One pot ris med kylling
One pot ris med kylling er en nem ret og det er noget så lækkert, hvordan saft og smag fra kyllingen giver den skønneste smag til risene. One pot ris med kylling kan varieres med krydderier, grønt og tilbehør.
Det er lækkert at lade retterne tilberedes sammen indimellem og lade dem give smag til hinanden. Samme princip som med one pot pasta og ikke mindst min opskrift på den lækreste forloren hare og min opskrift på boller i karry hvor jeg tilbereder kødbollerne i karrysaucen. Så lækkert + det sparer lidt opvask, hvilket heller ikke er at kimse af.
Prøv også: flere skønne opskrifter med ris her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot ris med kylling
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika, eller røget
- 4 kyllingebryst
- 20 g hvedemel
- 3 dl basmati ris
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 knivspids safran, stødt
- 6 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
- 1 øko citron, saft og skal
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til anretning
- 2 spsk pinjekerner, ristede
- 1 håndfuld rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom spidskommen, koriander og paprika i en ovnfast sautergryde eller pande og rist dem ved middelvarme på komfuret, til det dufter skønt. Hæld krydderierne på en lille tallerken og sæt til side.
Vend kyllingebryst i en blanding af hvedemel, salt og peber. Kom olie og smør på sautergryden, som krydderierne er ristet på. Brun kyllingekødet godt på alle sider og sæt derefter til side på en tallerken.
Skyl risene i en sigte til vandet er klart og kom olie, ris, de ristede krydderier, løg, hvidløg, safran, og kyllingeboullion i gryden, rør det godt sammen og lad det simre med låg på i 5 minutter.
Kom kyllingekødet i retten og sæt sauterpanden uden låg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag i 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.
Anret med rucola og pinjekerner.
Vil det ikke være en god idé at skrive i opskriften at kyllingestykkerne skal brunes inden de kommes i retten? Jeg fandt kun ud af det, ved at læse kommentarerne!!!
Lækker ret, dejlig enkel at lave. Men måske for let?! Jeg ærgrer mig lidt over at for-stegning af kødet ikke længere fremgår i opskriften. Risene er færdige, men kyllingen er helt bleg og bestemt ufærdig 🧐
Fuldte opskriften men brugte brune ris i stedet for. Smagte godt, men næste gang jeg laver retten så dobler jeg risene og mængde af bouillon, så burde der være nok mad til 4 og risene lidt mere “bløde”
Jeg er nødt til at spørge: er denne opskrift blevet ændret/opdateret?
Jeg har før lavet den og huskede ikke der var safran i (men timian) og uden rucola.
Billedet var også anderledes: bl.a. pyntet med limeskiver.
Er der tale om en helt anden opskrift her eller blot en ændring?
Mange tak for dejlig mad <3
Hej Sara
Mange tak for din søde hilsen
ja, den har lige fået en lille opdate – se nærmere om det lidt længere oppe i kommentarfeltet :)
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke stødt safran, men tråde. Kan man bruge det og hvor meget vil du så anslå?
Ps: jeg elsker dine opskrifter! Nemme at gå til og lækre :)
Jeg kunne godt tænke mig at prøve den her af med andebryst.. kunne man evt skifte citron ud med appelsin eller en blanding?
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
jeg støder selv safrantrådene på et skærebræt eller en tallerken med bagsiden af en spiseske, så kan de fint bruges, blot en lille knivspids af dem.
Det lyder så lækkert med andebryst til denne ret, og jeg tror det vil være rigtig lækkert med appelsin til i stedet for citron så. Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Kh Ann-Christine
Vi er flittige brugere af dine opskrifter, og denne opskrift er blandt én af mange livretter, som stammer fra Valdemarsro. Desværre lagde vi forleden mærke til, at opskriften var blevet ændret og har fået ny og kortere fremgangsmåde. Vi må indrømme at vi foretrækker den oprindelige version af fremgangsmåden, og har desværre ikke fået skrevet den ned :-(. Ville det være muligt at du kunne linke til at oprindelige version eller inkludere den i dit svar til denne kommentar.
På forhånd tak
Hej Morten
hvor er det dejligt at høre I er vilde med den ret.
jeg har rigtig nok fornyligt gennemtestet den igen, og blot tilføjet lidt safran og strammet fremgangsmåden lidt op.
Du kan blot undlade safran og den tidligere fremgangmåde her lige her:
Drys godt med salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem af i en sauterpande med olie. Sæt kyllingestykkerne til side på en tallerken og sauter derefter løg og hvidløg i det resterende fedtstof på panden til løgene er klare og bløde.
Tilsæt krydderier, citron, ris og boullion og rør det godt sammen. Læg kyllingestykkerne oven på risene med skindsiden op, sæt låg på og lad det simre i 5 minutter.
Sæt derefter panden uden låg i en forvarmet ovn i 10-14 minutter ved 200 grader. Bag til risene er møre og kyllingen gennembagt – sæt låg på og lad retten hvile i 5 minutter inden servering.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hvor kommer citron, olie til stegning ind i opskriften?
Sorry men det fremgår ikke nogen steder
Det er rettet nu :)
Hej – jeg bruger ofte dine opskrifter, og synes de smager skønt!
Jeg har dog et lille “suk”. Tit angiver du antal ved ingredienserne – f.eks. 2 gulerødder, 1 squash, 4 tomater, 1/2 hvidkål osv. men det kan jo ofte være et vidt begreb alt efter størrelse.
Mit ønske vil helt klart være vægt frem for antal hvis det er muligt.
Hej Helle,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt du er glad for mine opskrifter.
jeg skriver gram på hvor jeg synes det har værdi, men ofte er det lige så fint med noget fleksibilitet at arbejde med og så giver det ikke mening at stå med en kvart squash i overskud.
Jeg har skrevet om hvordan jeg udvikler mine opskrifter ift mængder på råvarer her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#maal
God weekend
Kh Ann-Christine
Hejsa. Der står man skal bruge kyllingbryster med skind i opskriften men er det ikke kyllingelår der er på billedet??? Syntes nemlig jeg kan se ben fra en kylling.
Der kan bruges blandede kyllingeudskæringer, både bryst, overlår mv.
jeg bruger helst med skind og ben
Du skriver kyllingebryst, men viser kyllingelår
(Er det samme tilberedningstid?)
Du skriver citron men viser lime?
(Hvad går bedst til?)
Her er brugt en hel parteret kylling, men kyllingebryst er nemmere ift at handle til det – uanset, alle udskæringer fungere fint.
Lime er brugt til pynt, citron er i retten og begge dele fungere fremragende :)
Opskriften lyder mega lækker og jeg vil gerne prøve den af i aften! Mit problem er dog, at min pande kun kan tåle 180 grader i ovn. Kan det stadig fungere?
Ja, sagtens. Blot hold den under de 180 grader.
God fornøjelse
Kh AC
Mon du har erfaring med at tilsætte grøntsager til denne ret? Jeg tænkte umiddelbart på gulerødder eller zucchini, bare for at gøre det endnu nemmere at få lidt grøntsager i min datter:-)
Tak for en skøn blog og dejlige opskrifter!
Hej Ida,
Det kan du sagtens. Groftrevet squash vil være rigtig lækkert og give en skøn konsistens og smag til retten.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
– gider man nogen sinde koge ris på almindelig vis igen efter den her opskrift? Ualmindeligt velsmagende og skønt på en kold aften!
Hvor er det dejligt at høre, Barbara :) Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Denne ret er virkelig god, jeg har lavet den flere gange og alle i familien elsker den
Denne gang krydrede jeg kyllingestykkerne med karry, salt og lidt mel inden de kom på panden og puttede også en dåse bønner i, da retten skulle i ovnen, det blev virkelig lækkert
Det er dejligt at høre – og skønt twist på opskriften, det lyder lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Nu har jeg desværre ikke en pande der tåler at komme i ovnen. Er det muligt at lade det koge videre på komfuret, eller vil kyllingen så ikke blive gennemstegt? :)
Og i øvrigt tak for en fantastisk madblog, som jeg absolut sværger til!
Det kan du sagtens – evt med låg på.
Tak for din søde hilsen til min blog, det er jeg glad for at høre ♡
Hej :)
Tak for en fantastisk blog, det er virkelig nogle gode og lækre retter :)
Jeg havde tænkt at bruge kyllingfilet istedet for ben, hvor mange tror du så jeg skal bruge? :)
Tusind tak, Nadja – det er jeg glad for at høre :)
Jeg vil anslå 1 brystfilet pr person.
Kh AC
Åh at være træt mor ?
Jeg læste one pot pis med kylling… ?
Jeg købte en hel kylling og udbenede den, da min lidt sarte familie ikke vil pille ben ??. Det er en super lækker ret og jeg har endda fået besked på at lave den en anden gang ???
Vh Helle ☺️
Skønt at høre :) Tak for din søde hilsen
Kh AC
Har du prøvet at lave det med andebryst? :)
Nej, men det kunne da være rigtig lækkert!
Kh AC
Nu hvor jeg er sendt permanent i køkkenet af konen har jeg lige et forståelsesspørgsmål til denne one pot kylling.
Hvor lang tid steger du kyllingestykkerne inden de ryger i gryden, tænker at cirka 20 minutter er lidt for kort tid at tilberede en kylling??
Der kommer grundet den permanente status nok en del flere spørgsmål senere.?
Hej Tore,
Spændende med den nye køkkentjans :)
Det tager mig nok ca 5 minutter at brune dem godt af – men jeg tager ikke tid. Så inkl hviletiden kommer kyllingerne op på omkring 30 minutter i alt.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for svaret, så er der jo ikke andet at prøve.:-)
Det vil nok være at tage munden for fuld, at kalde mig en usleben diamant i et køkken. Alligevel har jeg formået at fremtrylle nogle velsmagende retter fra din hjemmeside.
Retterne er indbydende, velsmagende og lette at lave, selv for en usleben diamant.
Mange tak
Thomas
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på mine opskrifter
Kh AC
Kan man mon bruge en stegeso, når retten skal i ovnen – jeg tror ikke, at min panden kan tåle varmen?
Og 1000 tak for en skøn og altid inspirerende blog – alene i denne uge har jeg brugt 4 af dine opskrifter :-).
De bedste hilsner
Louise
Ja, det kan du sagtens gøre.
Og hvor er det skønt at høre ♡ Det er dejligt at lave en masse skønne opskrifter som bliver brugt og skaber glæde :)
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hvilke ris bruger du?
Som jeg læser det får de kun først 5 min på komfuret og så 10-14 min i oven inden 5 mins hvil, eller har jeg misforstået noget?
De ris jeg bruger (eller fx bulgur eller speltkerner) skal som regel have meget længere tid.
Vh Sascha
Jeg har brugt basmati ris og har tilpasset opskriften efter dem – men ellers kan kyllingen mv fint klare at få længere tid til de ris man bruger er møre :)
Nu spiser jeg ikke ris… Tænker du at man kan lave den med et sundere alternativ også? Jeg leder virkelig efter en god one-pot opskrift som ikke involverer så mange kulhydrater..
Kh Cecilie
P.s. tak for en lækker madblog! Jeg søger altid herhen først hvis jeg mangler en opskrift og din Dahl spiser jeg i hvert fald en gang om måneden ;-)
Du kan sagtens lave den med fx quinoa – det vil også være rigtig lækkert.
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC