Nudelsuppe med sprød gris
Sådan en portion nudelsuppe med sprød gris er virkelig lækkert! Jeg har brygget lidt videre på min opskrift på Dan Dan Noodles og det er blevet til en super god nudelsuppe, som er fyldt med næring og god smag.
Du kan tilberedes suppen med hvad du kan købe i supermarkedet, men skal du alligevel forbi en asiatisk købmand på et tidspunkt og er vild med disse kinesisk inspirerede nudelsupper, så prøv at købe en kinesisk sort eddike Chinkiang, som giver en rigtig lækker smag til nudelsuppe og lignende retter inspireret af det kinesiske køkken. Dryp lidt i nudelsuppen og smag til med den.
Prøv også: opskrift på peanutbutterwok med nudler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nudelsuppe med sprød gris
- Chili-ingefærolie
- 0,50 dl sesamolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk sichuan peber
- Sprød gris
- 400 g hakket svinekød
- 1 tsk five spice
- 1 tsk sichuan peber
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk soja
- 4 spsk sesamolie
- Nudelsuppe
- 1,50 liter grøntsagsbouillon
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk soja
- 1 spsk fishsauce
- 150 g broccoli, i små buketter
- 100 g spinat
- 250 g nudler
- Topping
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 15 g sesamfrø, ristede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chili-ingefærolie
Kom olie, hvidløg, ingefær, chili og sichuan peber i en gryde og varm det langsomt op til det simrer en anelse, men uden at hvidløgene tager farve. Lad det trække smag ved middelvarme i 3-4 minutter. Sluk for varmen og lad olien køle helt af og kom den i en lille skål.
Sprød gris
Varm en stor pande op til højeste varme med sesamolie. Lynsteg svinekødet, fivespice og sichuanpeber under konstant omrøring, til kødet er brunet godt af. Tilsæt brun farin og soja, og steg videre til kødet karamellisere og bliver sprødt.
Nudelsuppe
Kom grøntsagsboullion, hvidløg, ingefær, soja, fisksauce i en gryde og kog det op. Kom broccoli, spinat og nudler i og kog til nudlerne er perfekt møre.
Servering
Fordel suppen med nudler og grønt i skåle. Top med sprød gris og dryp chili-ingefærolie over efter smag. Drys med forårsløg og sesamfrø.
Hej Ann-Christine
Tak for den lækre opskrift!
Skal sichuan peberen knuses i en morter først, eller putter du de hele skaller i olie og kød?
Mvh Anne
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg knuser peberkornene i min morter
Kh Ann-Christine