Osteboller


Bløde og sprøde osteboller med en midte af lun smeltet cheddar ost.
Smeltet ost er jo bare SÅ godt! Til varme supper, laver jeg indimellem ostebrød, hvor jeg skærer skiver af brød eller halvere en bolle, gnider med et halvt fed hvidløg og kommer ost på, hvorefter det gratineres i ovnen. Det er godt – men disse osteboller vinder altså stort.
Når jeg i opskriften koger disse osteboller før jeg bager dem, så er det på samme måde som med bagels – fordi det giver en helt speciel lækker konsistens og bid i bollerne. Man kan fint springe det step over, men prøv det endelig af.
Arbejdstid 30 min.
Antal 15 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Osteboller
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 550 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 40 g smør, koldt
- 200 g cheddar ost, skåret i 15 tern
- Til kogning, pensling og drys
- 1 liter vand
- 1 æg, sammenpisket
- flagesalt
- 1 spsk sesamfrø
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst.
Kom mel, sukker og salt i en ren skål og smuldr smørret i, til blandingen er som fint savsmuld. Rør blandingen i vandet med gær lidt efter lidt og ælt til sidst dejen.
Ælt dejen i nogle minutter, til den er smidig og blød. Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
Del dejen op i 15 lige store stykker, så alle bollerne får samme størrelse. Kom lidt olivenolie på hænderne, så er dejen nemmest at arbejde med. Fold hvert stykke dej rundt om et stykke ost og luk godt til. Tril bollerne runde.
Kom vand i en stor gryde og lad det koge op.
Sænk tre boller ad gangen i det kogende vand og lad dem koge i 30 sekunder. Tag dem op med en hulske og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med resten af bollerne.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med salt og sesamfrø. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15-17 minutter.
Drys evt. med friske timianblade og nyd bollerne, mens de er helt lune og nybagte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hej
kan man dampe dem i stedet for at koge dem????
Det giver ikke samme resultat, men prøv endelig og se om du synes det fungere godt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Du har en lille bitte slåfejl i starten af din opskrift: Knider med hvidløg… Tror det skulle have været et G
Og du plejer ikke have stave- eller slåfejl, så jeg tror det er noget du går op i skal være i orden.
Hmmm de minder om mine koldhævetmorgenboller der står natten over. Dvs. meget klæ og svære at forme som en bolle. Mener helt klart der skal tilføjes mere mel til opskriften ellers bliver det svært og forme dem omkring osten.
Fordelingen mellem væde og mel er helt korrekt, jeg tænker din oplevelse af dejen måske nærmere handler om at ælte dejen længere tid, til den bliver smidig og blød. Så er den nem at forme og lækker at arbejde med.
Kh Ann-Christine