Ostesnurrer


Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe, til simreretter, grilleaftener og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.
Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.
Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ostesnurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk honning
- 1 æg
- 100 g grahamsmel
- 275 g hvedemel
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- Fyld
- 1 fed hvidløg, presset
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 dl persille, finthakket
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smuldr gæren ud i en skål med mælk og rør, til den er opløst. Rør derefter yoghurt, olie, honning, salt, æg og grahamsmel i blandingen og rør det godt sammen til en lind grøddej. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og ælt til sidst dejen, til den er smidig og blød.
Kom dejen i en skål med et rent klæde over og sæt den til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en stor firkant.
Rør det pressede hvidløgsfed sammen med olivenolie og pensl det over dejen. Drys revet cheddarost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.
Skær lange strimler og tvist dem til snurrer.
Sæt ostesnurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.
Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan opbevarer du dem, hvis de ikke skal fryses? Jeg bagte dem i går (og der var de MEGA lækre!!) men i dag synes jeg de er bløde
Jeg opbevarer dem i brødkasse eller i køleskab – og ja, de bliver bløde dagen efter, men det er blot at forstøve dem med lidt vand og varme dem i ovnen.
Kh Ann-Christine
Jeg nægte dem her til din jordskokkesuppe i går og de var et kæmpe hit hos både hende på 1,5 og de voksne. Osten blev dog skiftet ud med emmentaler, da det var det, vi lige havde i køleskabet. Jeg skiftede ymer ud med ricotta, da det også lige var det, vi havde i køleskabet. Det krævede lige en ekstra skvis mælk, men fungerede rigtig godt. Og suppen var i øvrigt også et hit hos hele familien.
Jeg BAGTE dem selvfølgelig ;-)
Vil blot sige… tak for altid fantastiske opskrifter.. Bruger dine ideer hver uge.. :-) :-):-)
Tusind tak ♡
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine