Nougat
Hjemmelavet blød nougat er helt særligt godt og så er det faktisk ikke svært at lave selv og det er al umagen værd.
Med den hjemmelavede version kan man nemlig komme ens egen yndlingschokolade i. Her skal man bruge en chokolade, som man er meget begejstret for at spise rent og en stor del af det bør være mælkechokolade – da det giver sødmen og bidrager til at gøre den lækre nougat blød og skøn. Men forsøg jer endelig frem med at finde lige det mål mellem lys og mørk chokolade der passer jeres smagsløg allerbedst, det kan også variere efter nougatens formål, om den skal spises ren eller bruges til konfekt.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet marcipan >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nougat
- 100 g hasselnødder
- 125 g mælkechokolade
- 50 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og gnid hinderne af i klædet.
Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør længe til det bliver som en blød hasselnøddecreme.
Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og kom flormelis og chokolade i foodprocessoren til hasselnøddecremen. Kør til massen er helt ensartet og lækker.
Kom bagepapir i en lille form. Kom nougaten i formen og lad den sætte sig til næste dag.
Synes jeg har kørt nødderne ret længe i minihakkeren, og de er blevet som en creme. Men der bliver ved med at være små “nibs” i.
Hvad kan jeg gøre for at hindre dette, eller er det kun en melanger der kan fjerne “nibs”‘erne ?
jeg synes gerne der må være lidt rustikke nøddestykker i, men en kraftig blender eller foodprocessor kan også godt gøre tricket. Det er dog nemmest hvis man laver lidt større mængde, så der er noget at arbejde med for maskinen.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave fyldte chokolader med nougat, kan jeg fylde skallerne med det, og det stadig størkner? Håber du forstår spørgsmålet 🙏
Så nougaten er fyldet i chokoladerne? Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes, min nougat bliver lidt grynet af flormelisen, har du et bud på, hvad jeg kan gøre?
Det oplever jeg ikke rigtig problemer med, men du kan evt prøve at eksperimentere med at bruge en anelse glukosesirup i stedet.
Kh Ann-Christine
Hej, det lyder super lækkert. Men hvordan ville man evt kunne lave den, hvis man ikke har en foodprocessor? El ser du det som umuligt
Vh katja
Du kan bruge en minihakker som alternativ til foodprocessor
Kh Ann-Christine
Kan jeg gøre nougaten stivere ved at putte flormelis i? Jeg skal lave en figur af det! Marcipanen er sluppet op 😀
Den bliver fint fast når den sætter sig på køl, så jeg tror ikke ekstra flormelis er nødvendigt, men blot vil gøre den ekstra sød og lidt mere tør.
Kh AC
Tusinde tak for en genial opskrift, den er rigtig godt.
Nu er smagsløg jo forskellige, og mine smagsløg vil gerne have mindre sukker-og mere nøddesmag. Så 2 gang halverede jeg sukkeret og så er den lige i skabet til mig. Håber det giver mening.
I alt fald tak for en super opskrift.
Kan den fryses?
Tusind tak for denne opskrift – jeg bor i udlandet og her kan man ikke bare sådan lige få fat i nougat i butikkerne, så prøvede din opskrift til vores julekonfekt – og den er jo endnu bedre end købenougat! Har lige lavet endnu en portion her i februar, bare fordi 😋
Hejsa
Hvor længe kan nougaten holde sig ?
det står i opskriften :)
Jeg har puttet lidt salt i min nougat. Det smager utroligt godt
Hej Thora
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg skal lige have nærmere forklaring angående nødderne. Skal der være skal på til at starte med? Som i en skal jeg ville skulle bruge en nøddeknækker for at få af? Eller er det knækkede nødder, og så er det det tynde lag brune “skind” man skal gnide af efter ristning? …håber, mit volapyk giver mening….
Hej
Det er knækkede nødder uden skal, dvs den tynde brune hinde der er på hasselnødderne, som kan gnides af efter ristning
Kh AC
Tusind tak! Bor i udlandet og kan ikke købe nougat, så det var måske sidste jul uden konfekt ;)
Hvor dejligt! Det er virkelig også lækkert i den hjemmelavede version
Kh AC
Hejsa ?
Jeg har fundet den opskrift på mørk nougat. Den ser nem, overskuelig og lækker ud.. Men hvor længe kan den holde sig? Og hvordan med opbevaring
Tænker på køleskabet
Hej Anette,
Jeg opbevarer det i et mørkt køligt skab, samme sted som rødvinen ;) – ved omkring 17-18 grader. Men det kan også opbevares på køl, hvor det holder sig glimrende i 1-2 måneder
Kh AC
Din nougat et virkelig virelig lækker og meget nemt at lave og meget billigere end de købte! Fantastisk! Tusind tak for opskriften :)
Skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen ♡
Lys chokolade, er det hvid eller mælkechokolade..? ?
Det er mælkechokolade
Det må prøves!!
Har du nogen erfaring med hvad der sker hvis man fx bruger summerbirds karamelliserede hvide chokolade som (del af) “den lyse”? Vi er helt forelskede i den nemlig.
Uhh, jeg synes det lyder som et skønt twist! Prøv det endelig af ♡
Kh AC
Hvilken form har du hældt massen i?
Jeg kom det i et lille ovnfast fad – der var for stort, men så støttede jeg lige den ene side af med en bøtte (på den anden side af bagepapiret, hvis det giver mening) :)
Hvor lækkert. Den må prøves i år ??