Paella med kylling og chorizo
Paella med kylling og chorizo er så lækkert! En rigtig skøn krydret ret, som gør sig dejligt både til en luksus hverdagsmiddag og til weekend og gæstemad.
Her har jeg lavet en paella med kylling og chorizo. Jeg er vild med både min paella med rejer og med denne – og jeg mikser dem såmænd også gerne. Med kylling i min skaldyrspaella eller jeg kommer lidt rejer i denne version, inden jeg sætter den i ovnen. Jeg kommer godt med grøntsager i min kyllinge-paella, det smager dejligt og giver ekstra god smag til retten.
Prøv også: opskrift på paella med rejer og chorizo >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Paella med kylling og chorizo
- 1 løg, finthakket
- 75 g chorizo, skåret i små tern
- 1 kylling, parteret i mindre stykker
- 350 g risotto ris
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 2 dl hvidvin
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 50 g frosne ærter
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og chorizo på en stor ovnfast stegepande med olivenolie, til løgene er bløde.
Kom kyllingen på panden, med skindsiden med og brun den godt af, til skindet har fået en smuk farve og er blevet sprødt. Tilsæt mere olie, hvis nødvendigt.
Tag kyllingestykkerne af og sæt dem til side på en tallerken et øjeblik.
Tilsæt ris, safran, paprika og hvidvin på stegepanden og rør det godt i gennem i et par minutter. Tilsæt grøntsagsboullion, hvidløg, bladselleri, peberfrugt, hakkede tomater, tomatpuré og ærter og rør det godt igennem. Anret kyllingestykkerne på retten. Læg låg på og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag i 20-25 minutter. Tjek om risene er møre, og hvis ikke så giv retten 5 minutter mere, til risene er perfekte.
Smag til med salt, peber og drys med finthakket persille og fintrevet citronskal inden servering.
Hvis jeg vælge kyllingefilet istedet for hel kylling, hvor meget skal jeg så bruge?
Hej Elin
Jeg ville bruge omkring 600 g og vær endelig opmærksom på at kødet skal have en del kortere tid – omkring 20 minutter for alm kyllingebrystfilet
– man får ikke smagen med i retten som skroget fra kyllingen giver, men det går altså fint alligevel og bliver stadig dejligt og meget velsmagende.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det godt passe at der skal en liter grøntsagsbouillon i? Det virker helt forkert. Har nærmest fået lavet en suppe end en paella.
Godt du gjorde opmærksom på det, der skal kun 7 dl grøntsagsboullion i! det beklager jeg og håber det smagte dejligt alligevel.
Kh Ann-Christine
Kan man forberede retten nogle timer inden, så den bare kan sættes i ovnen til gæsterne kommer
Jeg tror du vil risikere at kyllingen bliver sej af at stå, så det vil jeg ikke anbefale – men har ikke testet det af.
Kh Ann-Christine
Kan man undlade hvidvinen?
Du kan erstatte med lidt grøntsagsboullion og smage til med hvidvinseddike eller æblecidereddike for syrebalancen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte risotto ris med basmati?
Jeg ville i stedet vælge grødris, da de absorbere væde og saucen bedre end basmati og giver lidt den cremede konsistens, som man også kender fra risotto – men det er helt sikkert en smagssag.
Men det er helt sikkert en smagssag. Basmati vil også smage godt, men vil være en lidt anderledes konsistens og oplevelse af retten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
I Spanien bruger man bomba-ris, som er i stand til at opsuge mere væske end andre ris. Fås under tiden i danske supermarkeder. f.eks. Meny, og desuden på nettet. Man ville ikke tilberede paella i ovn, men på gasblus i en paellera, en paellapande, hvor væsken tilsættes lidt efter lidt som i en risotto.
Hvad nu hvis jeg skal lave den til hele bofællesskabet. 30 personer.
Og ikke kan sætte låg på men bare placere i bradepander.
Hvor længe skal det så have?
Jeg ville lade risene simrer lidt længere tid i gryden inden det skal i ovnen – omkring 5-7 minutter – og derefter blot tilberede det i ovnen til kyllingen er færdig – cirka samme tid (25 minutter)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine