One Pot Pasta med champignon og bacon
Her får I en skøn one pot pasta med champignon opskrift – den er lidt at sammenligne med den italienske spaghetti carbonara, og så alligevel slet ikke, for den er helt anderledes og med en del flere ingredienser – men lidt i den retning smagsmæssigt alligevel, bare med mere og fyldigere sauce … og så er den rigtig velsmagende, samt nem og hurtig at tilberede.
I er vilde med denne opskrift på one pot pasta – og det forstår jeg virkelig godt! Den er også et hit herhjemme og har fået mange rosende ord med på vejen fra jer. One pot pasta retter er blandt vores go to favoritter i hverdagen, når vi har travlt eller bare ikke lige vil prioritere god tid til madlavningen. Så vanvittig godt og består af helt enkle råvarer og samtidig lynhurtig at bikse sammen.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot pasta med champignon og bacon
- 400 g pasta
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 2 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 50 g bacon, sprødstegt og skåret i tern
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 2 håndfulde frisk basilikum, bladene herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og rør det godt rundt.
Sæt låg på og lad det koge op, rør godt rundt igen og lad det simre i 10-12 minutter, til pastaen er perfekt kogt.
Server med finthakket basilikum.
Perfekt timing – den må vi prøve i aften, hvor tiden er knap! Tak :)
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Kan den laves med soyapastac
Det tror jeg fint den kan – har ikke prøvet det, så kig endelig lige efter kogetid på pastaen :)
Du har ret – den første one pot du lagde ud er et mega hit også herhjemme… dejligt med et alternativ – glæder mig !! 2 spørgsmål :
1. Hvis jeg bedst kan li stegt og ikke kogt bacon så går det vel fint blot at stege det og vende i den færdige ret ?
2. Jeg har samme gryde som jeg primært bruger til grydebrød, da jeg flere gange har oplevet at maden sætter sig fast i den ved stegning mm … har du et godt tip til at undgå dette eller har du selv samme udfordring med gryden ?
Skønt at høre! ♡
Jeg bruger også stegt bacon i opskriften her :)
Mht at det brænder fast, så oplever jeg at det kan ske, hvis det koger for meget istedet for blot at simre. Prøv evt at skrue ned for temperaturen, så det blot lige simre.
Kh AC
Mums, det vil jeg glæde mig til at prøve. Hele familien er vild med den anden opskrift på One pot pasta ?.
Tak, for altid skønne opskrifter?
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Havde planlagt All in a pot, som i din første opskrift til aftensmad i dag, men når kunder lige kom en by opskrift, var det da den, der blev lavet ? mums siger jeg bare ?
Det er jeg glad for! Dejligt at du prøvede den af – du må endelig prøve den anden også :)
VIRKELIG lækker opskrift – lavede den her til aften og den kommer nu på det faste repertoire…. TAK!
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak :9
Hej Ann-Christine
Sikke en god, hurtig og nem opskrift på One pot pasta med Champignon og bacon. Jeg lavede retten i går til min lille familie og den faldte i rigtig god jord og i alles smag. Så skønt med god inspiration til lækker aftensmad. Min mand og jeg elsker og lave mad, og griller enormt meget. Ja jeg lavede faktisk retten på vores gasgrill. Hvor den blev rigtig lækker. Mange hilsner fra Henriette Sindberg
Hvor super hyggeligt at den kom på grillen :)
Tak for den dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Både denne og den anden opskrift på One pot pasta lyder super lækker og dejlig nem, så jeg glæder mig til at lave dem. Har du erfaring med at lave one pot pasta med fisk evt. røget laks? Tænker det også kunne være godt, men vil lige høre om du har prøvet.
Jeg har planer om at lave flere opskrifter med one pot snart, blandt andet laks – både røget og fersk. Skal nok lige dele, så snart jeg får lavet en god opskrift med det :)
– er sikker på at det kunne være lækkert, så rigtig god fornøjelse med at prøve det af :)
Kh AC
Jeg venter i spænding;) Og må i mellemtiden få prøvet en af dine opskrifter eller eksperimenteret selv;)
Ser lækkert ud! Skal der slet ikke vand i??
Grøntsagsbouillonen er jo 1 liter vand med bouillon i :)
Først vil jeg sige 1000 tak for nogle skønne opskrifter – har anbefalet din hjemmeside til veninder og bekendte, som nu også finder inspiration til mad, man ikke lige selv havde tænkt på…
Ang. denne ret – ved du om man må/kan komme rå kylling skåret i tern i?
Vh og dejlig sommer, Trine
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg ville lige brune kyllingeternene hurtigt af i lidt smør eller olie. Tage gryden af varmen, komme resten af ingredienserne i og derefter fortsætte opskriften. Så tror jeg kyllingen bliver bedst :)
Dejlig sommer til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor mange gram kylling ville du “turde” bruge?
Og ville man kunne bruge hakket oksekød?
Hvis man kan ville du proppe det i gryden rå eller ville du stege det først?
Og hvor mange gram ville du “turde” bruge?
Jeg laver snart flere opskrifter ala onepotpasta med kylling og oksekød.
Oksekødet skal brunes først – og jeg ville nok komme omkring 300-400 g kød i
Har du et alternativ til champignon
Det er nemlig ik lige sagen hjemme hos os
Du kan fint bare undlade det eller komme andre grøntsager i :)
Tak for svar
Har afprøvet den anden variant som var super lækker
Så jeg forsøger denne uden champignoner
Har lavet din lækker ret i går
Synes dog at der var meget væske i retten – den var lidt suppe agtig,
Tror godt jeg kunne ha nøjes med 9 dl. Boullion og 1 dl fløde.
?
Dejligt at høre – og jeg tror det fint kan variere en hel del med væsken ift hvilken champignoner og squash man bruger – der kan være en del variation i hvor meget væske de afgiver :)
Kh AC
Jeg brugte de brune champignoner
Hejsa det lyder bare lækkert, det skal prøves.
Men kan piskefløde erstattes med en lettere udgave?
Det vil ikke være min anbefaling, da den smager dejligst sådan ;) Jeg vil hellere anbefale at halvere mængden af piskefløde end at erstatte den med noget andet :)
tænkte bare måske cremefine.
men prøver at halvere mængden af piskefløde
Hej
Sidder i Tosacana lige nu og vil lave denne ret i aften og vil derefter lige genlæse dine rejsebeskrivelser for Toscana. Glæder mig til begge dele og husker dine erfaringer mht Firenze, som vi vil besøge i morgen.
Det lyder fantastisk! Håber I får en rigtig dejlig tur til Firenze :)
God ferie til jer
Kh AC
Super lækker det, jeg brugte en rest stegt kylling og puttede i alt 800 gr. Grøntsager i – svampe, porrer, squash, spinat og løg. Sluttede af med 50 gr reven parmesan. Perfekt ret til at få mange grøntsager. Og stort plus mad til 2 dage. ??
Dejligt at høre! Det lyder super skønt og lækkert med alle de ekstra grøntsager til retten.
Tak for din fine hilsen ♡
Kh AC
Fantastisk nem og lækker opskrift.
Hvor er det dejligt at høre ♡
Altså det lyder jo lækkert. Jeg kan bare ikke helt forlige mig med tanken om at koge løget uden at brune det :-D Men det må jo åbenbart smage fint. Jeg er nok bare lige gammeldags. Det må prøves…
Det kan jeg sagtens følge dig i, for vi er jo vant til at sautere løg som noget af det første. Men prøv det endelig af, det er så lækkert (og nemt)
Kh AC
Hvordan tænker du, hvis man nu ville prøve med oksekød i tern? Er det noget du har erfaring med?synes nemlig at onepot er fantastisk, men nogle gange mangler der lidt kød…
Det kan du fint gøre – det skal blot lige brunes af i gryden eller på en pande, inden resten af ingredienserne kommes i :)
Den her blog er simpelthen blevet min go to, når jeg ikke liiiige ved hvad der skal spises til aftensmad.
Det her var dagens ret, med meget stor succes! Så nemt, så super mums og absolut endt på min favoritliste. Nu står de andre one pot pasta retter i kø til at blive kokkeret. Tusind tak fordi du deler!
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for tilbagemeldingen på opskriften
Jeg har lige lavet det og det smager super godt :)
Hvor er det skønt at høre :)
Vi prøvede denne ret med chorizo her til aften. Det smagte helt fantastisk. Selv min kræsne datter var helt vild med “sovsen”.
Hvor er det skønt at høre ♡
Mmm, glædede mig til at lave endnu en af dine opskrifter (denne) forleden. Jeg henter så meget god inspiration til noget nyt og spændende hos dig, at ungerne snart længes efter alm. spaghetti og kødboller ?
Men dette var dog alt for stærkt! Næste gang må jeg udelade chili og se om ikke det så passer mine smagsløg bedre…
Tak for lækre “verdens nemmeste boller”, grydebrød, blomkålssalat, chokolade cookies (genialt at fryse dem usagte), etc., etc.
Skønt også at kunne søge på ingredienser hos dig. ?? Perfekt hvis man lige ligger inde med en rest frisk rosmarin eller bare har hang til noget indisk.
Mvh, Kirsten
Hej Kirsten,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter.
Måske der er forskel på styrken i chiliflager, jeg synes altid dem jeg har købt har været ret milde i det. Men ja, endelig undlad dem næste gang.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa. Er det muligt at erstatte piskefløden med noget andet? Fx lave en sovsejævning? Eller blot madlavningsfløde?
Jeg vil selv vælge blot at komme mindre i eller undlade det, da jeg aldrig bruger madlavningsfløde (det er lavet af fløde blandet med skummetmælk og mel – og derfor i mine øjne lidt et overflødigt produkt, da jeg hellere selv justere maden til) Men uanset, hvad jeg gør, så prøv dig endelig frem så det passer godt til dine smagsløg :)
Kh AC
Hejsa
Tak for mange skønne opskrifter ?
Jeg synes retten one pot med champignon og bacon blev meget meget kraftig med 2 spsk rosmarin? Mon det kun bør være 2 tsk som øvrige krydderier?
Bh Trine
Hej Trine,
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding.
– og du har da helt ret, i forbindelse med at vi har skrevet opskriften om i et nyt system er der lige røget lidt information omkring rosmarin – det er opdateret nu.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Mega lækker ret!!
-dog må jeg li tilføje, at den mængde chili-flager kan være lidt for stærk for små børn. (Fandt jeg ud af)?
Men elsker virkelig udgaver af “one-pot-pasta”!
Tak for altid gode opskrifter.
Er ivrig bruger af Valdemarsro❤️
Hej Marianne,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det rigtig dejligt at høre ♡
Jeg har aldrig oplevet den bliver for stærk for mine børn eller andre vi har serveret den for – men det er naturligvis en smagssag, så jeg har lige tilføjet at man kan undlade chiliflager. Måske der også kan være forskel på styrken i de chiliflager man kan købe, det kan jeg sagtens forestille mig :)
Skøn dag til dig
Kh AC
Jeg lavede denne lækre one pot pasta ret i går, den smagte rigtig godt. Med alle de krydderier der skulle i, kan det godt virke lidt voldsomt, men var lækkert.
Dog synes vi herhjemme at sovsen var noget mere suppe/vandet end vi foretrækker, derfor ville jeg nok bruge mere fløde en anden gang.
Skal bestemt gentages med lidt justeringer :-)
Skønt at høre! Væden kan variere lidt afhængig af væden i squash, så endelig bare juster til efter behov :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Du er en “gave” til alle børnefamilier, med alle dine fantastiske retter, der er nemme og hurtige at lave.
Har du et forslag til en salat til denne one pot pasta?
Bedste hilsner fra en imponeret farmor.
Kære Gitte,
Hvor er det pænt af dig at skrive det, mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg vil anbefale denne skønne spidskålssalat til
Kh Ann-Christine
Vi lavede denne ret på tur i dag, på trangiaen. Det er genialt med disse one pot rettet når man er på outdoor tur 👍🏻😍
Hvor lyder det hyggeligt! Tak for din søde hilsen
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Fikk tips om gå inn på din nettside Ann-Christine. Det første jeg kommer til å lage er “One pot pasta m/champ. og bacon. Høres veldig godt ut. Det neste blir aftensmat som jeg vil prøve ut.
Jeg liker å lese og prøve ut oppskrifter så dette blir spennende. Så takk for mange gode tips. Hilsen fra Marit på Finnskogen i Norge.
Hej Marit,
Hvor hyggeligt med en hilsen fra Norge :)
God fornøjelse med den lækre one pot pasta
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har med stor interesse, læst din opskrift og vil kaste mig ud i forsøget, men – den hedder med kylling? Jeg kan ikke se kylling i opskriften. Hvilken slags bruger du og hvor meget til 2 personer?
Jeg har begge dine bøger, som giver mig meget inspiration, samt nytænkning
Venlig hilsen
Lone
Hej Lone,
Mon du forveksler den med denne opskrift på one pot pasta med kylling
?
der er nemlig rigtigt nok ikke kylling i den du har skrevet kommentar til her.
Rigtig god fornøjelse med retten (uanset hvilken du vælger) og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har du prøvet at lave denne eller lignende opskrifter med fuldkornspasta?
Min egen tanke var blot at forlænge tiden den står og simrer, men ved ikke om det vil gøre at grøntsager koger for længe?
Ellers tusind tak for en masse skønne og nemme opskrifter, som gør en travl studerendes liv meget nemmere♥️
Hilsen Emilie
Hej Emilie
Den kan sagtens laves med fuldkornspasta, det gør vi også tit :)
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Kh AC