Nougatsnitter
Nougatsnitter er blandt mine favoritter når det kommer til julekonfekt.
Jeg er vild med kombinationen af sprød chokoladetop, blød marcipan og nougat med knas fra hasselnødder. Et drys af bitre kakaonibs, frysetørrede bær og lidt spiseligt guld er både pænt og tilføjer rigtig skøn smag til nougatsnitterne.
Det er virkelig så hyggeligt at lave hjemmelavet konfekt og der er så mange små fine måder at variere de skønne konfektstykker på.
Prøv også: alle mine opskrifter på julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nougatsnitter
- 250 g nougat
- 125 g hasselnødder
- 200 g marcipan
- 200 g mørk chokolade
- Til drys
- 1 spsk kakaonibs
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 1 spsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Beklæd en form på ca. 20×20 cm med bagepapir.
Kom et tyndt lag tempereret chokolade i bunden og stil formen på køl.
Rist hasselnødderne på en pande ved middelvarme under omrøring til hinderne sprækker og begynder at løsne sig. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hindeerne af. Hak nødderne groft. Gem et par spsk hakkede hasselnødder til drys sidst i opskriften.
Tør panden af og sæt den på laveste varme. Kom nougat på panden og lad det smelte meget langsomt under omrøring. Rør de hakkede hasselnødder i blandingen. Fordel blandingen i formen med chokolade og stil på køl i 15 min.
Rul marcipanen tyndt ud, og læg den oven på nougaten i formen. Afslut med et lag tempereret chokolade. Drys med hakkede hasselnødder, kakaonibs, frysetørrede hindbær og et lille drys spiseligt guldstøv.
Lad chokoladen stå ved stuetemperatur og sætte sig, inden den skæres i mundrette stykker.
Hej A.C.
Jeg vender ofte tilbage til din blog.
Jeg er nær pensionsalderen, og har et langt lærerliv bag mig, med mange timer i madkundskab.
Plus 4 egne børn, og hvad det har betydet af madlavning/bagning/juleri.
Dine opskrifter er nemme at gå til – og bliver meget indbydende præsenteret. Hvad med at lave opskrifter specielt målrettet undervisning af børn?
Hej Anja,
Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er det altså dejligt at høre og din kommentar gør mig rigtig glad.
jeg er så småt begyndt at overveje fremtidige bogudgivelser og projekter – og jeg synes det er en rigtig god ide, så den er noteret.
Tak for inspiration
Kh AC
Uh, hvis jeg så bare kunne lide nougat :) De er smadder pæne!
Her står fredag aften på julefrokost for mit vedkommende. Med en tidligere arbejdsplads, hvor de er så søde at invitere mig til både sommerfest og julefrokost, selvom jeg ikke længere arbejder der. Det glæder jeg mig til!
Og ellers er det en weekend i hjemmets tegn. Vi skal flytte i januar og har lige haft forsyn, så vi skal lige ordne nogle af de ting, som skal i orden inden vi flytter – særligt bedene i haven, som skal fjernes inden de fryser fast. Og så skal vi hygge – høre julemusik, trille havegrynskugler og chokoladetrøfler, lave saltkarameller, se julekalender og mens ungerne laver gaverne til deres bedsteforældre færdige skal jeg sy ærmerne i min julekjole og lægge den op, så den også er klar.
Og mest muligt skal foregå i nattøj!
Hvor lyder det altså bare som de skønneste decemberplaner I har ♡ Håber det var en hyggelig julefrokost og at I får en super skøn måned
Kh AC