Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nudler-med-edamameboenner/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Frokost, Mad på budget, Sommer, Vegetar, Vinter

Nudler med lime, ingefær og edamamebønner

Nudler med lime, ingefær og edamamebønner er en lækker frisk ret som gør sig godt til et let aftensmåltid, til frokost eller i madpakken, hvor den fint kan serveret afkølet.

Man kan komme mere grønt i, alt efter hvad der er i sæson – fx små broccolibuketter, asparges, ærter eller lynristede squash – men den er altså også dejlig helt enkel som her, med fokus på den krydrede dressing og de lækre krydderurter. Er du ikke så begejstret for frisk koriander, så erstat blot med bredbladet persille.

Prøv også: mine mange opskrifter på asiatisk mad >>

Nudler med lime, ingefær og edamamebønner
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M4
Ingredienser
  • 200 g nudler
  • 200 g pillede edamamebønner, frosne
  • Lime og ingefærdressing
  • 2 øko lime, saft og skal
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk ingefær, fintrevet
  • 1,50 tsk sukker
  • 1 spsk tamarind paste
  • 1 spsk sesamolie
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • Derudover
  • 4 stængler forårsløg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket
  • 2 håndfulde frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 50 g cashewnødder, saltede og grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog nudlerne efter anvisning på pakken, når de er færdig kommes de frosne edamamebønner i gryden og det hele hældes straks derefter i en sigte.

Rør dressingen sammen og smag til. Vend dressingen med nudler, edamamebønner og forårsløg.

Anret på tallerkener eller i skåle og server med et drys friske krydderurter, finthakket rød chili og cashewnødder