Müsliboller


Super saftige müsliboller som virkelig er helt uimodståelige.
De er dejligt rustikke og virkelig nemme at bage.
Dejen kan både koldhæve natten over i køleskabet eller man kan lade den hæve på køkkenbordet og have friskbagte boller inden for relativt kort tid.
Det er en rigtig skøn bolle til eftermiddagssulten, til morgenmaden og til at have med i madpakken til bare at spise som den er. Her får du min bedste opskrift på müsliboller.
Prøv også: min bedste opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Musliboller
- 4,50 dl vand
- 10 g gær
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
- Müsliblanding
- 50 g grovvalset havregryn
- 50 g dadel, grofthakkede
- 40 g mandler, grofthakkede
- 30 g solsikkekerner
- 60 g mørk chokolade
- 25 g hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i vand og tilsæt honning, müsliblanding, fuldkornshvedemel og hvedemel og rør det godt sammen.
Lad dejen stå i 30 minutter og rør først derefter salt i.
Ælt dejen godt, gerne i en røremaskine, til den er blød og smidig.
Dæk skålen til med et låg.
Med koldhævning: Lad dejen hæve på køkkenbordet i en time, fold dejen et par gange i skålen under hævning på køkkenbordet. Stil derefter dejen i køleskab natten over.
Uden koldhævning: Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet i to timer. Fold dejen et par gange i skålen under hævning den første time på køkkenbordet og lad den derefter hæve uden at folde dejen den sidste time.
Derefter
Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den nænsomt 1-2 gange. Skær boller ud med en fast spartel. Vær nænsom, så luften ikke presset ud af dejen. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Skrue derefter ovnen op til 225 grader og bag videre i cirka 6-8 minutter eller til bollerne er lækre og sprøde i skorpen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor mange gram mysli skal der i når det er en færdigblandet mysli der bruges?
Det er blot at lægge gram sammen, efter ingredienslisten, – alt afhængig af hvor mange boller du bager.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Har du evt prøvet med små æblestykker i dejen? Vi har så mange æbler i haven lige nu og overvejer at prøve det. Tak for en masse gode opskrifter – jeg kigger altid herinde først når jeg vil lave noget nyt🙂 Mvh Emilie
Det er super lækkert! Du kan også kombinere opskriften med denne opskrift på æbleboller
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Tak igen for alle dine fantastiske opskrifter. 🥰
Startede med det samme. ☺️ Skal bollerne hæve i morgen tidligt efter koldhævningen inden bagningen?
Du må gerne lade dem hæve hvis du har tid til det, det bliver de kun bedre af.
Kh Ann-Christine