Påskemuffins


Fine påskemuffins med en saftig kagekrumme, sød og syrlig cremet frosting og små fine påskeæg som pynter og smager herligt.
Jeg har bagt de saftige påskemuffins med gulerødder og pyntet dem med lakridsdronningmandler, som har det fineste mønster. Her kan man bruge lige de påskeæg man har lyst til og selv vælge hvor farvestrålende kagerne skal være på påskens kaffebord. Er det lige netop lidt ekstra farver der skal på, så kan man også fint tilsætte et par dråber farvepasta til frostingen, så den bliver lidt ekstra farverig.
Prøv også: Opskrift på de fineste påskereder >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Påskemuffins
- 150 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 4 æg
- 250 g gulerødder, groftrevet
- 225 g hvedemel
- 25 g grovvalset havregryn
- 2 tsk bagepulver
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- Frostning
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 150 g naturel flødeost
- Pynt
- 36 påskeæg, efter eget valg
- frisk rosmarin, i små kviste
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk sukker og æg til det er luftigt og rør derefter gulerødderne i dejen. Tilsæt groftrevede gulerødder.
Rør hvedemel, havregryn, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Smelt smør ved lav varme og rør det i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad de nybagte muffins køle af på en rist inden der kommes frosting på.
Frosting
Pisk smørret blødt, og tilsæt først derefter flormelis, citronskal og citronsaft.
Pisk til det er ensartet i konsistensen og pisk derefter flødeost i.
Fyld cremen i en sprøjtepose og dekorer de fine påskemuffins med frosting og påskeæg, så det ligner små søde påskereder
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Kan du anbefale andet en flødeost i frosting ?
Min mand kan desværre ikke tåle ost
jeg ville lave en hvid chokoladeganache som alternativ :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg tænker på om man kan lave frostingen dagen før og komme den i en sprøjtepose og samle det hele dagen efter ?
Måske frostingen blot skal ligge og få stuetemperatur inden den sprøjtes på?
Det kan du fint gøre. Du kan lade frostningen være i ‘toppen af sprøjteposen’ så kan den lige lunes let og gøres blød i posen mellem hænderne inden den sprøjtes på.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Tror du man kan bruge den opskrift du har på frosting til dine gulerodsmuffins og så bare tilføje frugtfarven og lidt citron? Eller vil det ikke fungere med den hvide chokolade??
På forhånd tak!
Hej Heidi
Det tror jeg sagtens du kan.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC