Muslingesuppe
Cremet og lækker muslingesuppe med safran og urter. Det smager så lækkert, for muslinger og safran er virkelig uimodståelig luksus. Det er en dejlig ret til gæster og kan nydes til forret eller hovedret med et dejligt glas hvidvin. Jeg nyder også at servere den herhjemme for min familie i weekenden – mine børn har altid været meget begejstrede for moules frites, så sådan en muslingesuppe med safran er også altid et hit.
Det tager lidt tid at rense og gå muslingerne efter for revner og brud, men ellers er opskriften ret nem og hurtig at tilberede.
Prøv også: opskrift på moules frites >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muslingesuppe
- 1,50 kg muslinger
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl tør hvidvin
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 fennikel, i tynde strimler, gem toppen til pynt
- 2 gulerødder, i julienne
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Persilleolie
- 0,50 håndfuld bredbladet persille
- 1 dl olivenolie
- Til servering
- 0,50 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 4 skiver brød
- 50 g smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand – de må ikke stå i blød. Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til løgene er bløde. Tilsæt muslingerne, grøntsagsboullion og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-8 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Sigt suppevandet fra muslingerne ned i en ren gryde. Sæt de åbne muslinger med skal til side i en skål med låg, så de holder sig lune. Kom fennikel, gulerødder, piskefløde og safran i gryden med muslingesuppen. Smag suppen godt til med salt og peber.
Pil de fleste muslinger ud af skallen, men lad nogle være i skallen så der kan anrettes med 3 muslinger i skal på hver tallerken.
Kom muslingerne i suppen og fordel muslingerne med safransuppen i dybe skåle. Anret med persille, lidt grøn top fra fennikel og et par dråber persilleolie og server med godt brød og smør.
Husk at alle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedning skal kasseres!
Persilleolie
Blend olie med persille til en grøn og ensartet olie.