Pad Thai med kylling
Pad Thai er en af livretterne fra det thailandske køkken og det smager virkelig så lækkert med blandingen af kylling, stegte nudler, æg og grønt i samspil med alle de lækre asiatiske krydderier.
En ret, som vi har spist flere gange – både på vores rejse rundt med rygsæk for mange år siden, på vores fire måneders Asiensrejse med Johan og Julie og herhjemme i eget køkken kan vi også rigtig godt lide at lave en god Pad Thai med jævne mellemrum.
Prøv også: min bedste opskrift på fried rice med kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pad Thai med kylling
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 250 g kyllingefilet, i strimler
- 400 g nudler, brede
- 4 æg
- 4 forårsløg, skåret i skiver
- 200 g bønnespirer
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Pad Thai Sauce
- 3 spsk fishsauce
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk sukker
- 1 spsk soja
- 5 spsk tamarind paste, efter smag
- Tilbehør
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 2 lime, i både
- 50 g peanuts, grofthakkede
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog nudlerne eller læg dem i blød efter anvisning på pakken. Hvis de skal koges, så giv dem 2 minutter for kort tid, og skyl derefter med koldt vand, så de ikke klistre sammen.
Rør ingredienserne til Pad Thai saucen sammen, start med fishsauce, riseddike, soja og sukker og tilsæt tamarind lidt efter lidt, smag til undervejs med tamarind efter smag til du synes smagen er skøn. Rør til en ensartet konsistens og stil den til side.
Varm olien op i en wok eller en stor pande, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chiliflager og kylling steg det hurtigt, til kyllingen er brunet af.
Kom nudlerne på panden og steg dem hurtigt mens de vendes flere gange undervejs. Tilsæt mere olie hvis nødvendigt, så nudlerne ikke klumper sammen.
Skub nudler og kylling til side, tilsæt lidt mere olie og slå æggene ud på panden. Lad dem stege et halvt minut og vend derefter æggene rundt med kylling og nudler. Tilsæt pad thai saucen, samt bønnespirer og halvdelen af forårsløgene.
Vend det sammen og server på tallerkener med resten af forårsløgene, frisk koriander (eller bredbladet persille) hakkede peanuts, lime i både og et lille drys finthakket rød chili.
Er det muligt, at man kan fryse retten, dog uden risnudler og æg?
Hej Susann
Det vil jeg tro – uden nudler, æg og bønnespirer.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hej,
Har lige afprøvet opskriften for første gang, og måtte desværre levne. Den var – som andre skriver – alt for syrlig, så mindre tamarind næste gang. Andre opskrifter udelader tamarind, kan vi se, så hvorfor er den så vigtig, når der også er lime som tilbehør?
mvh.
Jette og Piet
Hej Jette
Klassisk pad thai har tamarind i, og det er meget forskelligt hvor koncentereret den er, så derfor skal man endelig smage til med det, så det passer godt til ens smag. Se tip under opskriften, der beskriver jeg nærmere :)
Kh Ann-Christine
Lige en lille rettelse, i fremgangsmåden har du skrevet “Æblecidereddike” som jo nok skulle være “Riseddike” :)
Ja præcis! det er fluks rettet :)
Kh Ann-Christine
Jeg synes der findes mange slags tamarind. Bruger du flydende eller den tykke der skal røres ud?
Jeg vil lige prøve at notere navn + mærke næste gang, jeg køber det :)
Kh Ann-Christine
Kan den fryses?
Jeg købte risnudler og gav dem 2 min mindre og skyllede i koldt vand, men synes alligevel de blev meget klistrede og var svære at vende i retten.. nogen tips?
Tilsatte også ekstra olie, men alligevel klistret.. ellers god smag ☺️
Det kan nok variere en del fra mærke til mærke, de skal gerne være klistrede til Pad Thai, men prøv en anden variant næste gang og se om du synes bedre om den
Kh Ann-Christine
Lyder virkelig lækkert, må helt klart afprøves. Blev lige i tvivl da jeg læste opskriften. Bruger du både pande og wok?
Jeg bruger enten/eller :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan du anbefale en lækker salat som du vil mene passer til retten?
Hej Aida,
Denne salat, som jeg kalder indisk salat, synes jeg også fungere godt som en grøn salat til det asiatiske køkken.
Kh AC
Hej ?
Jeg skal lave din opskrift i aften og det glæder jeg mig til ?
Er det 400 g nudler når de er kogt eller før?
400 g nudler er før de er kogt
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan man erstatte tamarind med eddike?
Det giver ikke helt samme smag – men du kan lave en lækker erstatning af lidt æblecidereddike, rørt med fintrevet limeskal, limesaft og rørsukker. Smag først retten til med dette tid allersidst lige inden servering.
Hej
Jeg har ikke tamarind paste, kan jeg erstatte krydderiet med noget andet?
vh Mette
Hej Ann-Christine. Prøvede at lave din opskrift, men synes den blev lidt sur. Er det korrekt at der skal 5 spsk tamarind pasta i, lyder af meget og måske grunden til den lidt sure smag? Måske pasta mærket kan havde indflydelse
Hej Knud,
Måske blot smag og behag … :) Tamarind er lidt sød/syrlig og dertil også æblecidereddike/vineddike. Prøv evt med en spsk mindre af begge næste gang og smag Pad Thai saucen godt til, så den falder i din smag inden den blandes i.
Kh AC
Hej jeg synes, at retten er helt vildt syrlig – og så har den en ganske anden farve end den, du viser på billedet?
Hilsen Hanne
Vi prøvede opskriften i går med samme resultat, ekstremt syrligt. Et lille ord i opskriften om at prøve sig frem kunne være nyttigt.
Tak for alle de gode op skrifter. Kan sukker erstattes af agave sirup?
Ja, det kan det fint i denne opskrift.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Uhm dine desserter med rabarber ser dejlige ud. Jeg skal lave rabarbertrifili i morgen til vores kortaften. Glæder mig allerede
Virkelig lækker opskrift. Hvis man nu ikke har fået fat i Tamarin paste nogen steder, er der så noget andet man kan bruge istedet?
Kh Birgitte
Hej Birgitte,
Tamarin smager lidt ala lime med en frugtagtig sødme, så jeg vil forslå at du undlader det og evt erstatter æblecidereddike med limesaft og fintrevet lime skal, smag til med rørsukker.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej AC.
Det ser rigtig lækkert ud:)
Jeg vil høre dig om du ved hvor man kan købe “klisterris” du ved dem man får hos de kinesiske restauranter. Min søn er nemlig helt pjattet med dem.
Kh Grethe
Er det mon søde sticky rice du tænker på, for så har jeg en opskrift her.
Hvis det er til det salte køkken og blot kogte ris, så er det sandsynligvis jasminris, du skal have fat i. De kan købes i de fleste supermarkeder.
Kh AC
Spændende opskrift. Må prøves!
Kan godt genkende følelsen af udlængsel. Nyder det i fulde drag når det er muligt og ville også virkelig gerne rejse langt mere. Men alt skal jo gå op i en højere enhed. Har lige som jer sommerhus – og her opnår vi som familie nogle af de samme følelser som når vi rejser. Kan du ikke indfri noget af udlængslen i sommerhuset indtil det igen blir muligt at rejse <3
Jo, det gør vi også. Det er så enormt dejligt at komme derud og få lidt sommerstemning og slappe af ♡
Kh AC
Hvad er Tamarin?
Det er en paste lavet af tamarind bønner, som har en sød/syrlig smag. Kan købes hos asiatiske købmænd og online, blandt andet :)