Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/og-hvad-med-desserten/

-og hvad med desserten?

appelsiner

Her til aften er der nok serveret en hel del and rundt omkring i de danske stuer. Vi venter til lidt senere på ugen, hvor vi får et par venner på besøg, vi kan jo heller ikke spise sådan et helt fjerkræ selv.

Jeg er lidt glad for min opskrift på andesteg med appelsiner og vanille. Den bliver de udsat for. Alt inklusive. Hvide, brune og franske kartofler, hjemmelavet rødkål med appelsin, surt, sødt og hvad der ellers der til hører… Det skal nok blive godt, og jeg glæder mig meget til at lave anden. Måske kommer jeg helt i julestemning så..

Men hvad serverer man så lige til dessert efter sådan et måltid? Nogen ideer?

18 kommentarer
  • 15. november 2008 kl. 12:30

    Hall, Jeg elsker risalamande. Sød ide at overraske børnene med en mandelgave allerede :-)

    Mor, uh ja det er guf for vores søde tand at læse alle kommentarerne her ;-)

    Anni, jeg bruger bare en almindelig god sirup, men mon ikke alle slags vil være gode. -også nogle krydderet nogen, tror jeg.
    God fornøjelse med anden, det er min favorit ;-)

  • Anni skrev:
    15. november 2008 kl. 08:13

    Nu har jeg læst opskriften på din and – den skal i al fald prøves –
    og så faldt jeg også over den hvide glægg, som lyder spændende og lidt
    anderledes. Den sirup der skal i, er det den samme, som man bruger til
    at bage med? Mon man kan bruge noget andet, for jeg kan ikke få sirupen her?
    Kh fra Wien

  • Mor skrev:
    14. november 2008 kl. 20:15

    Det synes jeg er rigtig godt, at du tænker på dine gæsters søde tand og dermed gerne gør noget ud af det.. Dejligt med en muffin og is! Noget jeg hermed har noteret, -lækkert med kage og is, hvorfor “nøjes” med creme fraice..
    Æblekage ville også bekomme mig vel :-) Tak for dejlig inspiration!

  • Hall skrev:
    14. november 2008 kl. 07:39

    Hvad med den klassiske risalamande?

    Vi holdt Mortens aften i mandags – kun mig, manden og børnene – og til dessert fik vi risalamande. Jeg overraskede dem ved at have puttet mandel i, og købt mandelgave. Jeg synes godt at Mortens Aften må være en “minijuleaften”.

  • 13. november 2008 kl. 07:46

    Jeg har tænkt tanken med at springe desserten over, og nøjes med lidt chokolade. Men jeg ved at de venner vi får på besøg har en sød tand, så lidt dessert skal vil have.
    Anni, uhm ja det er jo lige tid for æblekage… Opskriften på anden ligger sammen med mine andre opskrifter, link øverst på siden :-)

    Det blev til en lækker chokolademuffin, med en god vanilleis….

  • Anni skrev:
    12. november 2008 kl. 11:44

    selvfølgelig er det æblekage.
    det er ikke altid let at finde de danske bogstaver!!!!

  • Anni skrev:
    12. november 2008 kl. 11:43

    Altså, den klassiske dessert mortens aften er jo Herregårds øblekage!
    Hvordan laver du anden med vanille?
    Kh fra Wien

  • Deborah skrev:
    12. november 2008 kl. 10:21

    Jeg tror også, jeg holder på “Mor’s” forslag, man er dælme mæt ovenpå sådan en omgang. Jeg har det ofte sådan, at jeg hellere vil spise lidt mere af “det rigtige mad” og så undvære dessert.

  • Mor skrev:
    12. november 2008 kl. 09:42

    Godt mæt bliver man jo af sådan en dejlig menu!
    Så hvad med helt at hoppe over og servere lidt chokolade til kaffen og evt. en Grand Marnier?

  • 11. november 2008 kl. 17:37

    Sofie, jo den er god nok det er ikke dig der er noget galt med :-D Som jeg skriver så venter vi bare et par dage med anden hjemme hos os, det passede bedre med kalenderen ;-)

  • Sofie Rygård skrev:
    11. november 2008 kl. 17:06

    Hmm er lidt forvirret.. Mortens aften, var det ikke igår aftes?:)

  • 11. november 2008 kl. 15:33

    Sister Bonde, du er ikke spor for sent på den, det er først i morgen :-)
    jeg har overvejet tiramisu, som jeg er helt vild med! Men jeg tror den bliver lidt for tung efter anden. -selvom jeg som du siger altid kan spise den dessert ;-)

  • Sister Bonde skrev:
    11. november 2008 kl. 13:57

    Ups – forsent på den, men så måske til næste år. Et cetera skriver om tiramisu lige pt. – og det er da en vidunderlig dessert – altid :D

  • 10. november 2008 kl. 23:40

    Anette, uhmmmm min mund løber helt i vand… Den der appelsinris, kunne jeg godt falde for. Lidt fint at køre appelsinerne igennem hele måltidet, faktisk :-)

    Anette, ja ik, jeg glæder mig meget

    Sabina, uhmm, muffins, aij hvor det lyder lækkert med vanilieis og hindbær til!

    Lene, uhh, ja så skal jeg til at kæmpe med noget husblas, det kunne være sjovt at prøve. -og det smager jo dejligt!

  • Anette skrev:
    10. november 2008 kl. 22:37

    Har ingen idéer men hold da op det lyder lækkert! Vi har nu heller ikke fået and i dag (men fik det i sidste uge)

  • Lene skrev:
    10. november 2008 kl. 23:22

    Et gammeldagstema ville være budding eller fromage :-)

  • Sabina skrev:
    10. november 2008 kl. 23:09

    Jeg ville lave chokolademuffins med “blødende hjerte og servere sammen med rørt vaniljeis og hindbærcoulis…
    Kombinationen af appelsin og vanilje lyder spændende, skal helt sikkert gøres efter en dag:)

  • Annette skrev:
    10. november 2008 kl. 22:37

    Uhm, det lyder lækkert.
    Chokolademousse kan jeg jo altid spise :-)
    Kender du konceptet appelsinris? Den er lidt lettere og viderefører appelsintemaet :-) – Og er lidt julet uden alligevel rigtigt at være det.
    Sveskeflan er jeg også ret vild med. Svesker i bunden af et fad, æg, sødmælk og vanille pisket sammen, hældes over, og bages i ovnen, til den er stiv – serveres med flødeskum.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.