Oksehalesuppe
Oksehalesuppe med gulerødder og porre er en af de dejligste simresupper, som smager helt fantastisk.
Den klare suppe er fyldt med næring, smag og det mest smørmøre kød, man kan drømme om.
Jeg lader den simre med oksehalerne i timevis ved lav varme, så bliver kødet mørt som smør og benene i oksehalerne giver masser af saft og kraft til suppen. Det kan varmt anbefales, både til en lækker aftensmad, til gæstemad og til en forret.
Prøv også: opskrift på gule ærter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Oksehalesuppe
- 1 kg oksehaler
- 3 spsk olivenolie
- 2 porre, halveret
- 3 gulerødder, i tern
- 3 stængler bladselleri
- 1 løg, skåret i både
- 3 fed hvidløg, halveret
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk sød paprika
- 4 stængler frisk timian
- 5 stængler persille
- 2 laurbærblade
- 1 tsk peberkorn
- 2 dl rødvin
- 1,50 liter vand - til det dækker
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sukker
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 gulerødder, i små tern
- 1 porre, skåret i tynde ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Del oksehalerne i ledene, hvis de ikke allerede er delt. Skær synligt fedt af oksehalerne. Dup oksehalerne tørre med et stykke køkkenrulle. Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i olie.
Kom gulerødder, porre, løg, hvidløg, bladselleri og tomatpure i gryden og sauter i et minuts tid. Tilsæt paprika, timian, persille, laurbærblade, peberkorn, rødvin og koldt vand til det dækker kød og grønt. Kog langsomt op til kogepunktet.
Fjern evt skum på overfladen, sæt låg på og lad retten simre i ved smag varme 3-4 timer. Skum suppen et par gange undervejs.
Tag de møre oksehaler op og sæt til side på en tallerken.
Sigt suppen 2 gange gennem en fintmasket sigte og kasser grøntsagerne og urterne. Kom den sigtede klare suppe tilbage i en ren gryde og hold den varm. Kom gulerødder og porre i suppen og lad det simre i 10 minutter.
Pil det møre kød fra oksehalerne og riv det fra hinanden med to gafler.
Smag suppen godt til med salt, peber, æblecidereddike og sukker – og server suppen med gulerødder, porre og kødet fra oksehalerne.
En efterlønner gourmand som jeg har jo oceaner af tid til at kæle max om maden, og har med stort held ad flere omgange diverteret med at servere oksehalesuppe, til stor fornøjelse for gæsterne. Mange gode ingredienser i din opskrift Ann-Christine, brugt som inspiration. Jeg runder gerne det hele af med en hjemmelavet gastrik, – bare som tip til dem der har mod og lyst til at prøve det også. Det giver ekstra dybde og rundhed synes jeg, – men ellers tak for god opskrift!
Hej Asbjørn
Mange tak for din fine hilsen, hvor lyder det dejligt med ekstra god tid til at nyde madlavningen :)
God ide med lidt gastrik til denne suppe, tak for ideen
Kh Ann-Christine
Skærer man ‘huden’ af halerne først, eller kommer det med?
Det er nemmest at pille kødet hvis det er skåret af, så det plejer jeg at gøre.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej!
Skal man smage til med æblecidereddike, sukker, salt og peber eller hvornår skal det i?
☺️
Ja præcis – jeg har lige opdateret så det er mere klart :)
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften. Har brugt en trykkoger i en time i stedet for 3-4 timers simre-tid. Kødet blev mørt og smagen var pragtfuld.
Uhm, det lyder skønt! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det er synd at kassere grøntsagerne (og hvad man ellers sier fra). Jeg smider dem i en gryde med et par dåser flåede tomater, en generøs sjat rødvin og resten af fedtet, koger det op og purerer det til en fantastisk sugo; der bliver ca 7 portioner (nok til 2 personer) lige til at køre sammen med pasta eller komme på en hjemmelavet pizzabund.
Og ja, suppen smager af barndom, skiferie i Østrig.
Oplagt Christian – synd at smide gode valide grøntsager ud, og fantastisk ide at lave en sugo på resterne, – det giver mening på mange måder – så tak for tippet ;)
Hej.
Hvor mange halestykkerne eller hvor meget vægt skal der til en hel oksehale.
Tak for fine opskrifter.
Kirsten
Jeg mener at den vejer lige omkring 1 kg pr stk og vi bruger 2 kg til opskriften her.
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Super opskrift
Det er rigtigt at den smager som dengang man var barn
kh finn
Hvad synes du om at man koger oksehalen først i lidt tid og så hælder vandet ud så man ikke behøver at skumme det af?
Jeg tænker, desværre at man nok mister en del af den gode smag på den måde …
Det smager fantastisk! Prøv også ved servering at hælde lidt sherry i og læg et halvt smilende æg i hver skål. Det er super lækkert!
Det må da prøves! :)
Lyder skønt :-) Det er så meget suppevejr. Jeg har også lige taget en kyllingesuppe op a fryseren – glæder mig allerede :-)
Det er altså også dejligt at have i fryseren til sådan en kold vinterdag :)
Genialt:-)
Sidst vi fik oksekød i fryseren var der en oksehale med – og den er jeg gået udenom indtil nu, fordi jeg nok ikke liiiiige vidste hvad jeg skulle stille op med den….. MEN nu skal jeg da prøve at koge suppe på den:-)
Fantastisk! Det er jo lige perfekt timet så :)
RIgtig god fornøjelse med denne skønne ret
Kh AC
Mener Bilka har oksehaler rimelig fast.
Som barn fik vi ofte oksehaler. Vist ikke lige som suppe, men der kan også laves en rigtig god brun sovs ud af det ;) Tror ikke jeg har fået det som voksen, den eneste af de retter jeg har taget med hjemmefra er hjerter i flødesovs. Men det er også en kongeret!
Godt tip! Der går år mellem at vi er forbi en Bilka, så jeg kender slet ikke deres sortiment – det ligger bare lidt langt væk til de alm indkøb herfra hvor vi bor: Så det er super godt med sådanne tips, for det gør det jo dejligt nemt :)