Den grønne mynte breder sig ud over vores ene højbed. Vi plantede fire forskellige mynteplanter i samme bed og det er virkelig blevet så smukt og frodigt med de grønne blade i forskellige farver og former. Mynte er et af mine favoritkrydderurter og jeg har netop plukket en stor håndfuld, som jeg vil lave myntesirup af senere i dag.
Et par af de friske mynteblade, har jeg lavet til min helt egen ‘a la coolmint’ te. Og lige nu nyder jeg, den varme drik med mynteblade, lakridsrod og et enkelt stykke kandis – mens jeg skriver dette blogindlæg og svarer kommentarer.
Mine krydder urter der spreder sig enormt i løbet af sommeren ,det har jeg en løsning på, hvor jeg deler dem alle i en lille dot i en stor potte, og sætter potten ca 10-15 cm i jorden igen, fjerner de gamle rødder i bedet som måtte være der, om efteråret og kasserer resten, ikke til kompost ,men helt ud af haven, der er styr på dem og jeg har haft held mig i mange år, de er ikke andre steder i haven, dejligt.
KH Maria Larsen
Hej Ann-Christine
Tusind tak for dine lækre opskrifter, hvoraf jeg har brugt et par stykker. Det er altid din side, der popper op øverst, når jeg søger efter en opskrift.
Jeg har et spørgsmål ang. mynte, for jeg er ikke en ørn – endnu – til alle mulige opskrifter og ingredienser. Så – forskellig slags mynte – hvilke bruger du og hvorfor? Jeg kan se, du har plantet forskellige, men hvordan bruger du så de forskellige, og f.eks. din indiske salat – hvilken mynte til den?
Hej May-Britt
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Den mynte jeg oftest har og bruger er marrokansk mynte og den kan du bruge til alle mine opskrifter med mynte. Derefter er det blot at variere efter smag og behag :)
Kh Ann-Christine
Har du plantet din mynte som frø eller købt plante? Jeg har desværre ikke haft hæld med at plantedele som frø i krukker overvejer at prøve igen i år :-) så gode råd modtages gerne fod opstart af div munter :-):-)
Elsker nye din blog og har læst med on and off i et par år nu <3
Jeg planter mynten som købte planter, så har jeg altid haft god succes med dem – faktisk også dem jeg bare har købt i supermarkedet. De vokser helt vildt :)
Mynte har jeg aldrig prøvet som frø, men kan varmt anbefale lige med denne plante at købe dem hele, de breder sig hurtigt i hele krukken, så en plante pr krukke er rigeligt.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for ♡
Jeg er også pjattet med mynte. Ved du noget om man kan have dem i lejlighed. Jeg bor desværre i en lejlighed uden altan. Og de små mynte planter man kan købe i supermarkeder, synes jeg dør med det samme.
Har du et godt råd?
Jeg ved ikke om det kan lykkedes, men måske det vil hjælpe at halvere den og så plante den om, så den får mere jord.
De er jo nærmest ikke til at slå ihjel, dem man har udendørs. Så det må kunne lykkedes ;)
ÅH MYNTE <3 Jeg er stor fan! Især Mojitos, så mon ikke jeg også vil elske din myntete, glæder mig til at se din opskrift på den :)
Kh. Christina
Den er egentlig bare sådan her: en håndfuld mynte, en lakridsrod, et stykke kandis + kogende vand.
Smager så dejligt :) -og jeg elsker også mynte (og mojitos)
Kh AC
Har først for meget kort tid siden opdaget hjemmelavet mynte te. Jeg er hooked. Hold op, hvor smager det godt. Der skal helt sikkert plantes mynte i haven næste sommer. Lakridsrod lyder bestemt som noget der også snart skal prøves.
Det er ret fantastisk og jeg overvejer også at tørre en del af mynten inden det bliver frost.
Hvis du planter den i haven, så vil jeg anbefale at plante den i en krukke eller et højbed med underlag – den breder sig helt ustyrligt via rodnettet.
Åhh jeg kan ikke udstå mynte.. Primært fordi den er så aggressiv og breder sig over ALT, med mindre man har den hegnet godt og forsvarligt inde. Jeg må dog tilstå at din coolmint te lyder umådelig dejlig! :D
Hvert år rydder jeg mynten i haven sidst på sæsonen når bladene ser lidt slidte og træls ud og bruger den til hjemmelavet mynteeddike.
Smager fantastisk i dressinger m.m.
Jeg bruger rigtig meget mynte som jeg blot skyller og fjerner stilkene fra. Bladene og ca. 2-3 liter æbleeddike koges op og simrer i 3-5min med låg. Hældes igennem kaffefilter på sterile og atamonskyllede flasker.
Den er helt ustyrlig :D men holder sig fint i højbedet (og der er fliser under – så den får svære betingelser for at brede sig yderligere)
Smagen er det hele værd, efter min mening