One pot pasta med spinat og ærter
One pot pasta med spinat og ærter er dejligt og forårslækkert.
Pastaen er et sommerhit, med friske ærter – men kan laves med frosne ærter og spinat året rundt og smager virkelig herligt. Der er masser af grøntsager i og så er det virkelig altid bare nemt og lækkert med det hele i en gryde og aftensmad på nul komma fem – fyldt med grøntsager og velsmag.
Nemt og lækkert til aftensmaden.
Prøv også: opskrift på vegetar lady og vagabonden pasta >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot pasta med spinat og ærter
- 400 g spaghetti
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 squash, groftrevet
- 125 g spinat
- 200 g frosne ærter, eller friske
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl piskefløde
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- til servering
- pinjekerner, ristede
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 øko citron, fintrevet skal
- frisk basilikum, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en stor gryde.
Kog retten op, rør godt rundt i gryden og læg låget på.
Skru ned for varmen og lad det simrekoge i 10 minutter, til spaghettien er perfekt kogt – al dente, og med lidt bid i.
Server retten med ristede pinjekerner, parmesan, citron og basilikum.
Kunne du ikke lægge billeder op af den færdige ret på disse one pot opskrifter? Ellers lækre opskrifter!
Hej Rasmus,
Mange tak!
Det kommer når jeg på et tidspunkt får taget nye billeder af denne. Der er allerede billede af den færdige one pot pasta på vist nok alle de andre one-pot retter :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- christine.
Jeg er kommet med på din premium, for at gøre hverdagen letter.
Jeg kan se at du ikke har så mange fiske opskrifter. Var det måske noget du vil gøre mere i?
Ellers alt fint med dine opskrifter. tak.
mvh Maiken.
Hej Maiken
Mange tak for din søde hilsen og hvor dejligt at du har lyst til at bruge Valdemarsro Premium.
jeg har planer om endnu flere opskrifter med fisk, og indtil da kan du se dem alle her: https://www.valdemarsro.dk/fisk-skaldyr/ Vil du gerne have mere fisk på madplanen, så kan du udskifte eksisterende opskrifter og fx søge nye ved at filtere på fisk og skaldyr eller søge på tøm køleskabet.
Kh Ann-Christine
Tak for skønne opskrifter. Jeg vil tilslutte mig at der er for meget væske i. Vores pasta og grønsager var helt dækket at sovs i gryden. Vi brugte ganske almindelig billige pastaskruer.
Hej Camilla,
Det oplever jeg ikke selv, men kom blot boullion i til det akkurat dækker. Squash afgiver også væde, og så kan der nok også være forskel på pasta, som vil afgive stivelse og jævne saucen under tilberedningen.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Vi er helt vilde med denne ret! Har du et forslag til hvad man kan erstatte revet squash med? Det gør jo retten lidt cremet. Men min søn på 3,5 år kan ikke overskue små revne stykker grønt i sin mad.
Hvis du skræller squash inden du river den, vil det så ikke gå glimrende ;)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for en fantastisk blog 😊 Kan man putte spidskål i retten udover de andre grøntsager? Jeg elsker spidskål, men kan ikke rigtig finde nogle one pots hvor det indgår. Skal der mere eller mindre væske i, hvis jeg gør det?
Tak for din søde hilsen :)
Prøv det endelig bare af og se om du synes godt om det.
Jeg ville ikke komme yderligere vand i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har nu lavet denne opskrift adskillige gange, og vi er vilde med den. Min søn på 13 år har denne ret som en af hans yndlingsretter. At den så samtidig er helt vild nem og hurtig at lave er jo bare et plus ;-)
Mvh Lene
Hej Lene,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for inspiration til nem aftensmad!
Jeg lavede den med hakket grønkål i stedet for spinat og tilsatte en rest champignoner, gav den er skævt hvidvin og et par skefulde gærflager – det kan anbefales! Og så brugte jeg havrefløde i stedet for almindelig, hvilket bestemt ikke skader- og så var den 100 procent vegansk! Og børnene elskede det ?
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Den her one pot lyder bare SÅ lækker! Min kæreste kan ikke tåle ærter, så jeg ville høre om du har et godt forslag til hvad ærterne evt. kunne erstattes med?
Mvh. Natasha
Hej Natasha,
Den er så skøn :) du kan evt erstatte med edamamebænner, hvis det går an – og ellers undlade ærter og komme ekstra af det andet grønne i
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det var overraskende godt, og vores 2 årig spist helt op, selv om hun plejer ikke at kunne lide grøntsager. =D Nemt, sundt og lækkert!
Jeg har dog kogt pasta for sig selv og blandet det med det grønne sovs bagefter.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hejsa
Jeg er bare så glad for din blok, vi får retter fra den næsten ugenligt.
Min mand og svigerfar syntes jeg er lidt træls med mine kødfrie dage, men sågar svigerfar på 68år sagde til denne ret at så kunne han godt være kødfri et par dage om ugen.. det første gang han har sagt det i 2 år (han spiser hos os 2 dage om ugen). Så succes ?
Jeg er ikke så glad for at vaske frisk spinat, da jeg altid er bange for ikke at få al jorden af, så hvor mange frosne kugler helbladet spinat tror du jeg skal bruge?
Brugte 8dl bouillon, og det var perfekt cremet?
Tak for din lækre blok
Kh Heidi
Sikke en skøn hilsen, det er dejligt at høre – og hvor er det fint at det blev en succes med denne på en kødfrie dag :)
Jeg plejer at bruge 4-5 kugler spinat og har lavet den både med helbladet og hakket spinat, begge dele fungere glimrende.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Er det frisk eller frossen spinat?
Der er frit valg :)
Fantastisk lækker ret, jeg brugte 8 dl vand og 3 dl fløde i stedet fordi vi foretrækker en lidt tykkere og cremet pastasovs. Jeg tilføjede også 1 stegt kyllingebryst skåret i tern og stegt på forhånd, det var også lækkert.
Så dejligt at høre, tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej! Jeg glæder mig så meget til at lave denne ret – tror kun den kan være god :-) Jeg har dog lige et praktisk spørgsmål, da jeg heller ikke lige er så kyndig i et køkken: Kan man anvende madlavningsfløde i stedet for piskefløde?
Tak for altid gode og overskuelige opskrifter både til hverdag og fest!
Venlig hilsen Ida
Hej Ida,
Hvor er det dejligt at høre :)
Madlavningsfløde er en mellemting mellem sødmælk og piskefløde, tilsat hvedemel – og det giver et lidt andet resultat. Du kan fint bruge det, selv foretrækker jeg blot at bruge lidt piskefløde (og evt lidt mindre af det, hvis jeg synes den skal være ‘lettere’), for jeg synes det giver et bedre resultat.
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg er helt blæst over af glæde over dit lynhurtige svar, tak!! Og tak for lektionen – jeg anede ikke, at der var forskel på madlavningsfløde og piskefløde :-) Ingen tvivl herfra: jeg skal ned og købe piskefløde!
Hav en dejlig aften :-)
Hej Ida,
Tusind tak – og det med piskefløde/madlavningsfløde er nok mest af alt en smagssag ;) – prøv dig endelig bare frem til det du bedst kan lide ♡
God aften til dig og rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Hej. Der står ikke noget om vand..hjælp!
Alle ingredienser er blandet, men kannikke helt forstå hvordan pastaen kan koges uden vand!?
Der er 1 liter færdigblandet grøntsagsboullion i opskriften ;)
Ser godtud, det skal prøves. Tror du, at det kan laves med fuldkornsspaghetti? Tænker mest om det kan gå ift vandmængder?
Ja, det kan du sagtens bruge :)
God fornøjelse
Kh AC
Så er kogebogen bestilt, og nøj hvor jeg glæder mig til at bladre i den og få flere ideer til spændende aftensmad. Det kan kun blive godt?
Mange tak :)
Hvor er det dejligt at høre! Jeg håber du bliver glad for den ♡
Kh AC
Tak for en rigtig lækker opskrift!
Jeg har fulgt din side i 1 1/2 år og min madlavning har virkelig udviklet sig. Før var det en pligt at lave mad og følte mig ikke særlig god til det. Nu bliver jeg bedre og bedre for hver dag – takket være dine opskrifter!
Vi er helt vilde med dine one pot pastaer herhjemme, men jeg var lidt skeptisk overfor denne, da min mand ikke er vild med kødfri retter. Men retten smagte så godt og han kunne også lide den!
Jeg brugte kun 8 dl bouillon og det passede rigtig fint.
Kh. S
Sikke en skøn og dejlig hilsen og feedback at få! Tusind tak for det, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Så er bogen bestilt? Så glad for at jeg fandt en forhandler der sender til Færøerne ? Glæder mig!!!
Hvor er det dejligt at høre! Jeg håber du bliver rigtig glad for bogen ♡
Hej, og tak for et meget fint univers og nogle skønne opskrifter. Det ender næsten altid med en af dine, når jeg skal prøve nye opskrifter og udvide hverdagsklassikerne lidt :-)
Jeg prøvede denne opskrift i går, og oplevede den også som utrolig vandet. Måske fordi jeg både brugte frossen spinat og frosne ærter og squash er jo næsten også 100 % vand.. ? Desuden tror jeg næste gang, at jeg vil give alle grøntsagerne kortere kogetid, for følelsen af grøntsagerne var ret “udkogt og smattet” selvom pastaen var al dente..
Men skal klart prøve den igen med lidt modifikationer – dejlig nemt koncept! God dag?
Fantastisk ret! ?
Hele familien, far, mor og 4 børn, var vilde med det?
Jeg havde overset, at det skulle være frisk spinat… Så brugte både frosne ærter og hakket spinat. Det blev den på ingen måde dårlig af. Lækker cremet! Tilføjede lidt revet muskatnød, fordi det plejer jeg, at komme i fx flødestuvet spinat.
Bestemt ikke sidste gang vi bruger denne opskrift, og dejligt, at den er uden kød, det har været svært for mig, at finde retter uden kød, som børnene vil spise??
Hej Ann-Christine.
Har lige lavet retten. Da den havde stået og simret i ca. 10 min. Og pastaen var al dente, var der utrolig meget væske tilbage i gryden. Er det meningen, eller er det meningen, at jeg skal hælde væsken fra inden servering.
Smagen var i øvrigt god ? Men for sådan nogle madignoranter som mig, må der gerne være lidt mere info til opskriften.
Kh. Eva
Hej Eva,
Måske det kan variere lidt ift hvilken pasta der bruges … jeg oplever ikke at der kommer væsent mere væde/sauce ved denne end de andre one pot pastaretter. Vi hælder det ikke fra, men endelig prøv med fx 8 dl grøntsagsboullion næste gang i din gryde og se om det ikke fungere bedre for dig.
Tak for din fine feedback og input ♡
Kh AC
Hej
Kan man lave de mega lækre One Pot med glutenfri pasta? ☺️
Mvh Anja
Ja, det kan du sagtens – juster blot kogetiden til den pasta du bruger.
Kh AC
Hejsa. Jeg har lige lavet retten og oplever den som meget vandet. Kan det passe der skal en hel liter bouillon i?
Mvh.
Det oplever jeg ikke den er og bruger en hel liter boullion.
Hejsa
Det oplever jeg osse. Men tænker det er fordi jeg har brugt foden spinat??? Ellers mega lækkert ???? Tak for opskriften. Glæder mig til bogen.
Ja, det kan fint være – og jeg håber du bliver rigtig glad for bogen også
Kh AC
*frosen selvfølgelig ??♀️?
Dejlig opskrift ? Har du erfaring med at foodpreppe dine onepot opskrifter? Jeg kan virkelig godt se det smarte i at have et udvalg i fryseren som på ekstra travle dage bare skal vippes i gryden sammen med pasta?
Glæder mig til din bog dumper i min postkasse ?
Mange tak!
-og ja, det gjorde vi faktisk i forbindelse med bogen hvor jeg på en dag fotograferede 10 one pot pastaer. Alle de varianter hvor vi kun skulle bruge ‘før’ billedet før retten var tilberedt røg i fryseren i store frysebokse (uden boullion) og de kunne fint tøes let op og derefter direkte i gryden. Super nemt og lynhurtigt.
Jeg håber du bliver glad for bogen ♡
Kh Ann-Christine
Hej AC
Jeg glæder mig til din nye bog udkommer – det bliver skønt at kunne bruge dine opskrifter uden at skulle have telefonen med i køkkenet.
Men er det muligt at se bogens indholdsfortegnelse et sted? Jeg forsøger at holde antallet af nye fysiske ting i vores hjem på et minimum, så jeg vil gerne være sikker på, at netop mine yndlingsopskrifter indgår i bogen, inden jeg forudbestiller.
Er sikker på det bliver en bestseller :)
Mvh. Marianne
Hej Marianne
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg vil lige se om jeg kan fikse en mulighed for at sætte en indholdsfortegnelse af bogen ind på denne side når jeg får bogen i hænderne om nogle uger: https://shop.valdemarsro.dk/valdemarsro-aftensmad-forsalg så kan du se om det kunne være sagen for dig at forudbestille den der eller hos en af de boghandlere som har den til spotpris lige nu :)
– og ellers kommer den selvfølgelig til at være på bibliotekerne også, så du kan låne den først og se om den skal hjem.
I øvrigt så synes jeg det er en virkelig fin målsætning for tilgangen til tingene i sit hjem!
Skøn dag til dig
Kh AC
Ej hvor lækkert! Den ret må afprøves, nam.
Og tillykke med kogebogen, det skulle være et stort arbejde at skrive en bog
Tusind tak ♡
Kh AC