Nektarinsalat med jordbær og feta
Nektarinsalat med jordbær og feta har været yndlingssalaten herhjemme denne varme sommer ♡
Faktisk har den været på middagsbordet eller frokostbordet mindst en håndfuld gange hver uge. Indimellem uden jordbær eller med andre ristede nødder end pinjekerner og ofte med halveret mængde parmaskinke ift angivet i opskriften her. Men altid med nektarin, feta og lidt god røget skinke – den perfekte smagskombination af den søde frugt, den fede ost, lidt røget umami, bitter rucola og den skønneste nemme dressing til.
Prøv også: denne skønne couscoussalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nektarinsalat med jordbær og feta
- 125 g rucola
- 2 nektarin, skåret i tynde både (alternativt fersken)
- 70 g jordbær, skåret i halve
- 30 g pinjekerner, ristet
- 50 g feta
- 75 g parmaskinke, eller serrano
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hindbæreddike, eller æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dressingen
Vend alle ingredienserne sammen og smag til. Hindbæreddike eller granatæbleeddike smager vidunderligt til denne lækre salat, men alternativt kan bruges æblecidereddike eller citronsaft.
Salaten
Vend rucola med dressingen, og anret salaten på et fad eller i en skål, hvor der toppes med nektarin, jordbær, smuldret feta, pinjekerner og parmaskinke revet i mindre stykker.
Drys med flagesalt og kværn sort peber over salaten inden servering.
Hej Ann-Christine
Det lyder rigtig godt med dine hjemmelavede frugteddiker, men hvordan er blandingsforholdet mellem de forskellige ting? Jeg tør ikke rigti t gå i gang med det uden opskrift.
Hej Sine,
jeg har ikke en færdig opskrift på dem med mål – men vil da lige notere mig at jeg skal have lavet opskrifter på det med mål og så skal de nok komme her på Valdemarsro :)
Kh AC
Hej. Jeg kunne virkelig godt tænke mig dine skønne billeder PÅ opskriften, når jeg skriver den ud. Det er lettere at se de lækre retter for sig med billeder. Venlig hilsen Manja
Den salat lyder mega lækker! Vilde farver!
Det er længe siden jeg har set danske jordbær i butikkerne, så jeg tror også jeg vil erstatte jordbærrene med brombær fra haven, når de er modne.
Rigtig god søndag til dig <3
Knus Diana
Tusind tak! Den er også virkelig skøn med brombær eller blåbær, som vi selv har i store mængder lige nu.
Skøn dag til dig ♡
Hvor er I heldige!
Vi har også rigtig mange hindbær og brombær. Men desværre har der kun været ca.10-12 stk små blåbær på vores 3 kæmpestore blåbærbuske i år :-(
Vi har besluttet os til efteråret at flytte dem over til de andre bærbuske, og “befrie” dem fra de kæmpestore rhododendronbuske, som de står sammen med lige nu. Jeg tror de har taget al kraften fra blåbærbuskene…
Knus Diana
Den nektarinsalat var virkelig en succes, dog lavede jeg den med brombær i stedet for jordbær, men det gjorde den ikke ringere.
Vh Marianne
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Den er på menuen hos os i aften til vores fødselsdagsgæster.. dog uden skinken da vi også skal have pølser, burgere og din kolde kartoffelsalat ?
God weekend
Hvor skønt! Håber det blev en dejlig middag ♡
Lyder utrolig god……
Det lyder som en lækker smagskombination. Jeg tænker at lave en sensommervariant med blommer og mirabeller i stedet for nektariner. God weekend!
Det vil også være super lækkert ♡
Dejlig dag til dig