Nye porrer med hvide asparges
Nye porrer med hvide asparges er sådan en nem og vildt lækker ret.
En sand delikatesse. Her serveret med en krydret smørsauce og dild. Det er en ret, som jeg glæder mig til at tilberede hvert år i juni måned. Du kan servere retten som en enkel ret med et godt stykke brød til eller som lækkert tilbehør til fx pandestegt kulmule med nye kartofler.
Det er jo virkelig så nemt her i foråret, hvor de skønne danske råvarer er så enormt lækre og man glæder sig til alt det nye skønne der spirer frem.
Prøv også: linsesalat med asparges og radiser >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nye porrer med hvide asparges
- 1 pakke hvide asparges
- 3 porre
- 2 spsk smør
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk dild
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skræl de hvide asparges og knæk den trævlede ende af. Skær den grønne del og enderne af porrerne og halver dem.
Varm en gryde med letsaltet vand op til kogepunktet, kom asparges og porrer i og kog i 2 minutter.
Hæld vandet fra og anret dem på et fad.
Smelt smør i gryden, hæld det i en skål og rør det smeltede smør sammen med honning og dijonsennep.
Smag til med citronsaft og skal. Vend de lune porrer og asparges med dressingen og drys med friskrevet parmesan og dild samt salt og friskkværnet peber.