Ostesnurrer
Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe, til simreretter, grilleaftener og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.
Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.
Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ostesnurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk honning
- 1 æg
- 100 g grahamsmel
- 275 g hvedemel
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- Fyld
- 1 fed hvidløg, presset
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 dl persille, finthakket
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smuldr gæren ud i en skål med mælk og rør, til den er opløst. Rør derefter yoghurt, olie, honning, salt, æg og grahamsmel i blandingen og rør det godt sammen til en lind grøddej. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og ælt til sidst dejen, til den er smidig og blød.
Kom dejen i en skål med et rent klæde over og sæt den til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en stor firkant.
Rør det pressede hvidløgsfed sammen med olivenolie og pensl det over dejen. Drys revet cheddarost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.
Skær lange strimler og tvist dem til snurrer.
Sæt ostesnurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.
Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Hvordan opbevarer du dem, hvis de ikke skal fryses? Jeg bagte dem i går (og der var de MEGA lækre!!) men i dag synes jeg de er bløde
Jeg opbevarer dem i brødkasse eller i køleskab – og ja, de bliver bløde dagen efter, men det er blot at forstøve dem med lidt vand og varme dem i ovnen.
Kh Ann-Christine
Jeg nægte dem her til din jordskokkesuppe i går og de var et kæmpe hit hos både hende på 1,5 og de voksne. Osten blev dog skiftet ud med emmentaler, da det var det, vi lige havde i køleskabet. Jeg skiftede ymer ud med ricotta, da det også lige var det, vi havde i køleskabet. Det krævede lige en ekstra skvis mælk, men fungerede rigtig godt. Og suppen var i øvrigt også et hit hos hele familien.
Jeg BAGTE dem selvfølgelig ;-)
Vil blot sige… tak for altid fantastiske opskrifter.. Bruger dine ideer hver uge.. :-) :-):-)
Tusind tak ♡
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Det lyder virkelig lækkert, jeg vil forsøge mig, til min 60 år’s fødselsdag lige om lidt.
Blot forstår jeg ikke helt hvordan det bliver til toppe/snurre :) Du skriver: skær lange strimler og twist til dem snurre
Hej Claus,
der er lidt billeder under min opskrift på gulerodssnurrer, som viser hvordan jeg gør
Kh AC
Tak Ann-Christine!
Skulle have udforsket din hjemmeside, så havde jeg ikke skulle ulejlige dig :) Nu har jeg efterfølgende, været helt ude i hjørnerne, og fundet endnu mere skøn, spændende og lækker inspiration.
God jul
Kh. Claus
Det er skam ingen ulejlighed :)
– og hvor dejligt at du har lyt til at gå lidt på opdagelse i opskrifterne og inspirationen her på siden,
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Kan jeg erstatte ymer/yoghurt med græsk yoghurt? :)
Det vil jeg fint tro
Hej
Kan man erstatte ymer/yoghurt med noget andet? Vi bruger det ikke i dagligdagen, og er lidt madspild, hvis vi kun får brugt 1 dl og resten ryger ud ?
Du kan erstatte det med lignende surmælksprodukt, kærnemælk, alm mælk eller vand.
Resultatet vil være lidt anderledes, men helt sikkert stadig godt :)
Kh AC
Kan man fryse dem ned?
Ja, sagtens
Hvilken cheddar bruger du? :-)
En økologisk variant, kan ikke huske navnet på den lige på stående fod, men mener der står noget med Grandma på … :) Alternativt bruger vi indimellem en revet cheddar fra økolandet, men jeg foretrækker nu de friskrevede oste, som jeg selv river.