One Pot Pasta med bacon og kylling
Nem og lækker aftensmad med en one pot pasta med bacon og kylling samt grøntsager og tomater. Den smager drøngodt!
Det smager fantastisk og er nemt og hurtigt at lave. Det er en sand hverdagsredning i min familie på de dage hvor der er fuld gang i fritidsaktiviteterne og arbejdslivet.
Man kan sagtens forberede retten i forvejen og have alle grøntsagerne gjort klar i en samlet beholder på køl, så er det lynhurtigt at tilberede aftensmaden.
Prøv også: min one pot pasta med tomat og chorizo >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot pasta med bacon og kylling
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 kyllingebryst, skåret i strimler
- 400 g pasta penne
- 75 g bacon, sprødstegt og skåret i mindre stykker
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 100 g cherrytomater, skåret i både
- 1 squash, groftrevet
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dl piskefløde, måske lidt mindre
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum, friske
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog grøntsagsbouillonen op og kom kyllingekødet i, skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
Læg låget på og lad det koge op. Rør godt rundt igen og læg igen låget overgryden. Lad det simrekoge svagt i 10-12 minutter, eller til pastaen er perfekt kogt.
Server retten med revet parmesan og friske krydderurter.
Altså lave bacon og fryse resten råt ned på nær pasta? Skal kyllingen så fryses seperwt? Den skal have mere? Tak!
Ja, jeg ville dog ikke komme kyllingen i samme pose og fryse det ned, men først tilsætte det på dagen enten optøet fra frost eller ferskt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvordan ville retten kunne laves i en ActiFry?
Mvh
Frank
Sådan en har jeg ikke, så har aldrig eksperimenteret med det :)
Du må endelig bare prøve det af
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det muligt at erstatte piskefløde med andet? Hvis man prøver at være lidt sund f.eks
Mmm, du kan komme en spsk flødeost i i stedet, eller blot halvere mængden af psikefløde og bruge den til at smage til med.
Alternativt, så ville jeg nok istedet vælge at komme ekstra grønt i fx dobbelt mængde squash og tomat – og beholde fløden for den gode smag og cremethed til retten
Kh Ann-Christine
Kan man lave retten med frisk pasta? Og er der så forskellige på mængden af væske der skal i?
Ja, men så skal pastaen først i de sidste 3-4 minutter, ellers bliver det overtilberedt + du kan skrue lidt ned for væden, omkring 1-2 dl.
Kh Ann-Christine
Mangler der noget i beskrivelsen af fremgangsmåden ? Eller koger man kyllingen og smider resten i efter 10 minutter?
Det er helt som beskrevet i opskriften – først kylling og derefter resten af ingredienserne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi får en meget “våd” udgave med 1 L bouillon – er der noget vi gør galt? Skal det simre uden låg? Smager nu stadig godt :)
Mvh Nina
Der kan være lidt forskel på hvor meget væde der er i squashen (og størrelsen på denne) men prøv blot at komme lidt mindre boullion i.
Kh Ann-Christine
Er bacon blandt resten af ingredienserne? Så den bliver kogt?
Under ‘Ingredienser’ listen står der.
“75 g bacon, sprødstegt og skåret i mindre stykker”
Ja, den stegte bacon skal med i gryden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine