i små tern
  • 1 kylling, parteret i mindre stykker
  • 350 g risotto ris
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 stængler bladselleri, groftrevede
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 50 g frosne ærter
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og chorizo på en stor ovnfast stegepande med olivenolie, til løgene er bløde.

Kom kyllingen på panden, med skindsiden med og brun den godt af, til skindet har fået en smuk farve og er blevet sprødt. Tilsæt mere olie, hvis nødvendigt.

Tag kyllingestykkerne af og sæt dem til side på en tallerken et øjeblik.

Tilsæt ris, safran, paprika og hvidvin på stegepanden og rør det godt i gennem i et par minutter. Tilsæt grøntsagsboullion, hvidløg, bladselleri, peberfrugt, hakkede tomater, tomatpuré og ærter og rør det godt igennem. Anret kyllingestykkerne på retten. Læg låg på og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag i 20-25 minutter. Tjek om risene er møre, og hvis ikke så giv retten 5 minutter mere, til risene er perfekte.

Smag til med salt, peber og drys med finthakket persille og fintrevet citronskal inden servering.