Nudler med broccoli og sesam chiliolie
Lækre nudler med broccoli og en skøn krydret olie af sesam, hvidløg og chili. Det er nem hverdagsmad og selv om der er chili i retten, så er den ikke spor stærk, men blot krydret og varmende.
Jeg serverer den blot som den er, uden andet tilbehør til. Men vil du gerne have lidt kød til, så vil den være lækker med fx kyllingebryst eller et saftigt kyllingelår.
Sådan en menu her er lynhurtig at bikse sammen og det er en god lille hverdagsret. Jeg kan godt lide at servere den anrettet i skåle. Men man kan også nøjes med at vende halvdele af nudlerne i den krydrede olie og så servere alle delene for sig i skåle, så man selv kan anrette ved bordet.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nudler med broccoli og sesam chiliolie
- Sesam chiliolie
- 0,50 dl sesamolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- Derudover
- 200 g nudler
- 150 g broccoli, skåret i små buketter
- 100 g edamamebønner
- 100 g baby spinat
- 1 tsk soja
- 2 stængler forårsløg
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sesam-chiliolie
Kom alle ingredienserne – undtagen ingefær – på en lille pande og lad det simre svagt ved middelvarme, til sesamfrøene og hvidløgene får lidt farve.
Tag af varmen og rør ingefæren i.
Nudler og grønt
Kog nudlerne efter anvisning på pakken og kom broccoli, edamamebønner og spinat i gryden, når nudlerne mangler et minut fra at være færdige.
Læg låg på og kog det sidste minut med grøntsagerne.
Hæld vandet fra og kom al sesam-chili olien i gryden til nudler og grøntsager. Vend det godt sammen.
Anret i skåle og dryp med et par få dråber soja. Drys med forårsløg, frisk koriander og lidt lime til at dryppe over.