Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostebord/ Festmad Julefrokost, Juleopskrifter, Natmad, Nytår, Påskefrokost

Ostebord

Et velanrettet ostebord er noget af det bedste jeg ved. Rigtig hyggelig hapsemad, man kan sidde og hygge over længe.

Det er tilmed nemt og samtidig en virkelig skøn anretning til gæster og særlige lejligheder – året rundt! Et ostebord er nemt og hurtigt at tilberede og anrette. Tilbehøret kan laves i god tid og det kan anrettes, så der er noget for enhver smag og så det ser fint, festligt og overdådigt ud.

Her får I mine tips og inspiration til hvordan man anretter og serverer det dejligste indbydende ostebord.

Ostebord med charcuteri og tilbehør
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • Oste
  • 175 g vesterhavsost, eller anden fast ost
  • 175 g blåskimmelost, eller andet cremet ost
  • 175 g hvidløgsflødeost, eller lign
  • 200 g ost
  • Charcuteri
  • 125 g serranoskinke
  • 125 g chorizo, eller lignende pølse
  • 125 g parmaskinke
  • Løgkompot
  • 3 rødløg, i tern
  • 25 g smør
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk muscovadosukker, eller brun farin
  • 1 tsk tørret timian
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Lynsyltede pærer i ingefær
  • 2 pære, skåret i tern
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 50 g sukker
  • Syltede nødder
  • 100 g nødder, efter eget valg
  • 100 g brun farin
  • 1 appelsin, saften herfra
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • Derudover
  • 150 g grønne vindruer
  • 4 figner, friske eller tørrede
  • 125 g grønne oliven
  • 75 g oliven
  • 100 g saltede mandler
  • 50 g cornichoner
  • 200 g kiks
  • 200 g flutes
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fremgangsmåde til tilbehøret

Løgkompot
Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom rødløg på panden. Lad løgene stå og sautere og karamelisere en anelse ved middelvarme i 10 minutter, uden at røre i dem.

Rør godt rundt og tilsæt æblecidereddike, honning, timian og muscovadosukker. Lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.

Opbevares på et skoldet glas og bruges som tilbehør til ostebordet – men også i burgere, til en rullepølsemad mv.

(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)

Lynsyltede pære i ingefær
Kom pæretern, ingefær og sukker i en gryde.

Varm op ved middelvarme til sukkeret smelter og pæretern begynder af afgive saft. Lad det simre i 10 minutter og anret i en lille skål.

Serveres kold og er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære.

(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)

Syltede nødder
Kom farin, appelsin- og citronsaft, vaniljestang og vand i en gryde. Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.

Kom nødderne i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Kom de syltede nødder på rengjorte og skoldede glas.

(kan holde sig i cirka 1 måned i køleskab)