Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nachos-bowl/ Aftensmad Efterår, Forår, Fødselsdag, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Nachos bowl – vegetar

Nachos bowl er virkelig en lækker og en sjov og lidt anderledes måde at spise tortillas, som vil være et hit til både hverdagsaftener og børnefødselsdage, hvor de kan serveres som ‘fyld selv’ skål med en masse skåle med fyld til.

Her får du dem i en skøn vegetarudgave, som er fra min kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘. For at variere dem, kan du også bruge dem til at servere en skøn rest chili con carne eller lign.

Prøv også: min opskrift på mexi burgere >>

Nachos Bowl - vegetar
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 8 tortillas pandekager
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 tsk smør
  • 150 g majs
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 200 g cheddar ost, friskrevet
  • 2 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og placer dem på en bageplade med bagepapir, med små ovnfaste skåle, der er sat omvendt på bagepladen, så tortillaerne kan lægges over og formes som en skål. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, til de har fået lidt farve.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på skålene. De bliver sprøde, når de er kølet af.

Sauter løgene i olivenolie i en gryde ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde. Tilsæt squash, gulerod, krydderier, tomatpuré, hakkede to- mater og kog op. Lad det simre uden låg i 15 minutter. Tilsæt kidneybønner, kog op og smag til med salt og peber.

Smelt smør på en lille pande, kom majskernerne på panden og rist dem ved høj varme, til de har fået en anelse farve.

Server tacoskålene med bønnefyld, avocado, majs, cheddarost og lidt lime til at dryppe over.