Tunsalat


Denne lækre tunsalat med majs og purløg er et hit i madpakkerne, til en lækker frokost, til pitabrød og picnicture. Vi spiser den gerne på rugbrød til en skøn weekend frokost.
– ja, kort sagt en skøn opskrift med mange serveringsmuligheder.
Det er min datters yndlingsopskrift på en skøn tunsalat som hun nemt og hurtigt selv kan mikse sammen og har gjort det lige siden hun var omkring 6 års alderen og nød at have små overskuelige opskrifter hun selv kunne lave.
Prøv også: opskrift på pitabrød >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tunsalat
- 2 dåser tun i vand
- 4 spsk mayonnaise
- 50 g majs
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom tun i en skål og rør det godt sammen med mayonnaise, salt, og friskkværnet peber.
Rør majskerner og fintklippet purløg i.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nåja, hvorfor ikke…
Jeg var så fantastisk heldig at få en kvote på en blåfinnet tun denne sommer.
Vi har fanget rigtigt mange tun til forskning, men i år havde vores fiskeriminister altså skaffet en lille kvote, og vi var så heldige at få del i den, og kunne dermed fange og lande en vaskeægte blåfinnet tun fra vores egen båd.
Vi har delt en stor del af fisken med rigtig mange af de andre der deltager i forskningsprojektet, men stod jo tilbage med ret meget tunkød. Og tro mig. Vi har fået tun på 1000 måder (du ringer bare for opskrifter) men nu er vi ved at nå til enden af holdbarheden på frost, så jeg har lige lavet en masse glas tun i olie, for at konservere det.
Og i morgen prøver vi et par sandwich med den her opskrift på tunsalat😊
Kære Ann-Christine.
Jeg personligt, anvender altid tun i olie.
Så kan jeg til gengæld spare på mayonnaisen.
Mvh. John Johansen
Dejlig opskrift men, der skal altså noget syrligt i.
Jeg plejer, enten at finthakke nogle kapers, eller drueagurker og komme i.
Det virker for mig.
Mvh. John :-)