Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites
Muslinger i hvidvin og flødesauce serveret med sprøde hjemmelavede fritter – det er en af familiefavoritterne blandt os alle fire herhjemme!
Moules Frites er en skøn ret til festlige lejligheder og til en særlig aften med familien.
Den cremede hvidvinflødesauce med de skønne muslinger, et snert chili og sprøde fritter til, det er en vidunderlig spise, som er enormt hyggelig at samles ved bordet om ♡
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites
- Fritter
- 1 kg bagekartoffel, skåret i stave
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- Muslinger i hvidvinssauce
- 2 kg muslinger
- 2 løg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 dl tør hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoflerne
Skrub kartoflerne godt og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Muslinger
Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand – de må ikke stå i blød. Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til de er klar og bløde. Kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-10 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Sigt væden fra muslingerne gennem en sigte og ned i en skål, til at opsamle den lækre hvidvinssauce. Hæld hvidvinssaucen tilbage i gryden og læg låg på skålen med muslinger, så de holder varmen, mens saucen koges ind.
Kog hvidvinssaucen ind til cirka 1 dl fond. Skrue godt op for varmen og hold øje med det hele tiden, så det ikke koger tørt, for det går forholdsvis stærkt. Skrue ned for varmen når der er cirka en dl hvidvinssauce tilbage, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
Server i en stor skål eller portionsanrettet i dybe tallerkener. Drys med finthakket bredbladet persille og server med ovnbagte fritter.
Husk at alle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedning skal kasseres!
Hej Ann-Christine
Har lavet dem her ret et utal af gange, og både kone, naboer og venner er vilde med det. Men jeg har studset over, om man kan bytte hvidvin ud med Æblecider. Har du prøvet det?
Tak for at du gør vores andres tid i køkkenet til en fest :)
Hej Morten
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
Jeg har ikke lavet den med æblecider, men i såfald ville jeg erstatte vinen med grøntsagsboullion, og først til allersidst smage den til med en smule æblecidereddike eller citronsaft, blot en anelse for at syrebalancen i saucen.
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for mange gode opskrifter😊
Har lavet fritter til Moules Frites 2 gange i forskellige ovne, men de blev ikke sprøde.
Havde 3/4kg fordelt på bagepapir på bradepande, fulgte opskriften og gav dem 175 grader varmluft i 35-40 min, som du skriver. Skal der en højere temp til for at få dem sprøde?
Mvh
Tak for din søde hilsen :)
Hvis de fik en flot farve, men uden at være sprøde, så kan det være din ovn lukker meget tæt, så der forbliver en del damp i ovnen. Så kan man enten lige åbne lågen et par gange undervejs.
Det kan også skyldes at der har været vand ved kartoflerne, hvis de ikke har været tørre inden de vendes i olie – så bliver de dampet og får vanskeligere ved at blive sprøde.
Eller det kan blot være din ovn vil fungere bedre med 200 grader varmluft til kartofler som disse – eller 10 minutter længere. Både temperatur og tid kan variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
Og forresten.. Den indkogte suppe fra muslingerne med fløde smager fantastisk til en god bøf dagen efter ;0)
Uhm, det lyder også super skønt!
Kh Ann-Christine
Lige et lille tip…
Efter løg, urter osv. er svitset lidt af.. hæld hvidvin og lidt vand ved og lad suppen koge lidt ind inden muslingerne kommes i – så optages mere smag fra urterne.
Jeg har muslinger på frys som jeg vil lave efter din opskrift. Hvordan tjekker jeg om de er dårlige når de er frosne ?
Du kan godt bruge frosne muslinger, så længe de er dampet inden indfrysning. Meeen det bliver ikke det samme.. ;0)
Min anbefaling er at spørge hos fiskehandleren.
jeg har ikke selv lavet mad med muslinger fra frost, så det skal ikke ikke kunne sige.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
OMG … er vild med jeres opskrifter på daglig basis… Men denne opakrift var nem, lækker og alle elskede muslinger … Tak for opskriften :)
Hej Lykke,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Kan man lave lave retten før tid og varme den igen inden vi skal spise den ?
Det ville jeg nok ikke gøre, jeg er ret sikker på at den er bedst frisklavet
Kh AC
Hej
Hvilken slags chili bruger du? :)
Mvh. Tay
En alm rød øko chili fra supermarkedet – de er mellemstærke og smager dejligt til retten.
Hejsa!
Hvad kan jeg erstatte hvidvin med? Arbejder i køkken i en vuggestue og syns ikke lige det passer med, at hverken bestille hvidvin eller proppe den i mad til så små børn ;-)
Hej Thea
Hvor skønt! Det lyder næsten som køkkenet i den dejlige vuggestue som Johan og Julie gik i da de var vuggestuebørn :) Der blev også lavet en masse skønne retter.
Jeg ville komme 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike til at give den lidt syre som alternativ til hvidvinen. Det kan sagtens fungere, og så lidt grøntsagsboullion til at spæde saucen op med.
God fornøjelse
Kh AC
lige spørgsmål a.n.g. muslinger er der ikke en lille sand sæk man skal fjerne. har en gang fået muslinger på dåse der menes jeg man sku fjerne en lille sand sæk .men sku mange år siden så kan ikke huske det
jeg er gået i gang med forskellige brød og her er gryde brødet sku et hit
mv. kim
Må jeg foreslå en hvidløgsmayonaise til pomfritterne. Lavede selv en på slump, men ville gerne have en opskrift
Så lækkert! Jeg har en opskrift på aioli her
Kh AC
Super lækker opskrift. Vi nød den til fulde i går.
Der er så meget af den lækre væde tilbage så mit spørgsmål er om du kan/vil anbefale at denne bruges igen dagen derpå (altså i dag) eller om den bør kasseres?
Så dejligt at høre!
– jeg vil tro du fint kan gemme den til dagen efter, hvis persillen har været helt frisk og godt skyllet + kogt igennem i saucen.
Kh AC
Meget lækkert, men 10 min. er nok lidt i overkanten, bare til de har åbnet sig, 3 til 5 min.
Kh Steen
Fantastisk opskrift! Har lavet den rigtig mange gange, og den er altid en sikker vinder hos både store og små.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejlig opskrift.
Lavede den med rosevin og sødmælk plus lidt creme fraiche.
Og så et hvidløgsbrød til at suge sovsen op med.
Fantastisk!
Mange tak for din lækre opskrift! Det er nu 2. Gang jeg benytter mig af den, og den er simpelthen så dejlig.
Har et lille tip: sammen med persillen til at drysse over, kom jeg lidt revet citronskal på også (blandede det sammen i en skål). Det kan også anbefales hvis man er det til ?
De bedste hilsner
Christina
Så skønt! – og et dejligt tip du deler
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Holy moly – mega lækkert !
Tilføjede gulerødder og timian sammen med løg. Tak for en masse god inspiration :)
Vh Nikolai
Det kan gøres meget kort: VERDENSKLASSE!
Sådan! Det er dejligt at høre :)
Kære Ann-Christine!
I aften laver jeg blåmuslinger med frites efter din opskrift – blot til mig.
Er 70 år. Min dejlige mand døde desværre helt uventet for år tilbage.
Hvorfor skriver du 1 kvart flaske hvidvin i opskriften?
Hvorfor ikke blot 1,75 dl? Eller for den sags skyld måske blot runde lidt op til 2 dl?
Jeg finder megen inspiration på din gode hjemmeside – den er rigtig fin! Tak for det!
Kærlige hilsner fra Marianne ❤
Kære Marianne,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre og jeg håber det blev en dejlig middag ♡
Jeg kan sagtens se at det kan være lidt misvisende med mål på hvidvin, så det er fluks rettet i opskriften.
Skøn dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg forstår ikke helt… der står, at suppen koges ind til 2-3 spsk. fond, men bagefter, at fløden kommes i, når der er én dl. fond tilbage?
Det kan jeg sagtens se, det er fluks rettet til :)
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Nums – alle fra 4 til 46 elskede denne ret.
Hvor er det skønt at høre :)
Kære Ann-Christine ❤️
Denne opskrift på muslinger, er min absolut favorit. Vi elsker den ret ?
Og så er din blog iøvrigt fantastisk . Jeg runder den flere gange om ugen, og skal jeg lave en ny ret, finder jeg næsten altid noget hos dig, jeg får lyst til at afprøve.
Fik din kogebog i julegave, og bruger den ofte, bare til “hyggelæsning” ?
Der må meget gerne komme flere bøger fra dig, da der er noget rart i at kunne tage en bog frem og sidde og bladre i ?
Er kæmpe fan af din kogebog, blog samt dine youtube videoer ..
God weekend til dig og dine ☀️
Kære Tina,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre – og jeg er i øjeblikket i gang med at skrive på flere kogebøger, og du kan tro, at jeg glæder mig til at dele resultatet ♡
Skøn og dejlig søndag til dig
Kh AC
Hej. Tak for mange skønne opskrifter. Når vi spiser muslinger ( min mand og mig ) køber jeg 2 kg muslinger. Der er altid et par stykker der bliver kasseret.
Du skriver i opskriften, 1 kg muslinger til 4 pers. ? Er det til forret?
Din opskrit på saucen er skøn. Mvh Hanne
En super ret som minder mig om sol og feriedage i St. Raphael.
Ja, der falder sne udenfor vinduerne – men tror alligevel vi skal have lidt forår og sommer i stuen.
Det bliver vores middag i dag med en god rosé indkøbt i Casino sidst vi var der nede….
Hvor lyder det bare skønt ♡♡♡
Hej du – jeg ved ikke hvem du er, men hold op jeg har lavet mange af dine opskrifter – af hjertet tak! De er SÅ LÆKRE!
Specielt denne med muslinger, den går rent ind, til alle jeg servere den ? Tusind tak!
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tusind tak
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg står og skal lave retten her til 25 personer, ville du bare gange opskriften op, eller har du et bud på mængdeforholdene? :)
mhv Anna
Jeg ville blot gange op, så det passer
-og så komme en portion oven i, for at sikre mig at der var nok :) Eller bage nogle gode brød til, og servere 1-2 salater sammen med, så skulle det gerne passe så alle bliver dejligt mætte
Den bedste opskrift på muslinger nu er det mindst 10 gang jeg laver den og vi elsker det, og jeg spiser resten kold dagen efter
HVor er det dejligt at høre.
Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Synes ikke jeg kan finde opskriften på ovnbagte fritter
Jeg skærer blot kartoflerne i kvarte, vender dem godt i 2-3 spsk olivenolie + 1 tsk flagesalt.
I ovnen på en bradepande med bagepapir ved 225 grader i 25-40 minutter, til de er sprøde og lækre
Kh AC
Jeg må lige spørge.. havde købt 1kg blåmuslinger til nytår (en billig pakke fra Rema, der var frosne).
Jeg tog dem måske lidt sent op af fryseren samme dag og stillede dem i køleskabet. Der var stadig is i skålen da jeg skulle ordne dem.
Jeg ordnede og vaskede som man gør og smed de åbne væk – ingen af dem lukkede sig, da jeg gjorde dem rene under rindende vand.
Jeg tilberedte dem så og her sker det mystiske – INGEN SOM I INGEN af muslingerne åbnede sig i gryden. Og jeg tænker ikke, at det hele kg var dårlige.
Kan det være fordi de egentlig ikke var tøet helt op og stadig frosne da de kom i gryden??
Det er første gang jeg skulle lave muslinger, men har spist dem mange gange før.
Hvad tænker du??
Hej Lisbeth,
Jeg har aldrig selv prøvet at tilberede muslinger fra frost – men jeg kunne umiddelbart forestille mig at frosne muslinger var forkogte? Må dog være dig svar skyldig, da jeg ikke kender produktet :)
Kh AC
Tusind tak for denne opskrift – det er anden gang vi laver den og vi er afhængige! Nem at lave, billig og lækker hyggemad.
God sommer :-)
Hej :)
Jeg har sidste år lavet denne lækre opskrift og ville lave den igen nu, men er lidt i tvivl om dine mængder – i toppen skriver du pr person, er det alle ingredienserne du mener der skal ganges op til det antal personer man skal lave til, eller er det kun muslinger man ganger op? :)
Hej Anne,
den har åbentbart lige drillet lidt – opskriften er til 4 personer.
Jeg har rettet det til nu
Kh AC
Hej :)
Er der nogen som har en god ‘opskrift’ på fritter?
Tænker det skal være store fra bagekartofler og har ingen frituregryde.
Go weekend.
Martin
Hej Martin,
Jeg plejer at skære de store kartofler i aflange stave, vende dem i olie og flagesalt og derefter bage dem i ét lag på et stykke bagepapir i ovnen. Varmluft ved 200 grader. Vend et par gange undervejs. De er færdige efter ca 1/2 time og bliver dejligt sprøde.
Ogs fantastisk til Bearnaise: http://www.valdemarsro.dk/bearnaise/
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine
Lyder som en populær opskrift, så den vil jeg bruge, når jeg på lørdag skal servere Moules Frites for mine gæster. Spørgsmål: Når det nu er til gæster, vil jeg gerne have forberedt mest muligt på forhånd – hvordan gør jeg det bedst (henset til, at muslingerne jo skal være varme)?
På forhånd tak.
Mvh Tina
Hej Tina,
Det lyder som en dejlig plan.
Jeg har ikke rigtig nogle gode råd i forhold til foreberedelsen, da det er en ret jeg altid laver lige inden den skal serveres.
Man kan dog foreberede at løg, klargøre persille, chili og kartofler i god tid.
Det der tager tid er at rense muslingerne, og det kan man nok godt gøre nogle timer forinden og så blot opbevare dem på køl i en stor skål med et fugtigt viskestykke over.
Rigtig god fornøjelse med retten :)
Kh Ann-Christine.
Blev lidt for avanceret, det her med at sigte suppevandet fra osv.
Havde også glemt at købe friske krydderurter (troede jeg havde i sommerhus-haven)…
Så jeg lavede det hele i “one-take” i gryden, legerede den med lidt ekstra smør…
-Det er altså svært at ødelægge friske muslinger. Det smagte også HIMMELSK (mine børn er tossede med det), med et godt glas hvidvin til.
Ja, og så lavede jeg lige en lange-file til (vendt i Grahams-mel, og på panden). Smager rigtigt godt sammen med suppen. :-)
Lyder som om det blev et skønt måltid, det er dejligt at høre :)
Og med tilbehør af langefilet! Mums
Glæder mig til at prøve opskriften:) Hvilken hvidvin brugte du?
Bare den jeg lige har – en god og forholdsvis tør en.
God fornøjelse med opskriften
Fantastisk opskrift
Det indkogte salte havvand fra muslingerne sammen med hvidvin og fløde giver en fantastisk væde til muslingerne.
Aioli, pommes frites, groft brød, persille i rå mængder, og gerne lidt persille – eller hvidløgssmør.
Så mangler vi kun hvidvin og godt selskab.
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre – og bliver helt sulten efter snart at spise muslinger igen.
Det blev så en perfekt Nytårsaftens forret. Danske blåmuslinger – meget kødfulde i år. Med hjemmelavet aioli og “grydebrød” (a la kvalimad) – Det var bare helt perfekt. Tænk at kunne lave en gourmet ret til 3 for under en flad 50’er :-)
mvh
Mette P
Hvor er det dejligt at høre! Jeg elsker også at det er sådan en toplækker ret, som kan laves til et lavt budget.
Det er en af vores store favoritretter herhjemme :)
Jeg giver forfatteren ret, det er en rigtig god opskrift.
Hemmeligheden ligger ikke mindst i fon’en.
Brugte alm rød peber og tilsatte blot lidt piripiri.
Mange tak, Jørgen
Hej Ann-Christine
Sikke en fin og inspirerende blog du har. Jeg brugte din gode opskrift på moules frites igår og det smagte helt perfekt. Faktisk meget bedre end på de restauranter, som jeg har bestilt retten på. Jeg fandt muslingerne ved en badebro i Kolding fjord, så de var helt friske og lækre, da de skulle tilberedes. Det er super nemt at finde dem og der er oceaner af muslinger til rådighed. Lige et par gode tips, hvis man selv vil “høste” sine muslinger. Skrub dem rigtigt godt efter fangsten og læg dem i frisk vand mindst i 6-8 timer, så de kan spytte sandet ud. Der var en lille smule sand i muslingerne efter de havde ligget i vandet i 6 timer. Man kan putte havregryn i vandet, så skulle muslingekødet blive ekstra saftigt og mørt – en slags sidste nadver ;-). Som sagt, så var muslingerne super lækre og slap meget lettere fra skallen end jeg har oplevet ved restaurantbesøg. Jeg lavede hjemmelavet aioli og ovnbagte kartoffelbåde til. Vildt lækkert ;-)!
Hej Line,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
Vi nyder også sådan en portion Moules Frites et par gange hvert år, jeg har forsøgt med forskellige varianter, men synes også denne er og bliver den bedste ;) Hvor lyder det hyggeligt at du selv har høstet dem, så bliver det ikke friskere.
Kh AC
Hej AC,
Jeg er faldet over din opskrift, men ser at ovenstående Line skrev at de skulle stå 6-8 timer for at spytte sand ud, og du skriver at de ikke må stå i blød? Hvad er forskellen? 😊 Vi har ikke forsøgt os før og glæder mig til at prøve.
Mvh. Charlotte
Hej Charlotte
Jeg vil tro at det skyldes at de har høstet dem selv i havet. Jeg har aldrig selv oplevet at muslinger skulle i blød eller var med sand.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg lavede denne ret for halvandet år siden til min kæreste. Er helt sikker på det var med til at score ham… Fik aldrig sagt tak.. Nu er det jo valentinsdag, så vil genfinde romantikken i aften med samme ret. Thank you :) Super lækker og Simpel opskrift…
Dét er virkelig også en dejlig ret ;-) Og vi skal faktisk spise den i aften!
Håber I havde en romantisk Valentinsdag og nød middagen med muslingerne :)
Kh Ann-Christine
Ej for filan en kanon opskrift – jeg lavede dem for første gang igår og er ikke til at skyde igennem nu – en ny yndlingsopskrift i det lille hjem :)
Hvor sejt! Det er dejligt at høre, Jeanette :) Vi er også kæmpefan af de muslinger selv, og nyder dem med jævne mellemrum
Tak for denne skønne opskrift! Har ledt længe efter en god opskrift på dette, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver det :)
Hej Kristina,
Det er jeg super glad for at høre!
Det er en stor favorit herhjemme også, tror også snart vi skal have det igen :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg er lidt forvirret – skal muslinger ikke åbne sig, hvis de er gode? Og lukke sig hvis de er dårlige?
Tak for en god blog!
Hej Natasja,
Når man gør muslingerne klar inden tilberedningen skal de helst være lukkede og ellers skal de lukke sig hvis man banker dem let mod bordkanten. Det er tegn på at de er friske og levende.
Når man så har tilberedt dem og skal til at spise dem, skal de derimod være åbne – de lukkede kasseres.
Kh Ann-Christine
Ih ja, lad os rejse til Italien, drømte faktisk om Italien i nat, det må være et sikkert tegn ;-)
Tulip, næste gag skal vi til italien, ik´ Der er også meget lækkert mad :)
Vevika, det lyder skønt og det er så dejligt når andre laver mad til én også :)
Therese, Ja, jeg skal lige have lagt opskriften på senere. De hjemmelavede friter er et must til ;)
Uh, jeg elsker moulles ! Lavede du også nogle lækre frites til, selv?
Mmmmm det smager bare SÅ lækkert. Min mand gør det ikke så meget i køkkenet, men han laver de mest fantastiske moules – og gør det gerne :-)
Brune tår kaldes også brune tæer ;-)
Mums mums jeg mindes den lækre spise, den kølige hvidvin, brune tår og masser af hygge og solskin. Kunne rejse afsted nu lige med det samme.
Hej Ann-Christine
Vi lavede dine fantastiske Moules i går, og de var virkelig gode
Vi vil altid bruge din opskrift fremover
Vi bagte faktisk også dit fantastiske grydebrød til at dyppe i suppen
Vi går aldrig fejl af dine opskrifter tak for det Vi går aldrig fejl af dine opskrifter tak for det
Hej Inge
Mange tak for din hilsen og tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine