Raw muslibar
Når jeg laver dadelkugler herhjemme, så er det altid et kæmpe hit. Chokoladekugler kalder Johan og Julie dem – og det er nok det skønneste treat, de kan få med i madpakkerne. Jeg kommer to – tre små dadelkugler i et lille bæger med låg, sammen med lidt blandede friske bær og nødder. I går lavede jeg dadelkuglerne lidt anderledes. Lidt mere som en muslibar og selv om det i mine øjne er lige på kanten at kalde dem en rigtig müslibar ala denne opskrift – så hittede de nu alligevel ret stort.
“De smager så mega lækkert, at det føles som om min mave kommer helt til at smile” sagde Julie. Og bedre kompliment kan man vel nærmest ikke give sådan en opskrift.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Raw Muslibar
- 150 g medjool dadler, uden sten
- 2 spsk usødet kakao
- 1 spsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 50 g finvalset havregryn
- 30 g mandler, finthakket
- 1 spsk sesamfrø
- Drys
- 3 spsk finvalset havregryn, til at vende i
- 2 tsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak dadlerne groft.
Kom kanel, kakao, kardemomme og havregryn og dadlerne i en foodprocessor. Kør til det er en jævn masse.
Ælt sammen med sesamfrø, hakkede mandler og kakaonibs.
Form müslibarerne og vend dem i gryn og kakaonibs, som trykkes lidt ind i.
Opbevares på køl.
Blander du også kakaonips i dejen? I så fald hvor meget? Mvh Aase
Kun som drys, men du kan frit blande 1-2 tsk kakaonibs i for lidt crunch
Kh AC
De ser virkelig gode ud :) Jeg kan desværre ikke tåle dadler (og figner er heller ikke super), så jeg ville høre om du har et forslag til noget der kan erstatte dadlerne? :) Jeg ville virkelig gerne prøve at lave dem her!
På forhånd tak for hjælpen.
Vh. Rikke
Du kan evt blot undlade det eller prøve med abrikos
Faldt lige over denne opskrift og ville prøve den, og står nu med det hele blandet sammen. Men det er bare en tør masse jeg ikke kan få til at hænge sammen!? Skal der slet ikke noget væske i?
Hej Bente
Det kommer an på hvilke dadler der anvendes til opskriften. Jeg bruger gerne de store saftige af slagsen, så kan den fint laves uden væde da de er ret klistrede i det.
Hvis der mangler væde så kan du evt spæde op med appelsinsaft eller vand.
Kh AC
Okay, så var de nok for tørre dem jeg brugte?
Men tak for svar☀️Putter lidt appelsinsaft i?
Vh Bente
Hejsa. Dine müslibarer ser super gode ud. Skal se om der ikke er tilbud på dadler her efter jul. Du har skrevet at der skal fem mandler i. Tænker at det lyder så beskedent, at du måske har glemt at skrive spsk? Og i øvrigt tak for SÅ mange dejlige tips og opskrifter i årevis!
Du har helt ret – den er smuttet i forbindelse med opdatering til nyt site og er nu rettet.
Tak for hjælpen :)
Og tusind tak for at du følger med, det er jeg glad for!
Holder meget af at finde inspiration til madpakker, aftensmad og andet godt på din hjemmeside. Fandt den helt tilfældigt en dag jeg søgte opskrifter, og har siden brugt den en del.
Rigtig dejlig overskuelig hjemmesider og dejlige retter, der er med til at gøre hverdagen endnu bedre.
Tak
Hvor gør det mig glad og i smilende godt humør med sådan en dejlig hilsen!
Tusind tak, det er jeg glad for :)
Kh AC
Denne opskrift ser rigtig lækker ud, men jeg undrer mig lidt over, at der står, der skal 5 mandler i. Det virker som ret lidt☺️ Mangler der ikke en mængdebetegnelse?
Jeg putter faktisk ikke flere i, men du kan sagtens prøve om ‘dejen’ kan holde sammen på flere mandler :)
Du havde ret, de smagte fantastisk, også selvom de blev lidt smuldrede :). Prøvede at komme lidt kokos olie i, men ikke nok tror jeg og så havde hakkeren lidt svært ved at findele dadlerne. Men smagen fejler absolut ikke noget.
Kh Sarah
Skønt at høre!
Det kan også hjælpe at hakke dadlerne godt med en kniv, inden de skal blendes/i minihakker.
Kh AC
Måske et lidt dumt spørgsmål, men er det friske eller tørrede dadler?
Har en masse poser dadler fra Urtekram, men de er vist ikke ligefrem saftige :)
Mvh Sarah
Ellers kan man lægge dadlerne i blød i lidt vand inden de skal blendes. Det virker i hvert fald med figner, som er blevet for tørre :-)
God ide! Det trick prøvede jeg lige af med nogle abrikoser i dag, som ikke var helt så saftige som håbet da jeg købte dem :)
Det virker så fint
Ikke spor dumt! Jeg er sluppet fint afsted med at bruge både tørrede og friske dadler, inkl dem fra urtekram. Det kan være der lige skal lidt ekstra til, for at de hænger sammen. Men smagen bliver i top :)
Kh AC
Kan man erstatte kakaonibs med noget andet? Har du et forslag
Enten med mørk hakket chokolade eller bare undlade det helt
Dem må jeg prøve at lave, men gad vide hvor længe de holder på køl, hvis man da ikke når at spise dem? En uges tid? To måske?
Vi har ikke prøvet længere end en uge – så er de spist ;) tror godt de kan holde sig knap to uger
Ja, der er ikke noget sundt over vores fredagssnold, men vi skal lave vafler (med is) :)
Jeg elsker simpelthen bare duften af vafler, der spreder sig i hele huset – og pigerne elsker at hjælpe til med at hælde dej i vaffeljernet, holde øje med dem osv. :)
God weekend :)
Uhm, det er alt for længe siden vi har lavet vafler. Det tror jeg vi skal denne weekend :)
God weekend til jer også
De ser vel nok lækre ud :) laver ofte dine choko Dadelkugler. De hitter SÅ godt til en gang myntethe. Jeg har i dag plukket viktoria blommer i haven, mange, mange flere end vi kan spise rå. Så jeg var nødt til at bage nogle fine blomme muffins, hvilket jo slet ikke er nogen dårlig fredagshyggesnack. Og gode blev de virkelig. Kan godt anbefales hvis I har alt for mange blommer.
Åh hvor lækkert med blommemuffins.
Vi har ingen blommer, men overvejer lidt et blommetræ i haven – om lidt skal vi hen og plukke brombær hos mine svigerforældre, så bliver det måske til brombærmuffins :)
Rigtig dejlig weekend til jer
Kh AC
De ser rigtig gode ud og skalhelt sikkert proeves. I oevrigt tusind tak for alle dine madpakke ideer. Det er en ting der er lidt op ad bakke for mig saa dejligt med lidt ideer saa det ikke ender med det samme hver dag.
Ha’ en rigtig god weekend.
Veronica
Hvor er det dejligt at høre! :) det er altså så rart at de bliver brugt, så er det en sand fornøjelse at lave dem :)
Rigtig dejlig weekend
Kh Ann-Christine
Uhm de ser gode ud, fredag er en dejlig dag i ugen:) Jeg har i denne uge forsøgt mig med din Dahl, den smagte godt syntes de voksne, de 3 børn var lidt mere skeptiske. Og så har jeg lavet de hjemmelavede Twix(som blir til Raider igen). Jeg lavede dem dog som “Twixbidder”. Bagte kiksebunden hel i en form, karamel på, chokolade på og på køl. Herefter kunne de fineste 3 lags bidder skæres ud og mums!
Synes du for lidt tid siden, omkring skolestart skrev om et andet andet bagværk du havde lavet til madpakkerne og som du ville lave et indlæg om. Kan huske jeg tænkte at det skulle prøves, men kan ik helt huske hvad det var. Kan du huske det?
Go weekend fra det midtjyske til det østjyske:)
Nårh, ja … Det havde jeg da helt glemt igen. Det var nogle lækre små sunde bananbrød. Dem må jeg lige huske at lave en opskrift på snarest – skal lige have et par modne bananer :)
– og mums med twix bidder, hvor lækkert!
Rigtig god weekend til jer
Kh AC