Oliventapanade


Hjemmelavet oliventapanade er virkelig lækkert og en nem ret at tilføje til ostebordet med charcuteri og lækkerier.
Her får I min opskrift på oliventapanade, som er ret klassisk og virkelig nem at lave. Den smager lækkert, når man smører det på godt ristet brød, bruger det i sandwich med fx serranoskinke og en god ost, eller som dip, appetizers eller et delelement af en masse små tapasretter. Jeg krydrer min tapanade med timian, kapers og hvidløg og i tips under opskriften kan I finde flere forslag til variationer.
Prøv også: flere lækre tapas opskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Oliventapanade
- 200 g sorte oliven uden sten
- 30 g kapers
- 1 fed hvidløg
- 0,50 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom oliven og kapers i en sigte og lad dem dryppe af. Knus hvidløget med den flade side af en kniv og hæld derefter kogende vand over.
Kom oliven (gem evt. et par oliven til servering), kapers, hvidløg og timian i en minihakker og kør til det er finthakket. Tilsæt olivenolie, friskkværnet peber og smag til om der skal en anelse mere salt i. Kør igen til oliventapanaden er smørbar, men stadig med en smule struktur.
Kom i en skål eller på glas, skal tapanaden serveres med det samme, så drys et par hele oliven over i skålen inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.