Orientalsk risret med oksekød
Orientalsk risret med oksekød og masser af grøntsager er et stort familiehit og en skøn ret at sætte på bordet til hele familiens fornøjelse. Retten er krydret og smækfyldt med god smag.
Jeg fylder godt med grønt på i opskriften, og den groftrevede squash gør retten ekstra lækker og giver en skøn saftighed til retten.
Skulle der være rester til næste dag, så smager det forrygende i en tortillawrap til frokost, restemad eller i madpakken.
Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Orientalsk risret med oksekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 200 g gulerødder, skåret i små tern
- 2 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 400 g hakket oksekød
- 250 g squash, groftrevet
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 300 g basmati ris
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 175 g frosne ærter
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Kom karry, spidskommen og gurkemeje i gryden sammen med oksekød. Skrue op for varmen og brun kødet godt af under konstant omrøring. Skrue ned til middelvarme og tilsæt squash og peberfrugt.
Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem grundigt. Rør risene i gryden med grøntsager, og tilsæt også grøntsagsboullion. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
Kom majskerner og ærter i gryden og varm retten godt i gennem. Tag gryden af varmen og lad gryden stå med låg på, til risene er perfekt møre.
Smag til med salt og peber og server den duftende lækre orientalske risret med lidt finthakket persille.
Super-lækker ret, med få kalorier og masser af smag! Jeg plejer at lave den med hakket lam – har også prøvet kylling, men jeg synes, lam bliver mest lækkert. Og så skifter jeg som regel ris ud med blomkålsris – de behøver faktisk ikke blive kogt, men selvom man koger dem lidt med, skal der skæres ret meget ned på væden i forhold til alm. ris :-)
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og at dele egne tips
Kh Ann-Christine
Denne ret laver jeg jævnligt, har dog skiftet squash ud med spidskål. Vi er ret vilde med den. Den er også på menuen i aften.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kan man bruge brune ris eller er det bare mest lækkert med basmati?
Det er udelukkende smag og behag – jeg synes basmati er bedst til en ret som denne.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge spidskål istedet for rødpeber .. Elsker din blog.. fantastisk med madplan hver uge.
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Du kan fint bruge fintsnittet spidskål, det er også super lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig ret – har lige lavet den i dag – kan den fryses ned som færdigret?
Kh Lilli
Hej Lilli
Mange tak :)
Det har jeg ikke testet, så det må endelig komme an på en prøve. Jeg er dog ikke sikker på at ris fungere så godt til frys.
Dejlig aften til dig
Kh Ann-Christine
Jeg fryser gerne ris. Det fungerer fint
Det er iøvrigt en super dejlig ret
Ser vildt lækkert ud, den opskrift vil jeg prøve i aften.
Dejligt! :) Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det lyder lækkert!
Skal risen være kogt på forhånd? Eller koges det sammen med det andet?
Vh Maria
Jeg koger risen med i retten, som en del af tilberedningen i opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine