Påskemuffins
Fine påskemuffins med en saftig kagekrumme, sød og syrlig cremet frosting og små fine påskeæg som pynter og smager herligt.
Jeg har bagt de saftige påskemuffins med gulerødder og pyntet dem med lakridsdronningmandler, som har det fineste mønster. Her kan man bruge lige de påskeæg man har lyst til og selv vælge hvor farvestrålende kagerne skal være på påskens kaffebord. Er det lige netop lidt ekstra farver der skal på, så kan man også fint tilsætte et par dråber farvepasta til frostingen, så den bliver lidt ekstra farverig.
Prøv også: Opskrift på de fineste påskereder >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Påskemuffins
- 150 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 4 æg
- 250 g gulerødder, groftrevet
- 225 g hvedemel
- 25 g grovvalset havregryn
- 2 tsk bagepulver
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- Frostning
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 150 g naturel flødeost
- Pynt
- 36 påskeæg, efter eget valg
- frisk rosmarin, i små kviste
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk sukker og æg til det er luftigt og rør derefter gulerødderne i dejen. Tilsæt groftrevede gulerødder.
Rør hvedemel, havregryn, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Smelt smør ved lav varme og rør det i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad de nybagte muffins køle af på en rist inden der kommes frosting på.
Frosting
Pisk smørret blødt, og tilsæt først derefter flormelis, citronskal og citronsaft.
Pisk til det er ensartet i konsistensen og pisk derefter flødeost i.
Fyld cremen i en sprøjtepose og dekorer de fine påskemuffins med frosting og påskeæg, så det ligner små søde påskereder
Hej,
Kan du anbefale andet en flødeost i frosting ?
Min mand kan desværre ikke tåle ost
jeg ville lave en hvid chokoladeganache som alternativ :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg tænker på om man kan lave frostingen dagen før og komme den i en sprøjtepose og samle det hele dagen efter ?
Måske frostingen blot skal ligge og få stuetemperatur inden den sprøjtes på?
Det kan du fint gøre. Du kan lade frostningen være i ‘toppen af sprøjteposen’ så kan den lige lunes let og gøres blød i posen mellem hænderne inden den sprøjtes på.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Tror du man kan bruge den opskrift du har på frosting til dine gulerodsmuffins og så bare tilføje frugtfarven og lidt citron? Eller vil det ikke fungere med den hvide chokolade??
På forhånd tak!
Hej Heidi
Det tror jeg sagtens du kan.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor ser de bare lækre ud! Jeg spekulerede på, om man mon kan bruge din opskrift på squashmuffins og så denne frosting? Tror du det ville passe sammen smagsmæssigt? :)
Ja, det tror jeg helt sikkert vil være super lækkert :)
God fornøjelse
Kh AC
Lækreste kage, der var et hit til familie-påskehygge
Jeg lavede den i springform aht. transporten, og brugte lime i stedet for citron i cremen. Begge dele virkede fint.
God påske!
hvor er det dejligt at høre og det lyder også virkelig lækkert med lime.
Tak for din søde hilsen og rigtig god påske ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor ser de lækre ud – dem vil jeg prøve at bage til min fødselsdag i morgen! Jeg har bare lige to spørgsmål: 1. Kan man vende dejen sammen dagen før og opbevare på køl natten over? Og 2. Hvis man i stedet bager dem dagen før, skal de så gemmes på køl eller bare overdækket i stuetemperatur?
Tusind tak ☺️
Jeg vil anbefale at du bager dem lige efter at dejen er lavet, og de kan sagtens holde sig til dagen efter. Jeg opbevarer dem gerne i en brødkasse ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar! ☺️
Jeg er så glad for dine opskrifter! Du reder mig hver eneste gang- jul, påske, fastelavn! You name it….???? Eller hver eneste gang jeg bare lige er løbet tør for idéer, og det skal du have en kæmpe tak for. Ikke en eneste gang, er jeg eller mine gæster blevet skuffet.
Tak for fantastiske opskrifter ?
God påske
Hvor er du sød! Tusind tak for din fine hilsen og rigtig god påske til dig ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej,
Kan de laves dagen inden de skal bruges, hvis man ikke putter frosting på?
Det kan du sagtens :)
De ser super lækre ud! Har du tilsat farve til frostingen, til dem på billedet? :-) kh katrine
Hej Katrine,
Der er ikke tilsat farve til denne, tror blot det er farven fra den gyldne smør :)
Kh AC
Hvor ser den lækker ud?
Hvor stor en portion skal jeg lave til i en springform
Jeg vil tro det rækker til en springform på ca 22 cm :)
ja, og er der et bud på bagetiden i springform?
Den vil være omkring 40-45 minutter vil jeg tro :)
Hej! De ser meget lækre ud, det skal prøves. Men jeg skal lige forstå det rigtigt, kan frostingen ikke tåle mere end et par timer i køleskabet?
Den kan nok fint tåle det, men jeg synes blot selv den er finest hvis den ikke står mere end end det, og max en enkelt dag :)
Tak, og god påske!
Wow! De påskemuffins er bare lækre! De er smukke og alle herhjemme er vilde med dem! De vil imponere ved en hver påskefrokost! Det er en enkel opskrift med ingredienser man som regel har liggende. En fordel som børnefamilie?
Tak for god inspiration på hele bloggen.
Og glædelig påske til dig og dine
Mia//
Tusind tak for din søde hilsen, Mia – det er så dejligt at høre!
Rigtig skøn påske til dig og dine også ♡
Kh AC
De ser så lækre ud. Kan de bages i god tid og fryses ned og tages op på dagen? I så fald hvor lang tid tænker du de tager om at tø op?
De kan godt fryses ned, jeg plejer at tø kager op på køkkenbordet og vil tro at de er tøet op på omkring 1 – 1 1/2 times tid.
Kh AC
Hej
Havde du på et tidspunkt ikke en opskrift på en påskekage med citron fromage?
Jo, det kan du tro – og den er så god!
Opskrift på påskekage her
Kh AC
Mums de ser gode ud. Pynt er som bekendt afgørende for resultatet, hvor har du fundet de flotte æg til pynt?
Det er de fine lakridsdronningemandler, som såmænd blot er købt i SuperBrugsen – tror desværre ikke de har dem i fast sortiment
Kh AC