Orange chokoladesnitter
Orange chokoladesnitter er en lækker variant af de klassiske svenske chokoladesnitter.
Jeg er vild med orange-chokolade smag og her får de lækre chokoladesnitter en aromatisk smag af appelsin som virkelig smager dejligt og passer rigtig godt sammen med et drys af finthakkede hasselnødder.
Resultatet er så lækkert. De orange chokoladesnitter er sprøde udenpå og bløde og saftige inden i. De ser så fine og indbydende ud og jeg kan varmt anbefale at bage dem – både til jul og resten af året.
Prøv også: flere opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 80 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Orange chokoladesnitter
- 325 g hvedemel
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 30 g usødet kakao
- 200 g smør
- 1 æg
- Til pynt
- 1 æggehvide
- 50 g hasselnødder, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, appelsinskal og kakaopulver godt sammen i en skål. Smuldr smørret i skålen til det er helt ensartet. Saml hurtigt dejen med æg og sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til lange stængler, på ca 1,5 cm i diameter. Skær stænglerne til, så de passer i længden med en bageplade. Placer på bageplader med bagepapir. Tryk dem en smule flade, så de bliver ca 4 cm bredde. Pensl med æggehvide og drys hasselnødder over. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 14-16 minutter.
Skær snitterne ud, med et skråt snit, så snart kagerne er ude af ovnen og lad de varme orange chokoladesnitter køle af på en rist.