Nem kødsauce med grøntsager
Nem kødsauce med grøntsager er en rigtig lækker og hurtig ret og smager godt både med pasta, kartoffelmos og kan også bruges som fyld i alt fra pizzasnegle til pirogger og på pizza.
Det er en god kødsauce til børn for den er både lækker og cremet – og så er det en smart måde at få lidt godt grønt i de små størrelser, uden at skulle servere det som tilbehør. Hvis man gør grøntsagerne klar i en minihakker eller foodprocessor, så er aftensmaden klar til servering på under en halv time.
Prøv også: min bedste opskrift på chili con carne >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nem kødsauce med grøntsager
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg
- 200 g gulerødder, groftrevet
- 200 g squash, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 40 g koncentreret tomatpuré
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret timian
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 400 g pasta
- 50 g parmesan, friskrevet
- 4 stængler frisk timian, bladene herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Brun kødet i en gryde med olivenolie under omrøring ved høj varme.
Tilsæt grøntsagerne, hakkede tomater, soltørrede tomater, tomatpure, oregano og timian og grøntsagsbouillon.
Lad det simre uden låg i 10 minutter. Kog imens pasta i en gryde med letsaltet vand, til pastaen er perfekt mør og hæld derefter vandet fra.
Smag kødsaucen godt til med salt, friskkværnet peber og lidt piskefløde. Server den dampende varme pasta med kødsauce, et drys friskrevet parmesan og lidt timian.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.