Müsliboller
Super saftige müsliboller som virkelig er helt uimodståelige.
De er dejligt rustikke og virkelig nemme at bage.
Dejen kan både koldhæve natten over i køleskabet eller man kan lade den hæve på køkkenbordet og have friskbagte boller inden for relativt kort tid.
Det er en rigtig skøn bolle til eftermiddagssulten, til morgenmaden og til at have med i madpakken til bare at spise som den er. Her får du min bedste opskrift på müsliboller.
Prøv også: min bedste opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Musliboller
- 4,50 dl vand
- 10 g gær
- 1 spsk honning
- 10 g salt
- 400 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- Müsliblanding
- 50 g grovvalset havregryn
- 50 g dadel, grofthakkede
- 40 g mandler, grofthakkede
- 30 g solsikkekerner
- 60 g mørk chokolade
- 25 g hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i vand og tilsæt honning, müsliblanding, grahamsmel og hvedemel og rør det godt sammen.
Lad dejen stå i 30 minutter og rør først derefter salt i.
Ælt dejen godt, gerne i en røremaskine, til den er blød og smidig.
Dæk skålen til med et låg.
Med koldhævning: Lad dejen hæve på køkkenbordet i en time, fold dejen et par gange i skålen under hævning på køkkenbordet. Stil derefter dejen i køleskab natten over.
Uden koldhævning: Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet i to timer. Fold dejen et par gange i skålen under hævning den første time på køkkenbordet og lad den derefter hæve uden at folde dejen den sidste time.
Derefter
Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den nænsomt 1-2 gange. Skær boller ud med en fast spartel. Vær nænsom, så luften ikke presset ud af dejen. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Skrue derefter ovnen op til 225 grader og bag videre i cirka 6-8 minutter eller til bollerne er lækre og sprøde i skorpen.
Hvor mange gram mysli skal der i når det er en færdigblandet mysli der bruges?
Det er blot at lægge gram sammen, efter ingredienslisten, – alt afhængig af hvor mange boller du bager.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Har du evt prøvet med små æblestykker i dejen? Vi har så mange æbler i haven lige nu og overvejer at prøve det. Tak for en masse gode opskrifter – jeg kigger altid herinde først når jeg vil lave noget nyt🙂 Mvh Emilie
Det er super lækkert! Du kan også kombinere opskriften med denne opskrift på æbleboller
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Tak igen for alle dine fantastiske opskrifter. 🥰
Startede med det samme. ☺️ Skal bollerne hæve i morgen tidligt efter koldhævningen inden bagningen?
Du må gerne lade dem hæve hvis du har tid til det, det bliver de kun bedre af.
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro,
Jeg er vild med dine opskrifter og har i dag købt adgang til premium abonnement da jeg kunne se at man der kan se næringsindhold. Men det kan jeg ikke Kh Bianca
Hej Bianca
Tusind tak for din søde hilsen, og hvor er det dejligt du har lyst til at prøve premium.
Når du er logget ind med dit abonnement, så kan du klikke fanen ‘energiberegning’ frem under opskriften. Prøv at opfrisk siden, hvis det ikke er der og ellers send en mail til mail@valdemarsro.dk så hjælper Martin dig med at få det til at lykkedes.
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg har efterhånden bage disse boller utallige gange, og de er bare lækre…. Men efter opdateringen, så sys jeg slet ikke de hæver som de skal, og dejen er mere fugtig end de plejer at være.
Husker jeg forkert, eller plejer der ikke at være grahamsmel i?
Mange tak for alle de lækre opskrifter :)
Jeg har fulgt opskriften 100% og nu står jeg og skal “forme boller” af noget der har konsistens som tynd havregrød.
Er det bare mig der ikke kan gannemskue hvordan man gør det?
Den konsistens kan jeg ikke genkende, har du husket hvedemel?
Dejen er en ‘blød dej’ som skal/kan toppes med ske på bagepapiret, hvis nødvendigt
Kh AC
Kan man undlade chokolade i? Og skal det så erstattes af noget andet?
Du kan undlade det eller komme tørret frugt som fx dadler eller figner i stedet
Kh AC
Lækre boller, og en god basisopskrift der kan varieres! Men det er min oplevelse at der skal minimum 50% mere mel i end angivet, medmindre der altså skal formes boller med en ske?
Dejligt at høre!
Jeg synes selv de bliver tørre og småkedelige af mere mel i dejen, så jeg kommer kun i som beskrevet. Hvis ikke du kan forme bollerne let med et par meldryssede hænder (for ja, den klistre gerne) så prøv endelig gerne blot at komme dem på bagepladen med en ske :)
Kh AC
Super godt opskrift – jeg brugte en færdigblandet musli som jeg ikke var så glad for, og resultatet blev super godt (var dog nød til at tilføje en del mel, da dejen eller var for våd). Det bliver ikke sidste gang jeg bruger den opskrift :)
Skønt at høre, tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Endnu en opskrift jeg må prøve af :)
Jeg er forundret over, hvordan der hele tiden dukker en opskrift op, hvor jeg tænker “hov, den har jeg ikke set før!”
Jeg har efterhånden lavet super mange af dine opskrifter, som bare er en succes hver eneste gang! de er simpelthen så godt skrevet, og i logisk rækkefølge, så jeg ikke behøver nærstudere opskriften, før jeg kaster mig ud i det :) så tusind tak for det
Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om måden jeg skriver opskrifter på – det er jeg virkelig glad for at høre!
Rigtig god fornøjelse med müslibollerne, de er ret populære hos mine børn i øjeblikket :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tak for en god blog og endnu en dejlig opskrift, som jeg har prøvet 2 gange. Jeg vil dog gerne have endnu flere nødder i, og da jeg gjorde det sidst uden at justere melmængden, blev de alt for kompakte. Hvor mange ekstra gram nødder kan jeg putte i uden at det fjerner luftigheden i bollerne, eller skal jeg justere melmængden med x antal gram istedet og fastholde nøddemængden for at få det bedste resultat? Ekspertråd søges, tak :)
Hej Sabina,
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Prøv at erstatte de 50 g havregryn med 70 g nødder, det tror jeg vil gå glimrende
Kh AC
Jeg bagte bollerne her i weekenden efter at have fundet opskriften på din app og jeg tror der er et problem når opskriften skal fordobles. Målene i musliblandingen blev ikke fordoblet, så dejen var meget våd. Jeg kom ekstra meget havregryn i, men dejen var stadig meget våd. Kan det være forholdet mellem 300g hvedemel til 5 dl væske? Bollerne endte med at smage godt, men jeg måtte komme virkelig meget ekstra mel i ?Kærlige hilsener fra en meget trofast bruger ?
Hej Maria,
Mange tak for din søde hilsen.
Mængderne bliver fint fordoblet når jeg retter op i opskriften på min app. Prøv evt at tjek om du er opdateret til nyeste version af appen.
Når det er sagt, så er det også længe siden jeg har eftertestet denne opskrift, så det kan da godt være den skal have et tjek snart :) Det må jeg lige få gjort inden så længe.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man erstatte hvedemel med noget andet mel ?
Så de bliver lidt sundere
Du kan godt bruge halv hvedemel / halv fuldkornsmel
Super lækre boller ?
Tak for dine altid gode opskrifter ?
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Flydende dej også hos mig ?jeg er kommet 450g øko mel i og dejen er stadig ikke fast. Boller ser flade ud men lad os nu se hvad det bliver til.
Tror du, det fungerer ok, hvis man erstatter gær med surdej?
Jeg tror fint du kan lave et miks med denne opskrift og opskriften på surdejsboller og udelukkende bruge surdej til bagningen :)
5 dl væske til 450g mel/musli er meget flydende.
Mener du ikke 2dl vand?
Nej, jeg bruger ikke så meget mel, men det kan variere – som der også står i opskriften: “eller til dejen er fast og ikke kan røres mere”
Kan man erstatte honning med noget andet sødt eller helt udelade det, og hvad ville du erstatte det med?
Ja, til begge spørgsmål – du kan evt erstatte med sukker eller ahornsirup.
Eller undlade det
Jeg har nu prøvet at bage dem efter dine anvisninger, men jeg synes at dejen var meget tynd, ift. hvordan du beskriver det i opskriften.jeg måtte tilsætte mere mel end du selv beskriver. jeg rørte dejen med håndkraft men jeg ved ikke, hvor i processen det er gået galt?
Ps. selvom de blev ret flade smagte de fantastisk. :P
Jeg har ikke selv oplevet at dejen bliver for tynd, men at både mel og havregryn absorbere væden godt under hævning (der kan dog være forskel på de forskellige meltyper(brands) ift absorberingsevne
Jeg forstår simpelthen ikke opskriften. Er det ikke 100 g müsli-ingredienser i alt? Jeg synes, dejen bliver meget flydende med så lidt mel.
Ja, det er derfor jeg skriver at mel til dejen ikke kan røres længere. Det kommer meget an på hvilken hvedemel man bruger, men jeg plejer fint at ramme målene her.
Hej!
Kan man komme mere müsli-fyld i bollerne uden at tilsætte mere væske? Eller hvordan skal man gøre dette?
Så skal du erstatte mel med mere müsli – men de bliver mere bombastiske og hæver ikke så godt op.
Endnu en lækker fund på dit blog :-)
Kan bollerne evt. nedfryses?
Mange tak :) Ja, det kan de sagtens ♡
Kh Ann-Christine
De var mega lækker .Tak for opskrift. Kh lotte
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din hilsen
Hej igen, jeg er simpelthen lige nødt til at fortælle dig, hvor fantastisk godt de her smager! Jeg er helt tosset med dem, og de er blevet et fast weekendindslag. Jeg bruger omkring en teske tørgær (bor i London) som jeg blander i melet, og jeg kan konstatere, at de sagtens kan fryses :)
Hvor skønt! Det er da så dejlig en hilsen at få :)
Hyggeligt de bages hver weekend hos dig i London!
Rigtig god weekend til dig
Kh AC
Hejsa! Meget inspirerende side, stor ros. Jeg har haft kig på de her müsliboller et godt stykke tid, men har lige et spørgsmål, før jeg kaster mig ud i det. Har du haft success med at fryse dem? Jeg fik engang at vide, at det der med at fryse boller med mælkeprodukter i, ikke er vejen frem, men jeg har ledt efter råd på nettet, og har ikke kunne finde noget, der støtter den ide, så jeg ville lige høre, om du evt vidste noget, jeg ikke ved. Tak på forhånd! Vh Laura
Hej Laura,
Tusind tak for de pæne ord :)
Jeg har ikke prøvet at fryse lige præcis disse, men andre boller med mælk har jeg frosset uden problemer, så det tror jeg snildt du kan.
Kh AC
Hej
Synes min dej er meget flydende, den bliver ikke fast og jeg har brugt mere mel, end der står i opskriften???
Har rørt den på rørmaskine.
Det kan godt være fordi den er rørt på maskinen – det er en blød dej, men dog ikke flydende. Håber det blev fint :)
De er superlækre ;) Fandt din opskrift idag og sprang ud i at bage dem med det samme. Jeg skiftede noget af hvedemelet ud med Durumhvede og rosinerne blev skiftet ud med en halv håndfuld Callebaut chokoladeknapper 65% og så ellers bare mandler, valnødder og div. kerner. Jeg havde ikke tid til at bage dem i morgen, så jeg kom 20 g gær i og lod dem stå på køkkenbordet i 2 – 3 timer. Dejen var meget klistret så jeg kom dejen i min silikonemuffinsform med to våde skeer. Har lige nu taget dem ud af ovnen og prøvesmagt ;) Fantastisk ;) Tak for en dejlig opskrift ;)
Jeg forstår ikke helt hvordan konsistensen skal være på dejen? Synes den blir meget tynd og er rørt med ske. Skal den være fast som alm bolledej eller lidt ala en dej til koldhævning, den er jo oftest lidt tyndere
Den skal være som en koldhævet dej, jeg oplever ikke at den er tynd – men alt det grove du kommer i absorbere også væde undervejs i hævningen
Kh AC
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Hvis de laves med 50 g gær og hæver en time på køkkenbordet, tror du så det vil ødelægge dem?
nej, det tror jeg sagtens du kan :)
Mhhm, de ser virkeligt lækre ud! Tusind tak for opskriften! Dem vil jeg helt klart forsøge at bage til weekendens morgenbord. Personligt har jeg altid været stor fan af rosiner i mit bagværk – men så snart der kommer nødder i, bliver de altså pillet ud. ;)
Det er sjovt ik´ – som smag er så forskellig, jeg er selv vild med nødder i brødet ;)
Lækkert! Jeg forsøger mig med varmhævning, da jeg ikke kan vente til i morgen
Det lyder som en fin plan :)
ved godt det sikkert er det helt forkerte sted at lave denne forespørgsel, men jeg savner virkelig madplanen på selve bloggen. Jeg får den via nyhedsbrevet, men dét at der var linket til gamle madplaner via indlægget brugte jeg utrolig meget, da jeg mere har brugt madplanen som god inspiration end slavisk… Elsker stadig din blog og kigger dagligt, men tænkte lige jeg ville give lidt ris/ros :-D
Hej Stine,
Mange tak for din hilsen og kommentar. Jeg har ikke planer om at de skal komme på bloggen igen, men forhåbentlig kan du finde inspiration her også: https://www.valdemarsro.dk/aftensmad/ Der er mange, mange opskrifter til aftensmaden :)
Kh AC
Min mors tip er at komme rosinerne i en blender/footprocesser, så giver det lækker sødme til bollerne og det opdages sjældent af de der ikke er til rosiner. Jeg forsøgte selv med at komme rosiner i vores minihakker med mindre held, da jeg ville bage havregrynsboller med æble/kanel.
Det skal simpelthen testes herhjemme i weekenden, super godt tip!
Jeg tror måske nogle gange, at det kan være en fordel at hakke rosiner og tranebær fint, når det skal i bagværk. Jeg er ikke vild med hele rosiner og har aldrig været det, men er de fint hakket, så gør de bare bollerne lidt sødere og fugtigere – og så glider de nemmere ned :-)
Ej, hvorfor har jeg da ikke lige tænkt på det :) Det skal jeg da helt bestemt prøve næste gang.
Tak <3
Selv tak <3 Hav en rigtig god weekend!
Det ser så godt ud – ha’ en dejlig tirsdag :-)
Kh Cathrine
Tak og i lige måde :)
De ser laekre ud. Har heller aldrig vaeret en stor fan af rosiner i bagvaerk, maaske er det blevet tid til at proeve igen :-)
Men ellers så snupper jeg selv tippet med at hakke dem, næste gang :) Måske du også kan bruge det tip :)
Jeg har ofte bagt de lækre musli boller når jeg fik gæster og alle ELSKER dem! Nu har jeg så bagt den opdaterede opskrift, og må desværre sige at de slet ikke er ligeså gode som den anden opskrift. De er tungere, tørrere og bliver hårde som sten dagen efter! Jeg håber den oprindelige opskrift kommer op på bloggen igen ?☀️
Vi synes den nye er 100 gange bedre og giver saftige lækre bløde boller :)
Den gamle opskrift var næsten identisk, men lidt mere uspecificeret:
100 g blandet: havregryn, rosiner, tørrede tranebær, hakkede hasselnødder og mandler, sesamfrø, solsikkekerner (brug bare hvad du har af müsli-ingredienser, evt også lidt chokolade ;))
1 1/2 tsk salt
350 g hvedemel (eller til dejen er fast og ikke kan røres mere)
Kh AC
Jeg mindes at den gamle opskrift ikke havde forskellige bageintervaller, som den nye har.
Og ligeledes mindes jeg at den gamle opskrift havde langt færre omgange med dejen. I denne opskrift skal man til og fra dejen mange gange.
Prøv at hælde kogende vand over myslien og lad det trække til en grød. Jeg kommer lidt olie i også.
Uhm, en lækker opskrift.
Ser ud til at bollerne ikke bliver alt for hårde…
Dét gør de nemlig ikke :)