Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/orientalsk-risret/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Orientalsk risret med oksekød

Orientalsk risret med oksekød og masser af grøntsager er et stort familiehit og en skøn ret at sætte på bordet til hele familiens fornøjelse. Retten er krydret og smækfyldt med god smag.

Jeg fylder godt med grønt på i opskriften, og den groftrevede squash gør retten ekstra lækker og giver en skøn saftighed til retten.

Skulle der være rester til næste dag, så smager det forrygende i en tortillawrap til frokost, restemad eller i madpakken.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

Orientalsk risret med oksekød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g gulerødder, skåret i små tern
  • 2 spsk mediumstærk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt gurkemeje
  • 400 g hakket oksekød
  • 250 g squash, groftrevet
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 300 g basmati ris
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 175 g frosne ærter
  • 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Kom karry, spidskommen og gurkemeje i gryden sammen med oksekød. Skrue op for varmen og brun kødet godt af under konstant omrøring. Skrue ned til middelvarme og tilsæt squash og peberfrugt.

Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem grundigt. Rør risene i gryden med grøntsager, og tilsæt også grøntsagsboullion. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.

Kom majskerner og ærter i gryden og varm retten godt i gennem. Tag gryden af varmen og lad gryden stå med låg på, til risene er perfekt møre.

Smag til med salt og peber og server den duftende lækre orientalske risret med lidt finthakket persille.