Ovnbagte grøntsager – alt i et fad


Sådan et alt i et fad med grøntsager og kartofler er meget ofte en frokostret herhjemme, tilberedt med hvad vi lige har i grøntsagsskuffen. Men det fungerer også storartet til aftensmad, og alt efter årstiden, kan det serveres med en lækker kold krydderurtedip, en fyldig hummus, en grøn salat eller med kylling eller fisk – hvis det ikke nødvendigvis skal være vegetar.
Skal der gerne lidt mere protein til, så kom en dl kogte kikærter eller kogte belugalinser i ovnen sammen med grøntsagerne, det smager også skønt.
Prøv også: opskrift på sprøde ristede kikærter >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ovnbagte grøntsager - alt i et fad
- 400 g babykartofler, halveret
- 5 gulerødder, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tykke skiver
- 1 hvidløg, halveret
- 1 rødløg, skåret i både
- 100 g halloumi, smuldret
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 1 stængel frisk rosmarin
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk pinjekerner
- 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom alle grøntsagerne, halloumi, krydderier, kerner, olie, salt og peber i en stor bradepande beklædt med bagepapir og vend det hele godt sammen.
Læg de halve citroner med saftsiden opad i fadet og bag det i ovnen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Brug citronsaften fra de bagte citroner til at dryppe over retten under måltidet alt efter smag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann- Christine.
Jeg måler lige ovntemp. på vores ovn. Retten har fået en time ved 175 gr. Varmluft. Stadig rå kartofler. Så 15 min ved 220 gr. og der er meget bid i kartoflerne.
Der er jo ingen væde i fadet! Hvordan skal kartoflerne blive møre?
Vh PoulWilly
Hej PoulWilly
Det er lidt samme princip som kartoffelbåde, og ovnbagte kartofler. Ingen væde, men også kun grønt i ét lag – så tager det i min ovn en halv times tid.
Har fadet mon været for fyldt, så de har lagt i lag?
Kh Ann-Christine
Grønsager i oven alt i et fad 😉Opskriften,, det smager vildt godt og så med de halve citroner, det vidste jeg ikke man kunne, & de Ekstra smagsgivende til retten, mit spørgsmål til kartoflerne Skal de koges først inden de tilsættes – og evt hvilke flere grønt/ kerner nødder kan jeg bruge ? Mvh
Hej Birthe
jeg koger ikke kartoflerne først, men bager dem i ovnen. Du kan variere med alle grøntsager der gør sig godt til bagning, rodfrugter, broccoli, spidskål mv.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kære AC
Hvilket fad har du i brug til grøntsagsfadet? Jeg mangler inspiration til værktøj – Måske en idé ;-)
God weekend – og tak for en yderst overkommelig og helt vidunderlig hjemmeside har netop købt begge dine bøger. Fantastiske!!
KH Laila
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Fadet er fra De Buyer, og ja, det var da en god ide på et tidspunkt :)
Rigtig god fornøjelse med bøgerne, jeg håber du bliver glade for dem
Kh Ann-Christine