One pot tortellini suppe
Lækker one pot tortellini suppe som serveres rygende varm med smeltet ost og masser af grøntsager, som gør suppen både mættende og virkelig velsmagende.
Det er rigtig comfort mad! Hyggemad når det er dejligst, og den er både perfekt til at nyde udendørs en kølig sommeraften eller på efterårs- og vinterdage. Skøn året rundt!
Det er en mættende og lækker suppe, fyldt af umami fra de soltørrede tomater og osten. Tortellini er lavet af frisk pasta, hvilket gør retten super hurtig at servere, så der kan være mad på bordet på under en halv time. Dejlig hverdagsvenligt.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot tortellini suppe
- 1 squash, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 100 g spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 0,50 tsk chiliflager, alt efter smag
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 250 g frisk tortellini
- 75 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g frisk mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en gryde op med olie og rist squash i tern ved høj varme til de får stegeskorpe.
Skru ned for varmen og sauter løgene, til de bliver bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, spinat, basilikum og chiliflager og rør det godt igennem.
Tilsæt derefter grøntsagsbouillon, hakkede tomater og piskefløde og varm retten op til kogepunktet.
Kom tortellini i gryden og lad det simre efter anvisning på emballagen.
Drys med parmesan – eller anden hård ost – og server den rygende varme tortellini suppe i skåle med mozzarella plukket i mindre stykker og et drys basilikumblade.
Hvis nu jeg “ hader” squash🙈 hvad kunne så erstattet det? Der er suppe vejr i Aalborg ;-)
Broccolibuketter vil også fungere glimrende i denne suppe
Rigtig god fornøjelse med retten – vi har også temmelig meget suppe vejr her i Aarhus :)
Kh Ann-Christine
SUPERLÆKKERT ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jeg tilføjede 2 stængler fintsnittede bladselleri og tynde skiver snackgulerødder. Samt revet citronskal fra 1/2 øko-citron 🍋
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre – og lækre tilføjelser du tipper om :)
Kh Ann-Christine
Den er virkelig god den suppe! Skøn, skøn og et hit her. Og nem at lave!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan suppen fryses ned?
Ja, men helst uden den friske pasta, da den nemt bliver overtilberedt ellers
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man blende suppen? Jeg har børn der ikke er glad for grøntsagsstykker i suppen.
Ja, det er helt op til dig – men endelig inden du kommer pasta i :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det friske spinatblade, du bruger?
Ja, men du kan også frit bruge frosne
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad kan erstatte den 1 dåse tomater?
Da jeg er allergisk for tomater.
Du kan erstatte tomat af bagt rød peberfrugt der er blendet til puré.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for svaret :)
Jeg er dog desværre også allergisk for peberfrugt. Er der mon noget andet som kan erstatte det?
Så vil jeg anbefale at undlade – og bruge boullion og godt med ekstra krydderier i stedet.
Eksperimenter endelig videre med gode erstatninger for tomat/peberfrugt, som du ved at du trygt kan ty til som alternativ i alle opskrifter som indeholder dette :) Måske du kan google dig frem til gode alternativer der passer med dine allergener.
Kh Ann-Christine
Det lyder lækkert…
Det ligner at der er mozzerella i også? Eller hvad er det hvide på billedet?
ja, det er der :) Det står under ’til servering’ + i sidste afsnit af fremgangsmåden :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skøn opskrift – forsøgte med gnocchi og kylling, hvilket også virkede perfekt i retten.