Okonomiyaki med spidskål


Har I prøvet en japansk Okonomiyaki.
Det smager helt og aldeles fantastisk – og man skal på ingen måder lade sig skræmme af det fremmedartede navn, for opskriften er super nem, enkelt at lave og tilmed hverdagsvenlig.
Okonomiyaki er en sprød og samtidig luftig japansk madpandekage, tilberedt med spidskål og toppet med godt tilbehør, som passer forrygende til den dejlige ret.
Prøv også: Opskrift på en lækker vegetar bønnegryde >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Okonomiyaki med spidskål
- 200 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 æg
- 400 g spidskål, meget finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Tilbehør
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk mayonnaise
- 1 bakke karse
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør mel og grøntsagsbouillon sammen til en tyk dej og lad den hvile i en skål i 10 minutter.
Sauter imens løg og hvidløg gyldne og bløde på en pande med lidt olie. Smag til med salt og sort peber. Rør løg, æg og spidskål i skålen med dej.
Varm panden godt op med lidt olie. Kom skefulde af dej på panden til små pandekager og steg dem, til de er gyldne og sprøde på hver side.
Servering
Læg okonomiyaki på tallerkener, fordel striber af chili sauce og mayonnaise over og drys med klippet karse, chiliflager og forårsløg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan den bruges som tilbehør og evt til hvad? Ser så lækkert ud🙏🏼
Hej Charlotte
Vi plejer at spise den som hovedret :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har netop set Go’morgen på TV2, hvor menu’en netop var okonomiyaki. Her blev æggene pisket og derefter blev melet tilsat. Først når dette var rørt sammen, så der ingen klumper var i, blev bouillonen rørt i, lidt ad gangen. Det er jo ret forskelligt fra din opskrift. Har du en forklaring på dette?
Iøvrigt tak for mange gode opskrifter og gode tips!
Venlig hilsen Travis
Hej Travis
Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg forholder mig helst ikke til andres opskrifter og fremgangsmåder, når jeg har ikke testet det selv – og der er jo mange måder at tilberede en ret på :)
Rigtig god fornøjelse med okonomiyaki, det er sådan en lækker ret!
Kh Ann-Christine
Hej,
Tusind tak for en lækker opskrift. Jeg ville bare lige kommentere in case nogen med cøliaki kom forbi opskriften. Jeg skifter hvedemelet ud med 3/4 kikærtemel & så 1/4 tapioka stivelse. Det fungerer super fint & så er der også ekstra protein. Man skal dog være opmærksom på at der skal en smule mere mel i end hvad der står i opskriften da melet jo ikke opfører sig helt som hvedemel.
Anyway tusind tak igen, jeg bruger mange af dine opskrifter. 🤗
Hej Maja
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for og hvor er det dejligt du deler din erfaring med et alternativ til hvedemelet i opskriften.
Kh Ann-Christine