Pasta med laks og fløde
Denne pasta med laks og fløde er nem, hurtig, lækker og smager super skønt!
Jeg er vild med lækre ‘hokus pokus – klar på 20 minutter’ hverdagsretter.
Supper er ofte vores redning på de travleste hverdage, men denne pastaret som jeg lige biksede sammen af hvad vi havde. Den er enkel, fyldt af smag og lækker.
Prøv også: opskrift på one pot pasta >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med laks og fløde
- 500 g laksefilet
- 30 g mandler, finthakket
- 400 g pasta
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, Friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom laksefiletter på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Drys finthakkede mandler på og bag videre i cirka 5 minutter eller til laksen er lige knap færdigtilberedt.
Kog imens pasta efter anvisning på pakken.
Sauter løg og hvidløg på en pande til det er blødt og klart. Tilsæt fløden og lad den bruse af og koge lidt ind. Fjern skindet fra den næsten færdigtilberedte laks og kom laksen på panden med flødesaucen, lad den simre med i et lille minutstid til den er færdig og smag godt til med salt, peber og finthakket basilikum.
Vend den varme pasta med flødesaucen og fordel resten af saucen og laksen over på tallerkener.
Hej :-) Jeg vil bare lige gøre dig opmærksom på, at din søgefunktion her på siden ikke virker. Jeg har nu flere gange været udsat for, at skulle printe en opskrift, som jeg har fundet i din app. Men jeg kan altså ikke søge på en opskrift, og blive ledt til den her på siden…
Jeg har ikke oplevet problemer med søgefunktionen eller hørt det fra andre – kan du komme med et konkret eksempel?
Kh Ann-Christine
PS selvfølgelig med fiskkværnet peber
Tak, nu er stavefejlen i opskriften rettet, så må min kommentar da gerne slettes.
Helt fint og tak for du gør opmærksom på det – det er rettet nu :)
Rigtig god weekend
Kh Ann—Christine
Tusind tak for dine mange lækre opskrifter, som jeg har så meget glæde af.
Specielt denne opskrift med pasta og laks har jeg lavet et utal af gange.
Nu har jeg fået foræret et stykke havørred, og så er det jeg tænker, tror du at jeg kan erstatte laksen men sådan én svend?
De venligst hilsener
Bente
Ja, det tror jeg vil være super lækkert :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Tak for super opskrifter:-)
Skal på skiferie. Vil du mene at laksen kan laves hjemmefra og fryses og så blandes med pastaen når vi skal bruge det
Hej Ane
Mange tak for din søde hilsen.
jeg har ikke forsøgt mig med at fryse tilberedt laks, så jeg skal ikke sige om det vil lige lidt forandringer i konsistensen af kødet.
Rigtig god skiferie :)
Kh Ann-Christine
Kan varmt anbefale at sautere i en god sjat hvidvin. Det giver retten et ekstra pift.
Jeg er ny på fiskeområdet, så må lige spørge. Kan der bruges røget laks? I min lokale brugs har de røget laksefarvet fra fiskehandleren.
Hej Inge
Ja, retten vil også være lækker med røget laksefilet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret. Vi kommer et par porrer i en cm skiver sammen med løget. Det giver også ekstra god smag.
Vh. Peter
Laksefilet skulle der stå ;-)
Har netop spist en portion af din pastaret med laks og basilikum, Wow så godt, jeg pressede citronsaft over laksen inden jeg satte sen i ovnen og det blev den bestemt ikke dårligere af 👏👏 Det bliver ikke sidste gang jeg laver den, tak for opskriften.
Mange hilsner fra Mallorca
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Fin ret, men potiontsstørrelse er noget klein. Normalt regnes der 150g frisk pasta pr person, her er der ca 60g.
Kunne absolut ikke spise min portion op, så mere end rigeligt.
Hej Ann-Christine.
Har lige lavet din opskrift på pasta med laks og basilikum. Den smagte fint, men jeg syntes den var en smule tør i det, selvom jeg gav retten lidt ekstra af pastavandet.
Hvad mener du med frisk ost? Jeg brugte Mascarpone, for det havde jeg. Kan der være derfor?
Så skriver du også laksefilet’er, jeg brugte 2 lakse bøffer og det var faktisk nok.
Til sidst skriver du, at pastaen drysses med mandlerne og basilikummen. Er det når det er portionsanrettet eller skal det blandes i pastaen når vandet er hældt fra?
Undskyld de mange spørgsmål, men jeg er ikke så vant til at lave pastaretter.
Til slut skal du have stor ros for dine opskrifter. Det dem jeg gang på gang vender tilbage til.
Venlig hilsen
Inge
Hej Inge,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har lige rettet frisk ost til flødeost i vejledning, det kan jeg godt se var lidt misvisende. Mascarpone er også lækkert, men kan måske godt give en anelse mere ‘tør’ konsistens end flødeost i retten.
mandler og basilikum kommer jeg på lige inden servering.
– og det er helt okay, endelig bare altid spørg, det er du altid hjertelig velkommen til
Kh AC
Fantastisk ret! Min kæreste og jeg har netop lavet og nydt denne ret – med et lille twist. Vi dryppede lidt citron på laksen inden den kom i ovnen og bagte mandlerne med i ovnen. Det blev så lækkert.
Tak for mad! :)
Uhm, hvor lyder det lækkert! Tak for din søde feedback og hilsen
Kh AC
Det ser så lækkert ud – hvilken salat laver du til?
:)
Ofte bare en grøn salat af lækre salatblade – en vinaigrette af olivenolie, æbleeddike, lidt honning, sennep, salt og peber. Og så et drys nødder eller kerner
Jeg lod mig inspirere af dette, og lavede det som aftensmad til hele familien i dag. Det var utrolig lækkert og nemt. Tak for ideen og din utrolig fine blog, som jeg elsker at følge. Jeres små puslerier derhjemme kombineret med lækre opskrifter er fantastisk.
Især dit indlæg om jeres ny-indflyttede nisse var ikke til at stå for.
God jul til dig og familien.
Tusind tak for dine søde ord! De ryger lige i hjertet og får mig til at smile :)
Tak og rigtig glædelig jul til dig og din familie
Din Lakseret ser virkelig lækker ud. Jeg laver ofte en hurtig lakseret, der består af en flødesovs med porrer og frisk basilikum, smagt til med citron samt ristet lakse portioner. Dertil frisk pasta. Det er et stort hit hjemme hos mig.
Uhm, det lyder virkelig også godt! Må prøves :)
Svensk pølseret er og bliver en vinder hjemme hos os. Men andre (nemme og hurtige) retter er spinatsuppe, tomatsuppe, alt med pasta mv. Tit laver jeg store portioner og fryser resten ned til en anden dag, hvor det skal gå hurtigt. Og er også stor tilhænger af madplaner :-)
Det er faktisk rigtig længe siden vi har fået svensk pølseret. Det må vi da snart have igen. Jeg prøver også at lave store portioner, især når vi skal have suppe.
Med børn i huset er pastaretter jo nok et af de bedste bud på hurtig hverdagsmad alle kan lide. Favoritten hos os er med tigerrejer og en sovs af friske tomater med hvildøg og citronskal og -saft, drysset med en håndfuld hakket bladbredet persille (børnene springer dog persillen over…)
Kh. Sidsel
Det er jeg helt sikker på at mine børn vil elske. De er vilde med rejer og det lyder skønt! Tak for tippet
Ej, jeg er altså bare vild med laks og hurtige hverdagsretter. Det her lyder lige som noget for mig. Resten af din lille “madplan” lyder altså også bare lækker! Er det noget, vi kommer til at høre mere om? (:
Vi er generelt meget glade for hurtige pastaretter hjemme hos mig. Der er simpelthen så mange muligheder, og ofte er det nemt og hurtigt at forberede.
Luise / Sesam, Sesam
Ja, og kyllingeburgeren kan du godt glæde dig til. Vi fik den i går og den smagte vildt godt! Jeg tror den kommer på bloggen i morgen
Kh AC
Jeg er også kæmpe fan af ‘hokus pokus – klar på 20 min mad”
Jeg bruger tit søndag formiddag eller eftemiddag på at gøre klar til ugens løb, især til mandag og tirsdag hvor der står gymnastik og dans på programmet.
Men når man fx har snittet hvidkålen og har kogt kikærterne , ja så er der også lynhurtigt mad (-:
Mmm laks er altså bare noget af det bedste (-;
Det gør jeg også altid med kål, jeg bruger pt mest frisk rødkål og så snitter jeg oftest det hele på en gang. Vores salater består så også primært af kål pt ;)
Hvor længe kan snittet kål holde sig? Og opbevarer du det på en særlig måde?
Jeg plejer at kunne opbevarer det et par dage i en lufttætbeholder i køleskabet.