Nachosfad med stegte bønner


Opskrift på et lækkert vegetarisk nachosfad med stegte bønner og masser af lækre toppings.
Det er virkelig smovs og super hyggelig mad at nyde til en god film eller en god hyggeaften.
Jeg topper nachosfadet med lækkerier så der foruden bønnemosen er der også avocado, cremefraiche, tomater og frisk koriander. Man kunne fint tilføje en lækker pico de gallo for ekstra mange grøntsager og lidt ekstra sprød friskhed til retten.
Prøv også: opskrift på avocadohummus >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nachosfad med stegte bønner
- Stegte bønner
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk tørret oregano
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Nachosfad
- 150 g nachos
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 avocado
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk koriander
- 300 g cherrytomater, i kvarte
- 1 lime, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Tilsæt hvidløg og krydderier sammen med kidneybønner og rør det godt sammen i nogle minutter. Kom en stavblender i gryden og blend hurtigt til bønnerne er groft most. Varm godt igennem og juster konsistensen med lidt grøntsagsbouillon hvis nødvendigt. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Kom halvdelen af nachos i et smurt ovnfast fad, fordel halvdelen af de stegte bønner og halvdelen af cheddarosten på. Gentag i endnu et lag og bag nachosfadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter, til osten er smeltet.
Mos avocadoen med halvdelen af cremefraiche og smag til med salt, peber og lidt limesaft. Kom avocadomosen på nachosfadet, sammen med skefulde af cremefraiche, frisk koriander og tomater.
Server med limebåde til at dryppe over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.