Påskereder
Søde påskereder lige til at spise og gøre til en virkelig hyggelig påsketradition. Måske til en af påskens hyggelige morgenmåltider, som det søde indslag – eller til eftermiddagshyggestunder, efter en skæg æggejagt i haven.
De lækre påskebrød er også skønne dagen efter, så skal de blot skæres over og ristes, hvorefter de kan spises smurt med smør. De bliver ekstra fine, når de serveres med pastelfarvede marcipan eller chokoladeæg – men de søde flettede påskebrød er også dejlige uden.
Prøv også: alle mine påskeopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Påskereder - søde påskebrød
- 25 g gær
- 2,50 dl mælk, stuetempereret
- 75 g smør
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,25 tsk salt
- 2 æg
- 475 g hvedemel
- Derudover
- 25 g hvedemel, til at rulle dejen ud og forme brødene
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 40 g perlesukker
- 16 påskeæg, efter eget valg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret og kom i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Rør godt og tilsæt mel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt, til den er blød, smidig og let klistret. Dejen vil sætte sig ved hævning, så tilsæt endelig ikke for meget ekstra mel, for det giver tørre kedelige brød.
Lad dejen hæve i en skål med et rent klæde på køkkenbordet i 1 1/2 time.
Del dejen i 14 lige store stykker på et meldrysset bord.
Del hvert stykke tre og rul dem til strimler, som flettes og samles til en påskerede. Sørg for at der er et hul i midten på størrelse med en femkrone.
Sæt påskerederne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Tag dem ud af ovnen når de er smukt gyldne, er de klar og lad dem køle lidt af på en rist. Sæt påskeæg i midten inden servering.
Min kollega har lige trakteret med dine påske reder i dag. Så lækkert og indbydende 😋
Jeg vil prøve at lave dem i en vegansk version. Er æggets funktion at give fugt til dejen i din version?
Hej Linda
Hvor er det dejligt at høre :)
Ja, ægget giver både fugt, smag og luftighed til brødet
Rigtig god fornøjelse med at bage dem.
Kh Ann-Christine
Er de gode at fryse ned?
Ja, jeg har markeret med frosttegn på opskriften. Du kan læse mine tips til frys og optøning af brød her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Jeg er ganske enkelt vild med den opskrift og ikke mindst at gøre den til min tradition som kommende farmor sammen med mine børnebørn. Tak for det 🙏🏻
Hvor er det dejligt at høre.
Rigtig god fornøjelse med den dejlige tradition med børnebørnene
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for en dejlig madblog som jeg finder stor inspiration i:). Kan man lave disse påskereder dagen før og så varme dem dagen efter?. På forhånd tak. Vh Lene
Hej Lene
Mange tak for din søde hilsen.
De kan godt laves dagen før, se tips til dette i intro teksten til opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er flittig bruger af alle dine opskrifter, synes de er så gode! Jeg har et lille ønske om at du en dag ligger en opskrift op på tebirkes med marcipan remonce :-)
Hej Anne-Mette,
Hvor er det dejligt at høre – og skønt ønske, som jeg fluks har tilføjet til min liste over kommende opskrifter ♡
Kh AC
Super ide! Tusind tak. Mine piger og jeg har lige lavet dem. En rigtig hyggelig skærtorsdags aktivitet!
Dejligt at høre :)
Vi har bagt påskerederne her til formiddag, de er virkelig lækre! Vi pyntede med både marcipan og chokoladeæg. Især chokoladeæggene var et hit hos min datter på 9, da chokoladen næsten var blevet flydende inde i skallen. Lad mig bare sige at det ikke er sidste gang der bliver bagt påskereder herhjemme:)
Tak for en dejlig blog med opskrifter der generelt er meget børnevenlige. Vi har efterhånden prøvet 20-25 forskellige opskrifter. Alle har været gode og en del laver vi regelmæssigt.
Rigtig god påske:)
Hvor er det dejligt at høre! ♡
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for
God påske til jer
Kh AC
De ser rigtig lækre ud! Skal bestemt prøve dem. Har alt i skabene undtagen kardemomme. Kan det udelades eller erstattes med noget andet? :)
det kan du sagtens undlade – eller komme fx vaniljepulver i istedet.
God fornøjelse med dem :)
Kh AC
Perfekt! Tak for hurtigt svar :)
Hvis de koldhæver natten over, skal de så også efterhæve?
Ja, det skal de.
Jeg lader dem efterhæve efter de er formet på en bageplade med bagepapir i cirka en time inden de bages.
Kh AC
Når du koldthæver, lader du så dejen hæve lidt inden du sætter den i køleskabet? Eller sættes den på køl direkte efter æltningen?
Begge dele kan fungere glimrende. Jeg plejer at stille den på køl med det samme og give det længere tid til en god efterhævning.
Kh AC
Har lige bagt dine påskereder og vedlagt farvede chokolade- og marcipanæg fra Anthon Berg ved! (Hullet forsvandt i hver påskerede, da de blev bagt – hihi – så kunne ikke lægge æggene oveni).
En af mine veninder og jeg har lige nydt nogle stykker af dem – og de er bare så lækre; tak for opskrift og God Påske til dig og familien :)
Så dejligt at høre at de blev lækre, på trods af de hævede op så hullerne til æggene forsvandt ;)
Dejlig dag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Åh så fine
Tusind tak :)
spiser du dem med smør på, eller er de fine som de er ? jeg vil bage nogen til mine kolleger i morgen
Sikke en skøn ide!
De kan begge dele – men jeg ville nok tage smør med også, så kan man prøve sig frem hvad man synes bedst :)
God fornøjelse med dem
Kh AC
Hej AC
Jeg vil også gerne sige tak for din altid positivt inspirerende blog.
Vores påskeferie holdes for første gang i vores eget sommerhus. Vi glæder os alle fire til på fredag, hvor ferien starter.
Vi skal have sat drivhus op, plantet masser af blomster og grønt.
Vi krydser fingrer på vejret holder til at bare være ude det meste af tiden.
Rigtig god påske.
Kh
AC
Hvor lyder det bare skønt med påskeferie i sommerhus!
Så hyggeligt og jeg krydser fingre for at det gode vejr fortsætter hele påsken :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Rigtig god påske til jer
Kh AC
Ej hvor er de skønne. Så hyggeligt med traditioner. Tror bestemt de skal bages til morgenmad i påsken. Påskeæg til morgenmad. Det skal nok blive et hit
Glæder mig til flere påskehit her på bloggen
Jeg er også sikker på at det hitter temmelig stort med sådan en fin morgenmad ♡
– og jeg har flere skønne påskeopskrifter på vej snart :)
Uh, hvor er de fine. De skal helt klart bages med børnene til påskedag.
Så hyggeligt ♡