Nougat


Hjemmelavet blød nougat er helt særligt godt og så er det faktisk ikke svært at lave selv og det er al umagen værd.
Med den hjemmelavede version kan man nemlig komme ens egen yndlingschokolade i. Her skal man bruge en chokolade, som man er meget begejstret for at spise rent og en stor del af det bør være mælkechokolade – da det giver sødmen og bidrager til at gøre den lækre nougat blød og skøn. Men forsøg jer endelig frem med at finde lige det mål mellem lys og mørk chokolade der passer jeres smagsløg allerbedst, det kan også variere efter nougatens formål, om den skal spises ren eller bruges til konfekt.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet marcipan >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nougat
- 100 g hasselnødder
- 125 g mælkechokolade
- 50 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og gnid hinderne af i klædet.
Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør længe til det bliver som en blød hasselnøddecreme.
Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og kom flormelis og chokolade i foodprocessoren til hasselnøddecremen. Kør til massen er helt ensartet og lækker.
Kom bagepapir i en lille form. Kom nougaten i formen og lad den sætte sig til næste dag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Synes jeg har kørt nødderne ret længe i minihakkeren, og de er blevet som en creme. Men der bliver ved med at være små “nibs” i.
Hvad kan jeg gøre for at hindre dette, eller er det kun en melanger der kan fjerne “nibs”‘erne ?
jeg synes gerne der må være lidt rustikke nøddestykker i, men en kraftig blender eller foodprocessor kan også godt gøre tricket. Det er dog nemmest hvis man laver lidt større mængde, så der er noget at arbejde med for maskinen.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave fyldte chokolader med nougat, kan jeg fylde skallerne med det, og det stadig størkner? Håber du forstår spørgsmålet 🙏
Så nougaten er fyldet i chokoladerne? Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes, min nougat bliver lidt grynet af flormelisen, har du et bud på, hvad jeg kan gøre?
Det oplever jeg ikke rigtig problemer med, men du kan evt prøve at eksperimentere med at bruge en anelse glukosesirup i stedet.
Kh Ann-Christine